Kodin Kuvalehti on lisännyt 542 reseptiä.
Linkitetty 82 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Panu Pälviä

Tuoremakkarapasta on mausteinen ja tuhti nälänkarkoittaja.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoremakkara-tomaattipasta

Ainekset

300
g
pennepastaa
Kastike
2
paprikaa (vihreä ja keltainen)
2
rkl
oliiviöljyä
4
chorizo-tuoremakkaraa (esim. Saarioinen Chorizo grilliwursti)
1
tlk
paseerattua tomaattia (500 g)
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan runsaassa, suolalla maustetussa vedessä.
  2. Pilko paprikat. Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa.
  3. Purista tuoremakkara kuorestaan pannulle ja ruskista paloja viisi minuuttia. Lisää pannulle paprikat ja paista kolme minuuttia.
  4. Kaada pannulle paseerattu tomaatti ja keitä kastiketta kasaan viisi minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Kaada valutettu pasta kastikkeen joukkoon.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1625 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Minuutit minimiin! Mehevä karitsalasagne käy uunissa vain hakemassa värin pintaan, sillä esivalmistelut on hoidettu hellalla. Ricottajuusto korvaa valkokastikkeen, ja tuore minttu viimeistelee alle puolessa tunnissa syntyvän makuelämyksen.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolen tunnin karitsalasagne

Ainekset

1
dl
pakastepinaattia
1–2
rkl
suolaa keitinveteen
2
rkl
minttua hienonnettuna
1
prk
ricottaa
voita vuoan voiteluun
8
lasagnelevyä
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
Kastike
400
g
karitsanjauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
400
g
tomaattimurskaa

Työvaiheet

1. Ota pakastepinaatti siivilään sulamaan. Laita iso kattilallinen (vähintään 4–5 l) vettä kuumenemaan. Mausta suolalla (1–2 rkl).

2. Tee kastike. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannussa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja lisää ne, tomaattipyree ja mausteet pannuun. Paista muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja kuumenna kunnes kastike kiehahtaa.

3. Hienonna minttu. Sekoita minttu, pinaatti ja ricotta pienessä kulhossa tasaiseksi.

4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm).

5. Keitä lasagnelevyt suolalla maustetussa vedessä kahdessa erässä, noin 3 minuuttia kerrallaan. Siirrä ison siivilän reunalle valumaan.

6. Levitä puolet jauhelihakastikkeesta vuokaan. Laita kastikkeen päälle neljä keitettyä lasagnelevyä. Levitä ricottaseos ja sen päälle loput keitetyt lasagnelevyt. Lusikoi loppu kastike vuokaan ja ripottele kirsikkatomaatit

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1625 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Sanna Maskulin

Hernekeitto on halpaa, se on helppoa ja älyttömän herkkua, kun teet keiton alusta asti itse.

Annoksia
6-8
Valmistusaika
3 t + herneiden liotus
Vaikeustaso
Helppo

Hernekeitto savupotkasta

Ainekset

500
g
kuivattuja (luomu)herneitä
3
l
vettä
1/2
savustettu sianpotka (500 g)
1
sipuli
1 1/2-2
tl
suolaa
(1 tl kuivattua meiramia)

Työvaiheet

  1. Huuhtaise herneet lävikössä ja jätä ne likoamaan kylmään veteen huoneenlämpöön yön yli (6-24 t).
  2. Laita herneet liotusvesineen kattilaan ja keitä noin 1 tunti. Kuori keittämisen alussa pintaan nouseva vaahto pois.
  3. Kun olet keittänyt herneitä noin tunnin, lisää sianpotka ja silputtu sipuli. Keitä vielä pari tuntia, kunnes herneet ovat pehmenneet ja keitto on paksua ja sakeaa. Mausta suolalla (ja meiramilla) vasta keittämisen loppuvaiheessa. Ota sianpotka pois kattilasta, anna jäähtyä hetki. Irrota lihat ja paloittele ne keittoon.
  4. Tarjoa keitto sinapin ja ruisleivän kanssa.

VINKKI Jos haluat, voit suolan sijaan lisätä keittoon 2 dl vahvaa kanalientä. Lisää liemi, kun keittoaikaa on jäljellä tunti.

Kommentit (1)

Käyttäjä8525
Seuraa 
Liittynyt8.2.2018

Minun mieleiseni nerhekeitto tulee savuluista! Herneille sama liotus, ja seuraavana aamuna keitän savuluut (laitan lipstikkaa mausteeksi). Jahka ovat kypsyneet, perkaan ne luista ja rustoista sekä paloittelen keiton joukkoon. Siis keitto on sipuleineen ja myöskin kuivattuine meirameineen muhinut jo hyvän tovin. Lihat sitten lisään joukkoon ja ellei lipstikan suola-aromi riitä, ripsautan suolaa - useimmiten ei tarvitse.

Keiton jälkkäriksi pitää ehdottomasti olla "plättyjä" ja vadelma-/mustikka-/mansikkahillova

Tämä on siis meidän perinneruokaa varsinkin helmikuun pakkasissa

Me Naiset on lisännyt 827 reseptiä.
Linkitetty 221 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Sulatejuustolla ja paahdetuilla kasviksilla kerrostettu kasvislasagne saa tuhtiutta linsseistä. Kun kokeilet tätä reseptiä kerran, et enää tarvitse muita lasagnereseptejä.

