Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Tämä lasagne on omistettu kaikille, jotka rakastavat valkokastiketta. Koska lasagne ei nirsoile, voit upottaa siihen kaikki metsäreissun aarteet lampaankäävistä haperoihin, rouskuihin ja suppiksiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
1 t + sulatus 8 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Valkoinen broileri-sienilasagne

Ainekset

1
pkt (300 g)
broilerinmaksaa
l
metsäsieniä (tatteja, haperoita, vahakkaita tms.)
1
pkt (100 g)
parmankinkkua
½
dl
salvianlehtiä
4 + 1
rkl
rkl oliiviöljyä
1
dl
marsalaviiniä
1
dl
kuivaa valkoviiniä
2
dl
vettä
½
kanaliemikuutio
¼
tl
mustapippuria myllystä
Valkokastike
1
l
täysmaitoa
1
sipuli
2
laakerinlehteä
2
neilikkaa
75
g
voita
5
rkl
jauhoja
½
tl
suolaa
ripaus muskottipähkinää
100
g
parmesaania raasteena
Lisäksi
12
lasagnelevyä
1
pkt (150 g)
mozzarellajuustoa
1
rkl
öljyä vuokaan

Työvaiheet

  1. Sulata broilerinmaksat jääkaapissa yön yli.
  2. Tee valkokastike. Kaada maito kattilaan. Kuori ja lohko sipuli. Lisää sipuli, laakerinlehdet ja neilikat maitoon. Keitä 2 minuuttia. Ota kattila liedeltä, peitä kannella ja anna maustua 10 minuuttia. Siivilöi.
  3. Sulata voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi suurukseksi, 1–2 minuuttia, kunnes jauhot hieman kiehahtavat ja vaalenevat. Lisää lämmin maito muutamassa erässä, ohuena nauhana, koko ajan voimakkaasti vispaten. Keitä hiljaa poreillen sakeaksi, 5–8 minuuttia. Mausta suolalla ja muskotilla. Lisää juusto kastikkeeseen.
  4. Puhdista ja pilko sienet. Kuivaa maksat talouspaperilla. Leikkaa ne muutamaan osaan. Suikaloi kinkku. Paista sieniä reilussa öljyssä pannussa miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia. Siirrä sienet pois pannusta, lisää 1 rkl öljyä ja paista maksaa 2–3 minuuttia. Lisää kinkku ja salvia ja paista noin minuutti, kunnes kinkku on rapeaa. Kaada marsalaviini pannuun, kiehauta ja anna haihtua lähes kokonaan. Lisää valkoviini ja kiehauta. Kaada vesi pannuun ja murenna liemikuutio joukkoon. Lisää paistetut sienet ja hauduta 5 minuuttia.
  5. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Öljyä uunivuoka (noin 25 x 35 cm). Aseta kolme lasagnelevyä vuoan pohjalle. Levitä 1/3 täytteestä ja noin 2½ dl valkokastiketta vuokaan. Peitä lasagnelevyillä ja tee kaksi samanlaista kerrosta. Laita päällimmäiseksi lasagnelevyjä ja valkokastiketta. Revi mozzarellajuusto pinnalle.
  6. Kypsennä lasagnea uunissa 30–35 minuuttia, kunnes se on kauniin värinen, kupliva ja kokonaan paistunut. Anna lasagnen vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoamista.

Kommentit (2)

Miu

Brolerinmaksaa vegereseptissä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, nimi voi tosiaan johtaa harhaan, joten muutan sen saman tien.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aasialaiset höyrysämpylät tuovat kansainvälisen vivahteen Suomi-kesään! Täytä sämpylät teriyakikastikkeella ja inkiväärillä maustetulla nyhtöpossulla, wasabimajoneesilla ja kasviksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bao Bun teriyakipossulla ja wasabimajoneesilla

Ainekset

1
pkt (noin 250 g)
valmista nyhtöpossua (esim. Kivikylän pulled pork)
3
rkl
teriyakikastiketta
1
tl
raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
WASABIMAJONEESI
1
dl
majoneesia
2
tl
wasabitahnaa
1
valkosipulinkynsi
LISÄKSI
2
pkt
valmiita bao bun -höyrysämpylöitä (esim. Vaasan)
pätkä kurkkua, ituja

Työvaiheet

  1. Lämmitä pulled pork paistinpannulla ja sekoita joukkoon teriyakikastike
    ja raastettu inkivääri. (Säästä nyhtöpossupakkauksen barbequekastike tuleviin grillailuihin.)

