
Tämä salaatti on oivallinen yhdistelmä paahdetun paprikan makeutta ja grillatun kinkun rapeutta.
Marinoitua paprikaa ja paistettua Serranon kinkkua
Ainekset
Työvaiheet
Huuhtele ja halkaise paprikat. Poista siemenkodat ja pirskottele paprikoille oliiviöljyä. Paahda paprikat grillissä tai uunissa 225-asteessa, noin 20 min tai kunnes kuoret ovat tummuneet. Paista samalla uunipellillä tai grillipannulla nopeasti myös kirsikkatomaatit.
Nosta kirsikkatomaatit sivuun ja ripauta niiden pinnalle suolaa. Nosta lämpimät paprikat pieneen pakastepussiin tai peitä kelmulla ja anna levätä muutama minuutti. Kuori paprikat ja leikkaa parin sentin paloiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Paahda kinkkuviipaleita nopeasti molemmin puolin grillissä tai kuivalla pannulla, kunnes viipaleet saavat hieman väriä. Puolita paahdetut viipaleet.
Kokoa salaatti laakealle lautaselle rucolasta, paahdetuista paprikoista ja tomaateista. Nostele päälle oliiveja ja rapeaa kinkkua. Viimeistele aurinkokuivatun tomaatin öljyllä ja mustapippurilla.