Annoksia
6
Valmistusaika
Valmistusaika 40 min + paisto 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Paras vegelasagne

Ainekset

1
pkt
lasagne-levyjä
200
g
kirsikkatomaatteja
200
g
herkkusieniä
2
paprikaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
prk
kypsiä punaisia linssejä
2
tomaattia
Tomaattikastike
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
dl
valkoviiniä
3
tlk
tomaattimurskaa
1
ruukku
basilikaa
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
Juustokastike
4
dl
ruokakermaa
100
g
sulatejuustoa
1
sitruuna
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Puolita kirsikkatomaatit, siivuta sienet ja paprika. Levitä ne uunipellille. Hiero kasvisten pintaan öljy ja suola. Paahda 20 minuuttia uunissa.
  2. Valmista sillä välin kastikkeet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota niitä öljyssä, kunnes ne ovat pehmenneet. Lisää pannulle viini ja tomaattimurska. Mausta. Anna kiehua hiljalleen. Irrottele basilikasta lehdet. Säästä osa koristeluun. Hienonna ja lisää kastikkeeseen.
  3. Kuutioi sulatejuusto. Lämmitä ruokakerma kattilassa. Lisää juustokuutiot ja sekoittele, kunnes juusto on sulanut. Raasta sitruunan kuoresta noin puolet ja mausta kastike.
  4. Kokoa lasagne. Valuta linsseistä neste. Lusikoi pohjalle vähän tomaattikastiketta ja asettele sen päälle levyt. Kokoa kerroksittain kaikkia täytteitä, mutta säästä juustokastiketta ja vihanneksia päällimmäiseen kerrokseen. Siivuta tomaatit. Levitä tomaattisiivut ja loput kasvikset päällimmäiseksi. Paista 50 minuuttia keskitasolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua. Koristele valmis lasagne basilikalla.

Kommentit (29)

Niku

Eikö nimi olisi kasvislasagne eikä vege? Ruoka sisältää kermaa ja huutoa.

Niku

Nice. Autocorrect. Juustoa ehkä kuitenkin 🤣

Ihana lasagne

Miksei vege? Eikö vege ole juurikin kasvisruokaan viittaava (vegetarian)? Jos haluaisi korostaa ruoan vegaanisuutta, niin sitten otsikossa varmaan lukisi vegaanilasagne tms.

neeta

teen tuota samaa itse aina jauhelihan kanssa, oi miten on hyvää! paras resepti kyllä tämä!

Vierailija

Minkä kokoisia tlk tomaattimurskaa

Vierailija

Hurja määrä kermaa...kevyttä ei ehkä ole...

Vierailija

Ei tämä ole vege

Vierailija

Ai vieraat kehuvat. Onko vieraasi joskus haukkuneet ruokaasi, epäilen sitä.

Elli muori

Ärsyttää vege-sanan käyttö kun ei ole vegeä. Tekisitte ohjeita oikeasti joskus vegenä. Joka paikkaan vaan lihaa ja juustoa ja kermaa. Ilman niitä ei enää osata tehdä ruokaa.

Pampula

Ärsyttävää, kun "vege" ohjeissa on eläinperäisiä ainesosia. Huijausta. Tehkää oikeasti vegeä eikä tällaista moskaa.

Vegeveera

Jopas siellä ärsyynnytään. Vege ei tarkoita samaa, kuin vegaani. Tulee sanasta vegetarismi eli kasvisruokavalioon sopiva, ei sisällä lihaa tai kalaa mutta voi sisältää eläinperäisiä tuotteita, kuten maitoa, kananmunaa tms. Jos haluaa hifistellä termeillä, niin tarkemmin voisi sanoa lakto-ovovegetarismi, mutta vege on vakiintunut termi kuvaamaan myös maito- ja munatuotteita sisältävää kasvisruokaa.

Vegaaniruokavalioon eläinperäiset tuotteet eivät kuulu. Jos ei halua mitään eläinperäistä, kannattaa hakea vegaani-termiä.

Eläinrasvaa jees

Mikä tahansa on hyvää, kun lisätään puoli litraa kermaa ja kimpale juustoa.

Vege tarkoittaa ei lihaa

Vege=vegetarian. Siis kasvisruokaa ilman lihaa. Vegaani on eri asia, eikä siitä käytetä lyhennettä vege.

Näytä kaikki kommentit (29)
Me Naiset on lisännyt 827 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Tarjoa punakaalin ja ankankoipien seurana ranskankermaa, johon on silputtu tuoretta timjamia.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 3 t uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Ankankoivet ja punakaali

Ainekset

4
ankankoipea
1
tl
suolaa
1/2
punakaali
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
dl
punaviiniä
1/2
dl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippureita

Työvaiheet

  1. Nosta ankankoivet pöydälle lämpenemään ja ripottele niiden pintaan suolaa. Kuumenna uuni 120-asteiseksi. Silppua

    punakaali ohueksi silpuksi. Kuori sipulit ja valkosipulin kynnet. Siivuta sipulit karkeasti ja leikkaa valkosipulinkynnet muutamaan osaan.

  2. Kaada öljy uuninkestävään pataan ja kuumenna. Kuullota öljyssä sipuleita, valkosipuleita ja kaalia, kunnes vihannekset alkavat pehmetä. Lisää punaviini, punaviinietikka ja mausteet. Laske lämpötilaa ja anna porista sillä välin, kun ruskistat ankankoivet.

  3. Nosta koivet kaksi kerrallaan viileälle pannulle nahkapuoli alaspäin. Kuumenna pannu ja anna koipien ruskistua. Nosta koivet kaalipedin päälle. Laita padan kansi kiinni ja kypsennä uunissa kolme tuntia.

Kommentit (1)

Mailen

Laittaisitteko kalorit näihin?
Olen valmistanut monia laittamianne leivonnaisia ja ruokia.
Kiitos!