Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Raskaan pihviaterian raskain asia on harvoin itse pihvi, vaan tuhdit lisukkeet. Yhdistä nälkää pitävä pihvi ja raikas salaatti ja lopputulos on juuri sopivan täyttävä pihvisalaatti.

Perinteinen tapa syödä pihvi kermakastikeella ja perunoiden kera hengästyttää jo ajatuksena. Itse pihvi on kuitenkin kelpo ruoka, jossa on erityisesti talvella tarvittavaa, piristävää b-vitamiinia. Pihvisalaatti on ratkaisu pihvinystävälle, joka ei halua nukahtaa iltapäivällä pystyyn. Se on nerokas ruokalaji, joka yhdistää pihvin täyttävyyden ja salaatin kepeyden. Meksikolaisen pihvisalaatin raaka-ainelista on pitkä, mutta salaatti itsessään on helppo - ja ainekset löytyvät lähikaupasta.

Pihvisalaatteja on helppo muunnella. Yrttinen pihvisalaatti saa ylleen inkiväärimajoneesia, ja lihaksi sopii hyvin myös porsaan niska, eli kassler.

 

Vietnamilaisessa pihvisalaatissa maistuvat  tähtianis ja thaibasilika, ja mieli matkaa Hanoin katuruokakojuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Meksikolainen pihvisalaatti

Ainekset

500
g
naudan sisäfileetä
1
rkl
voita (+ 1 rkl oliiviöljyä)
2
rkl
tacomaustetta
Salaatti
1 1/2
l
baby gem- tai romainesalaattia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
pihvitomaatti
1
kurkku
1
kypsä maissi
1
avokado
1
dl
korianterinlehtiä
Chilikastike
1
miedohko chilipalko
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
limettimehua
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
1/2
tl
sormisuolaa
Helppo guacamole
2
avokadoa
1
rkl
limettimehua
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
hienonnettua korianteria
1/4 tl
kuivattua chilirouhetta
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
4
maissitortillaa

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Paista lihaan ensin kaunis väri pannussa voi-öljyseoksessa. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja kypsennä fileetä uunissa, kunnes mittari osoittaa 58 astetta, noin 40 minuuttia. Tällöin liha on kauniin rosee. Jos pidät kypsemmästä lihasta, jatka paistamista, kunnes sisälämpö on 64 astetta.
  3. Mausta liha tacomausteella. Kääri se folioon ja anna levähtää noin 15 minuuttia.
  4. Tee chilikastike. Kuutioi chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä ne öljyn ja limettimehun kanssa. Mausta pippurilla ja suolalla.
  5. Tee guacamole. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha kulhoon. Purista limettimehua avokadoille. Kuori ja hienonna valkosipuli joukkoon. Painele haarukalla avokadon rakenne irti. Hienonna korianteri. Sekoita korianteri ja mausteet guacamoleen.
  6. Laita salaatti laakeaan tarjoiluastiaan. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi pihvitomaatti. Halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi. Leikkaa maisinjyvät irti tähkästä. Kuori avokado ja poista kivi. Irrota hedelmäliha kuoresta lusikalla ja viipaloi se. Asettele kaikki kasvikset salaattipedille. Valuta chilikastiketta päälle.
  7. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet ja korianterinlehdet salaatille. Lusikoi guacamolea päälle.
  8. Paahda tortillat kuivassa kuumassa parilapannussa. Leikkaa paloiksi ja tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Lämmin ja mausteinen salaatti maistuu myös viileillä ilmoilla. Thaisalaatissa on rutkasti makua, vähän jauhelihaa ja ronskisti kasviksia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauheliha-thaisalaatti

