Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 38 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Raskaan pihviaterian raskain asia on harvoin itse pihvi, vaan tuhdit lisukkeet. Yhdistä nälkää pitävä pihvi ja raikas salaatti ja lopputulos on juuri sopivan täyttävä pihvisalaatti.

Perinteinen tapa syödä pihvi kermakastikeella ja perunoiden kera hengästyttää jo ajatuksena. Itse pihvi on kuitenkin kelpo ruoka, jossa on erityisesti talvella tarvittavaa, piristävää b-vitamiinia. Pihvisalaatti on ratkaisu pihvinystävälle, joka ei halua nukahtaa iltapäivällä pystyyn. Se on nerokas ruokalaji, joka yhdistää pihvin täyttävyyden ja salaatin kepeyden. Meksikolaisen pihvisalaatin raaka-ainelista on pitkä, mutta salaatti itsessään on helppo - ja ainekset löytyvät lähikaupasta.

Pihvisalaatteja on helppo muunnella. Yrttinen pihvisalaatti saa ylleen inkiväärimajoneesia, ja lihaksi sopii hyvin myös porsaan niska, eli kassler.

 

Vietnamilaisessa pihvisalaatissa maistuvat  tähtianis ja thaibasilika, ja mieli matkaa Hanoin katuruokakojuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Meksikolainen pihvisalaatti

Ainekset

500
g
naudan sisäfileetä
1
rkl
voita (+ 1 rkl oliiviöljyä)
2
rkl
tacomaustetta
Salaatti
1 1/2
l
baby gem- tai romainesalaattia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
pihvitomaatti
1
kurkku
1
kypsä maissi
1
avokado
1
dl
korianterinlehtiä
Chilikastike
1
miedohko chilipalko
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
limettimehua
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
1/2
tl
sormisuolaa
Helppo guacamole
2
avokadoa
1
rkl
limettimehua
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
hienonnettua korianteria
1/4 tl
kuivattua chilirouhetta
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
4
maissitortillaa

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Paista lihaan ensin kaunis väri pannussa voi-öljyseoksessa. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja kypsennä fileetä uunissa, kunnes mittari osoittaa 58 astetta, noin 40 minuuttia. Tällöin liha on kauniin rosee. Jos pidät kypsemmästä lihasta, jatka paistamista, kunnes sisälämpö on 64 astetta.
  3. Mausta liha tacomausteella. Kääri se folioon ja anna levähtää noin 15 minuuttia.
  4. Tee chilikastike. Kuutioi chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä ne öljyn ja limettimehun kanssa. Mausta pippurilla ja suolalla.
  5. Tee guacamole. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha kulhoon. Purista limettimehua avokadoille. Kuori ja hienonna valkosipuli joukkoon. Painele haarukalla avokadon rakenne irti. Hienonna korianteri. Sekoita korianteri ja mausteet guacamoleen.
  6. Laita salaatti laakeaan tarjoiluastiaan. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi pihvitomaatti. Halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi. Leikkaa maisinjyvät irti tähkästä. Kuori avokado ja poista kivi. Irrota hedelmäliha kuoresta lusikalla ja viipaloi se. Asettele kaikki kasvikset salaattipedille. Valuta chilikastiketta päälle.
  7. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet ja korianterinlehdet salaatille. Lusikoi guacamolea päälle.
  8. Paahda tortillat kuivassa kuumassa parilapannussa. Leikkaa paloiksi ja tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1455 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tervehdi elämäsi parasta possu-purilaista! Savuisa ja mehevä burgeri ei kaipaa kylkeensä muuta kuin raikasta hapankaalia ja appelsiini-majoneesia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuplapossupurilainen ja hapankaalia

Ainekset

400
g
porsaan jauhelihaa
1
pkt (140 g)
pekonia
1
pieni sipuli
3
valkosipulinkynttä
5
tl
fenkolinsiemeniä
½
tl
suolaa
2
tl
savupaprikaa
4–6
hampurilaissämpylää
PAISTAMISEEN
voi-öljysekoitusta
APPELSIINIMAJONEESI
1
dl
majoneesia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
appelsiinin mehua
1
tl
raastettua appelsiinin kuorta
LISÄKSI
hapankaalia

Työvaiheet

  1. Tee appelsiinimajoneesi. Kuori ja purista valkosipulinkynsi majoneesin joukkoon. Purista sekaan appelsiinin mehu ja raasta appelsiinin kuorta. Paahda fenkolinsiemeniä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes ne tuoksuvat, varo polttamasta! Sekoita majoneesin joukkoon.

  2. Kuori ja hienonna tai raasta sipuli ja valkosipulinkynnet hyvin pieneksi. Hienonna pekoni hyvin pieneksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja muotoile kostutetuin sormin 6 pientä tai 4 suurta pihviä.

