Kodin Kuvalehti on lisännyt 557 reseptiä.
Linkitetty 82 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Panu Pälviä

Tuoremakkarapasta on mausteinen ja tuhti nälänkarkoittaja.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkara-tomaattipasta

Ainekset

300
g
pennepastaa
Kastike
2
paprikaa (vihreä ja keltainen)
2
rkl
oliiviöljyä
4
chorizo-tuoremakkaraa (esim. Saarioinen Chorizo grilliwursti)
1
tlk
paseerattua tomaattia (500 g)
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolalla maustetussa vedessä.
  2. Pilko paprikat. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa.
  3. Purista tuoremakkara kuorestaan pannulle ja ruskista paloja viisi minuuttia. Lisää pannulle paprikat ja paista kolme minuuttia.
  4. Kaada pannulle paseerattu tomaatti ja keitä kastiketta kasaan viisi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Kaada valutettu pasta kastikkeen joukkoon.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Trendikäs rakuuna maustaa mehevän possunfileen.

Annoksia
4-6
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Possunnoisetit, salaattitahna ja basilika-perunasalaatti

Ainekset

600
g
possun sisäfileetä
4
valkosipulinkynttä
1/2
ruukkua
tuoretta rakuunaa
1 1/2
tl
merisuolaa myllystä
1
tl
mustapippuria myllystä
1+1
rkl
voita ja öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Tee basilika-perunasalaatti ja salaattitahna (ks. resepti alla) valmiiksi.
  2. Puhdista fileet kalvoista ja leikkaa ne noin 3 cm:n paksuisiksi paloiksi. Litistä palat hieman ohuemmiksi.
  3. Kuori ja puolita valkosipulit. Kuumenna voi-öljyseos pannussa. Paista fileepaloja pannussa parissa erässä valkosipulin ja rakuunanoksien kanssa, noin 4 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa salaattitahnan ja basilikaperunasalaatin kanssa.

Salaattitahna

Ainekset

2
salottisipulia
3+3
rkl
rypsiöljyä
300
g
salaattia (esim. vuonankaali)
3
rkl
pieniä kapriksia
6
pikkusuolakurkkua (cornichons)
2
rkl
dijoninsinappia
2
tl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna 3 rkl öljyä keskilämmöllä. Kuullota sipuleita 5 minuuttia. Lisää huuhdellut, kuivatut salaatit pannuun. Paista vielä 1 minuutti sekoitellen.
  2. Laita salaatit ja sipulit tehosekoittimeen kapristen, suolakurkkujen ja sinapin kanssa. Surauta tahnaksi. Lisää öljyä sen verran, että saat lusikoitavan tahnan. Mausta sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja sokerilla.
  3. Tarjoa tahna possun kastikkeena. Jos kastiketta jää, sen voi tarjota crostinien kanssa.

Vinkki Jos haluat yrttisemmän kastikkeen, korvaa osa salaatista yrteillä, kuten basilikalla, lehtipersiljalla tai oreganolla.

Lämmin basilika-perunasalaatti

Ainekset

1
kg
kiinteämaltoisia perunoita (esim. Siikli)
150
g
pakasteherneitä
2
kevätsipulia
2
valkosipulinkynttä
1
ruukku
basilikaa
2
rkl
sitruunamehua
1 1/2
dl
öliiviöljyä
1
tl
merisuolaa myllystä
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Harjaa tai kuori perunat. Keitä ne suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, noin 20–30 minuuttia.
  2. Keitä toisessa kattilassa herneitä pari minuuttia.
  3. Viipaloi kevätsipulit. Kuori ja hienonna valkosipulit. Hienonna basilika. Sekoita sipulit, basilika ja sitruunamehu öljyn kanssa. Lohko lämpimät perunat tai riko niitä hieman haarukalla. Yhdistä perunat, herneet ja kastike. Mausta suolalla ja pippurilla.

Vinkki Jos haluat lisätä yrttisyyttä, minttu ja lehtipersilja sointuvat hyvin basilikan rinnalle. Salaatti maistuu myös haaleana ja kylmänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Panu Pälviä

Meri-Tuuli Väntsin arkibravuureihin kuuluva minestrone on melkein keitto ja melkein pata. Päälle ripotellaan reilusti pecorino-juustoa.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Melkein minestrone

Ainekset

1/2
savoijinkaali tai varhaiskaali
1
rasia
herkkusieniä
1 1/2
l
kasvislientä
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
kuivattua timjamia
(suolaa)
5
dl
pastaa (esim. simpukka tai penne)
1/2
tl
mustapippuria myllystä
100
g
pecorinojuustoa

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Viipaloi herkkusienet. Kuumenna kasvisliemi valmiiksi.
  2. Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa, lisää kasvikset kattilaan ja kuullota pari minuuttia, kunnes kaali hieman pehmenee.
  3. Lisää kuuma kasvisliemi ja timjami. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Kun liemi kiehuu, lisää pastat liemeen ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan, 8–10 minuuttia.
  4. Mausta valmis ruoka mustapippurilla ja tarjoa raastetun pecorinojuuston kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 83 keittokirjaan.
OHJE Johanna Nousiainen KUVA Tuomas Kolemainen

Onko tässä uusi arkiruokasuosikkisi? Japanilainen inkivääripossu shogayaki valmistuu 20 minuutissa ja siinä maistuu koukuttavasti inkivääri.