Ainekset

3
porkkanaa
1
mango
1
punasipuli
1
ruukku
thaibasilikaa
1
ps (200 g)
mungpavun ituja
1/2
pkt (200 g)
naudanjauhelihaa
1
rkl
öljyä
2
rkl
soijakastike
1
rkl
sweet chili -kastiketta
Thaikastike
2
limetin mehu (1 dl)
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
3
rkl
kalakastiketta
3
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi porkkanat. Leikkaa mango kahteen osaan siemenen molemmin puolin. Kuori palat ja suikaloi hedelmäliha. Kuori ja suikaloi sipuli. Hienonna thaibasilika ja huuhtele idut. Yhdistä aineet kulhossa.
  2. Tee kastike. Purista limetistä mehu, kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna myös chili. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita pilkottujen kasvisten joukkoon.
  3. Ruskista jauheliha öljyssä kuumassa pannussa. Lisää lopuksi soijakastike ja anna sen kiehahtaa pannussa niin, että se imeytyy paistettuun lihaan. Mausta jauheliha chiliastikkeella. Lisää se salaattiin ja tarjoa heti.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1871 reseptiä.
Linkitetty 41 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Sami Repo

Olon kokin Janne Herpolan makaronilaatikko on kollegoiden suosikkiluonas.

"Rakastan äidin ja mummun makaronilaatikkoa, ja kokkikoulussa opin tekemään sitä itse. Laatikkoni nousi maineeseen, kun kollegat kehuivat, että se on parempaa kuin missään. Makkeloodan salaisuus on monen hyvän yhdistelmä: puolet munamaitoa ja puolet kanalientä sekä runsaasti karamellisoitua...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
75 min + vetäytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jannen parempi makkelooda eli makaronilaatikko

Ainekset

400
g
täysjyvämakaronia
1
pkt (170 g)
pekonia
2
sipulia
1
banaanisalottisipuli
1
iso valkosipulin kynsi
1/2
dl
vaaleaa balsamiviinietikkaa
5
oksaa
timjamia
1/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
Lisäksi
400
g
naudan jauhelihaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
"Muna-maito"
5
dl
kanalientä
5
dl
kuohukermaa
3
kananmunaa
1
tl
currya
1
tl
paprikajauhetta
ripaus
cayennepippuria
1/4
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria rouhittuna
Päälle
150
g
mietoa juustoraastetta (esim. edam)
150
g
vahvaa juustoraastetta (esim. cheddar, gruyere, parmesaani, västerbotten)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Keitä makaronit suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
  2. Suikaloi pekoni. Kuori ja kuutioi sipulitja valkosipuli. Ruskista pekoni pannussa ja lisää sipulit loppuvaiheessa. Paista noin 5 minuuttia. Nosta lämpöä. Lisää pannuun balsamiviinietikka ja anna sen sihahtaa. Hienonna joukkoon timjami. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Ruskista jauheliha kuivassa kuumassa pannussa. Mausta se suolalla ja pippurilla.
  4. Sekoita jauheliha, pekoniseos, makaronit ja puolet juustoraasteista. Kaada seos uunivuokaan ja tasoita.
  5. Sekoita ”muna-maidon” ainekset keskenään ja kaada neste vuokaan. Levitä loput juustoraasteet pinnalle ja kypsennä uunin alatasossa 30 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä noin 20 minuuttia. Anna vetäytyä huoneenlämmössä 15 minuuttia. Tarjoa ruoka ketsupin kanssa.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 148 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Älyttömän helppo kiusaus kypsyy uunissa pakastekasvissuikaleista. Pororouheen tilalle sopii myös kylmäsavulohi. Kevyeen lihaliemeen valmistetun kiusauksen täyteläinen maku tulee kourallisesta sinihomejuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Poro-sinihomejuustokiusaus

Ainekset

600
g
pakastekasvissuikaleita
75
g
kylmäsavustettua pororouhetta
50
g
sinihomejuustoa
4
dl
lihalientä

Työvaiheet

  1. Sekoita uunivuoassa kasvissuikaleet, pororouhe ja murusteltu sinihomejuusto. Kaada päälle lihaliemi.
  2. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 50–60 minuuttia.