  3. Kuumenna rasvat pannulla ja paista pihvejä keskilämmöllä noin 4 minuuttia per puoli. Lämmitä sämpylät ja täytä possupihveillä ja appelsiinimajoneesilla ja lusikoi hapankaalia päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1455 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Kolme kovaa peetä samassa paketissa: pizza, pasta ja purilainen! Nämä pienet suupalat ovat hauska yhdistelmä näitä kaikkien lempiruokia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialaiset purilaiset

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa
2
valkosipulinkynttä
1
dl
persiljaa
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PAISTAMISEEN
voita öljyä
LISÄKSI
1
prk
pastakastiketta
8
mozzarellaviipaletta
16
pientä pepperoniviipaletta
VALKOSIPULISÄMPYLÄT
8
(pientä) hampurilaissämpylää
4
rkl
voita
1
rkl
valkosipulijauhetta
2
tl
kuivattua oreganoa
1
dl
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

  2. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet ja hienonna persilja. Sekoita kaikki pihvien ainekset keskenään. Muotoile kostutetuin tai öljytyin sormin 8 pientä pihviä.

  3. Kuumenna rasvat paistinpannulla ja paista pihvit (erissä) noin 2 minuuttia per pihvi (liha saa jäädä punertavaksi). Laita kaikki paistetut pihvit pannulle ja kaada pastakastike päälle. Nosta pihvien päälle mozzarella- ja pepperoniviipaleet ja laita kansi päälle. Laita levy pois päältä ja anna juuston rauhassa sulaa pihvien päälle.

  4. Tee sillä aikaa valkosipulisämpylät. Sulata voi ja sekoita joukkoon valkosipulijauhe ja oregano. Puolita sämpylät ja valele puolikkaat valkosipulivoilla. Ripottele parmesaania päälle. Paista uunissa noin 10 minuuttia.

  5. Täytä valkosipulisämpylät pihveillä ja lusikoi pastakastiketta mukaan.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2870 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kirpeät voikukanvarret ja kuusenkerkät korvaavat perunasalaatissa etikkaiset kaprikset ja suolakurkut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Voikukka-perunasalaatti

Ainekset

600
g
pieniä varhaisperunoita
10
voikukan vartta
2
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
sokeria
½–1
tl
suolaa
½
dl
hasselpähkinöitä
2
hapanta omenaa (esim. Granny Smith)
JOGURTTIKASTIKE
8
kuusenkerkkää
dl
turkkilaista jogurttia
1
rkl
omenaviinietikkaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
LISÄKSI
voikukan kukintoja
8
pientä kuusenkerkkää

Työvaiheet

  1. Pese perunat ja keitä ne suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä) kypsiksi, 10–15 minuuttia. Anna perunoiden jäähtyä ja puolita ne tarvittaessa.

  2. Leikkaa kukanvarret noin 2 cm:n pätkiksi ja laita kulhoon. Sekoita etikka, sokeri ja suola joukkoon ja jätä varret mehustumaan.

  3. Paahda pähkinöitä kuumassa kuivassa pannussa sekoitellen noin 2 minuuttia. Kaada ne heti pois pannusta, jos ne meinaavat tummua liikaa. Rouhi pähkinät karkeasti veitsellä. Pese omenat hyvin. Poista niistä siemenkodat ja leikkaa omenat ohuiksi lohkoiksi.

  4. Huuhtele kerkät, kuivaa talouspaperilla ja hienonna veitsellä. Sekoita kaikki kastikkeen aineet keskenään.

  5. Yhdistä salaatin aineet ja ripottele pinnalle voikukkia ja kerkkiä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1455 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ihanan raikas savulohi-jyväsalaatti saa keväisen makunsa sitruunasta, yrteistä ja herneistä. Ateriajyvät varmistavat, että salaatti jättää kylläiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
45 min + jäähtymiset
Vaikeustaso
Helppo

Keväinen lämminsavulohi-jyväsalaatti

Ainekset

3
dl (raakoja)
ateriajyviä (esimerkiksi ruokavehnä)
2
pientä tlk (à noin 140- 150 g)
säilykemaissia
½
tl
suolaa
1
rkl
öljyä
1
ruukku
tuoretta korianteria
1
ruukku
tilliä
½
ruukkua
herneenversoja
6
kevätsipulin vartta
300
g
sokeriherneitä ja/tai salaattiherneitä
450
g
lämminsavulohta
KASTIKE
1
sitruunan mehu ja kuoriraaste
2
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

  2. Keitä ateriajyvät kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä 30 minuuttia.

  3. Valuta maissi ja taputtele kuivaksi. Sekoita joukkoon suolaa ja öljyä. Levitä yhteen kerrokseen leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 20 minuuttia, kunnes maissi on rapeaa. Anna jäähtyä 15 minuuttia.

  4. Hienonna yrtit ja kevätsipulit. Leikkaa sokeriherneet ohuiksi suikaleiksi. Leikkaa kala paloiksi. Sekoita salaatin ainekset keskenään.

  5. Tee kastike sekoittamalla kaikki ainekset keskenään. Kääntele salaattiin.

Kommentit (0)