Annoksia
2
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Japanilainen inkivääripossu eli shogayaki

Ainekset

2
dl
riisiä
200
g
porsaanulkofileetä
1
tl
inkivääriä raastettuna
2
tl
sakea
Tare-kastike
2
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
sakea
2
tl
soijakastiketta
1
tl
sokeria
1
tl
miriniä
Lisäksi
150
g
keräkaalia
4
kirsikkatomaattia
4
salaatinlehteä
1
tl
öljyä paistamiseen

Työvaiheet

  1. Laita riisi kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa liha 2 mm:n siivuiksi ja levitä viipaleet lautaselle. Kuori ja raasta inkivääri. Levitä inkivääri ja sake lihojen päälle, anna marinoitua 5 minuuttia.
  2. Tee tare-kastike. Kuori ja raasta inkivääri ja sekoita se muiden ainesten kanssa yhteen.
  3. Kuumenna öljy paistinpannussa keskilämmöllä. Paista lihoja, kunnes alapuoli on kullanruskea ja myös päältä väri muuttuu. Käännä ja paista toinenkin puoli kullanruskeaksi. Pyyhi ylimääräinen öljy pannusta talouspaperilla ja lisää tare-kastike. Valele kastiketta lihoille ja paista, kunnes ylimääräinen neste on kiehunut pois.
  4. Raasta tai suikaloi kaali ja puolita kirsikkatomaatit. Tarjoa shogayaki kaalin, tomaatin, salaatinlehtien ja riisin kanssa.

Vinkki Saken voit korvata kuivalla valkoviinillä. Sama valmistustapa ja kastike toimivat myös esimerkiksi lohelle ja tofulle.

Kommentit (1)

Vierailija

Sakea ei kannata korvata kuivalla valkoviinillä vaan kuivalla sherryllä.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1717 reseptiä.
Linkitetty 80 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkkuribsien valmistukseen hujahtaa melkein vuorokausi, mutta lopputulos on odottamisen arvoinen. Rasvainen, makealla glaseerauskastikkeella kiillotettu possunkylki ja kirpeäntulinen chimichurri-kastike ovat unelmapari.

Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + marinointi, kypsennys ja jäähdytys 7 t
Vaikeustaso
Helppo

Ribsit ja brasilialainen chimichurri

Ainekset

1 1/2-2
kg
porsaan babyribsejä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
Chimichurri-kastike
4
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
2
punaista chiliä
1
dl
korianteria hienonnettuna
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
2
rkl
oreganoa hienonnettuna
2
dl
oliiviöljyä
3/4
dl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
Glaseerauskastike
1
dl
siivilöityä ribsien paistolientä
1
limetin mehu
1 1/2
dl
fariinisokeria
1
dl
inkivääriolutta
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Hiero suola ja pippuri ribsien pintaan.
  2. Tee chimichurri. Hienonna valkosipulinkynnet, salottisipuli, chilit ja yrtit. Sekoita kaikki chimichurrin ainekset kulhossa. Kaada noin puolet kastikkeesta ribsien kanssa isoon muovipussiin. Sulje pussi huolellisesti ja kääntele niin, että kastike levittyy tasaisesti ribseille. Anna marinoitua jääkaapissa vähintään 4 tuntia. Siirrä myös loppu chimichurri jääkaappiin tarjoilua varten.
  3. Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen. Laita ribsit reunalliseen uunivuokaan. Lisää vuoan pohjalle 2 dl vettä. Peitä vuoka vahvalla foliolla ja kypsennä ribsejä uunissa 2 tuntia.
  4. Kun ribsit ovat kypsiä, siivilöi liemi talteen glaseerauskastiketta varten ja laita se kylmään 1 tunniksi. Kuori kylmän liemen pinnalle kertynyt rasva pois. Mittaa kattilaan liemi ja muut glaseerauskastikkeen aineet. Keitä keskilämmöllä hiljaa poreillen ½ tuntia tai kunnes kastike on paksuuntunut selvästi.
  5. Grillaa ribsejä noin 15 minuuttia välillä kääntäen ja glaseerauskastikeella sivellen. Tarjoa chimichurrin kanssa.

Kommentit (3)

Leidi

Siis olutta vai limuako tuolla inkiväärioluella tarkoitetaan?

Pitmaster

Ribsit kannatta huuhdella ja taputella talouspaperilla kuivaksi.
Erittäin tärkeää on poistaa ribsien selkäpuolella oleva kalvo. Jotkut teurastamot tuon tekvät valmiiksi, jotkut eivät.

Vierailija

Inkiväärioluella tarkoitetaan nimensä mukaisesti inkivääriolutta 😄