Vinkki! Voit korvaa pakastesuikaleet raastetuilla juureksilla, kuten palsternakalla, bataatilla ja porkkanalla tai purjolla. Lisää kypsennysaikaa vartilla.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 256 reseptiä.
Linkitetty 109 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Pekoniin kääritty ja rauhassa kypsennetty lihamureke on ehkä parasta, mitä jauhelihasta voi valmistaa! Valkosipuli, sinappi ja valkopippuri tekevät mausta täydellisen.

Lihamureke on monelle se lapsuuden nostalgisin kotiruoka. Tällä ohjeella pääsee helposti makumuiston ytimeen. Lisukkeeksi kannattaa tehdä perunamuusia, jonka kanssa tarjottuna mureke ei kaipaa välttämättä edes kastiketta.

Murekkeen resepti sopii hyvin tuunattavaksi. Nesteenä voit käyttää...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Vaikeustaso
Helppo

Lihamureke

Ainekset

¾
dl
korppujauhoja
1
dl
maitoa
2
valkosipulinkynttä
400
g
naudan jauhelihaa
2
munaa
2
rkl
(dijonin)sinappia
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
¼
tl
jauhettua valkopippuria
Päälle
1
pkt (140 g)
pekonia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Sekoita korppujauhot maitoon ja anna turvota hetki. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Sekoita loput ainekset ja vaivaa tasaiseksi massaksi.
  3. Levitä pekonit limittäin leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoon. Painele murekemassa levymäisesti pekonien päälle . Rullaa mureke ja kääri folioon.
  4. Paista mureketta uunin keskitasolla 40 minuuttia. Nappaa kypsennyksen loppuvaiheessa folio pois murekkeen päältä, jotta pekonipinta paahtuu tai paista mureke pannulla nopeasti rapeanpintaiseksi ennen tarjoilua.

Kommentit (6)

Mokka

Meillä on tehty tällaista jo 10 vuotta. Ei mikään uusi resepti.

odotinenemmän

Ei mitään uutta ollut tässä :(

mikä maistuu kellekin

En rullaa fläsäsoiroja murekkeeseen enkä päälle. Korppujauhot jätän tyystin pois. Maidon korvaan kermalla. Jauhelihaksi vähärasvainen porsaanliha. 400 gr:aan riittää 1 muna, ainahan kaksikin menettelee. Mutta kasassa pysyy ilman vippaskonsteja.  Eikä leviä, ei valu kuin nestettä, joka sekin vetäytyy, kun annat valmiin murekkeen seistä hetken. Lasikannellisessa kulhossa, ruskistuu pinnalta kyllä.  Pidennän paistoajan, alennan paistolämmön tuosta ohjeistuksesta. Raejuusto tai porkkanaraaste sopii vallan mainiosti taikinaan.

Vierailija

Ei toimi. Resepti kuulosti mielenkiintoiselta. Noudatin reseptiä kerrankin vastoin tapojani kirjaimellisesti, vaikka epäilinkin ettei taikinan koostumus toimi. Eikä sitten toiminutkaan. Rullaaminen oli hauska ajatus. Lopputulos hajoava mössö. Ei jatkoon. Todellakaan!

Ostakaa valmisruokaa

Itqu, parqu, vonqu... Missään ei väitetty että on uusi resepti. Mainittiin että mureke on hyvä tuunattavaksi ja mainittiin ihan esimerkkejäkin. Minä en laita sitä, käytän tätä. Edelleenkään ei mainita koossa pysymisestä tai sen ongelmista mitään. Mutta koska olen parempi kokki ja reseptikin on vanha, se vaan on kiva itkeä ja kommentoida internetissä.

johannes

Muuten hyvä mutta maito pois,tilalle kermaa ja siihen sekoitettu lihaliemikuutio.mausteiksi pussillinen ranskalaista sipulikeittoaineksia.ja munia riittää yksi,kaksi tekee murekkeesta liian kovan.pari kolme ruokalusikallista makeaa chilikastiketta antaa myös oivallisen maun.

Folio on ok mutta uunin lämpötilan laskisin 175 asteeseen ja pitäisin siellä vähän kauemmin.

Murekkeen voi myös täyttää haluamillaan aineksilla,jumalallisen maun antaa ainakin roquefort papillon-juusto.