  2. Tee wasabimajoneesi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Viipaloi kurkku.

  3. Lämmitä höyrysämpylät pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä ne teriyakipossulla, wasabimajoneesilla, kurkulla ja iduilla.

Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Äyriäispastan mehevyyden salaisuus on helppo pesto, joka surautetaan sitruunamelissasta ja paahdetuista kurpitsansiemenistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3 dl
Valmistusaika
20 min + pakasteen sulattaminen
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunamelissapestolla maustettu äyriäispasta

Ainekset

PESTO
1
ruukku (noin 3 dl)
sitruunamelissaa
1–2
valkosipulinkynttä
40
g (1 dl)
parmesanjuustoa
½
dl
kurpitsansiemeniä
2
rkl
vaaleaa balsamicoa
1 ½
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
pkt (350 g)
pakasteäyriäisiä (Esim. Pirkka äyriäissekoitus)
2
rkl
oliiviöljyä
½
sitruunan mehu
400
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Hienonna sitruunamelissa varsineen tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhoon. Hienonna valkosipulinkynnet ja raasta parmesaani. Lisää yrttien joukkoon.
  2. Paahda kurpitsansiemeniä kuumalla, kuivalla pannulla noin 1 minuutin ajan. Lisää siemenet ja öljy sitruunamelissan joukkoon ja soseuta tasaiseksi pestoksi. Voit jättää peston myös karkeammaksi seokseksi.
  3. Sulata äyriäiset pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Keitä pastaa pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Ota 1 dl keitinvettä talteen. Valuta kypsä pasta siivilässä.
  5. Kuumenna öljy pannulla, paista valutettuja äyriäisiä muutama minuutti kovalla lämmöllä. Lisää joukkoon pasta ja keitinvettä ja kiehauta niin, että neste haihtuu. Purista joukkoon sitruunan mehu ja lusikoi joukkoon reilusti pestoa. Tarjoile heti.
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Johanna Jarva

Kesältä maistuva pasta syntyy jugurtista, juustosta ja herneistä. Jogurtilla saa ruokaan samanlaista täyteläisyyttä kuin kermalla, mutta lopputuloksesta tulee raikkaampi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Jugurtti-hernepasta

Ainekset

1
sitruunan kuori ja mehu
2
dl
parmesanjuustoa
2
dl
maustamatonta paksua jugurttia
2
tl
oreganoa
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
1
litra
herneitä/ 1 pss (200 g) pakasteherneitä
1
punainen chili
1
ruukku
basilikaa
1
tlk (130/160 g)
linssejä
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Pese ja kuivaa sitruuna hyvin. Raasta sitruunan kuori kulhoon ja purista päälle mehu. Raasta joukkoon juusto ja lisää jugurtti ja mausteet.
  2. Riivi herneet. Hienonna chili ja basilika. Valuta linssit.
  3. Kuumenna öljy pannulla ja paista chiliä ja linssejä 2–3 minuuttia. Lisää suola ja basilika. Laita ripote sivuun odottamaan pastan kypsymistä.
  4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää herneet kattilaan muutama minuutti ennen kuin pasta on kypsää.
  5. Ota desilitra keitinvettä talteen, siivilöi pasta ja laita se takasin kattilaan. Sekoita joukkoon juustoseos ja puoli desilitraa keitinvettä. Sekoita pastaa voimakkaasti hetki niin, että juusto hieman sulaa. Lisää tarvittaessa vielä tilkka lämmintä keitinvettä. Sekoita, kunnes jugurttiseos muuttuu kastikemaiseksi ja peittää pastan kauttaaltaan.
  6. Lusikoi linssipaistosta pasta-annosten päälle ennen tarjoilua.
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihana rouskuva lisä! Nachot sopivat huippuhyvin hampurilaisen väliin. Muut texmex -täytteet kruunaavat kokonaisuuden: burgerin välistä löytyy muun muassa guacamolea ja hedelmäsalsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nachoburgerit

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
4
viipaletta
cheddarjuustoa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
avokado
4
rkl
guacamolea
4
rkl
majoneesia
4
rkl
hedelmäsalsaa (esim. Tropical)
1
dl
murskattuja maissilastuja
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista. Sekoita jauheliha ja mausteet keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  2. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kypsyneet roseeksi. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle, kun käännät pihvit, ja anna sulaa. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat.

  3. Kuori ja viipaloi avokado. Täytä hampurilaiset niin, että laitat guacamolea ja majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta pihvi ja avokadoviipaleita päälle. Lusikoi päälle hedelmäsal- saa ja maissilastuja. Laita ”kansi” päälle.