Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 37 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Raskaan pihviaterian raskain asia on harvoin itse pihvi, vaan tuhdit lisukkeet. Yhdistä nälkää pitävä pihvi ja raikas salaatti ja lopputulos on juuri sopivan täyttävä pihvisalaatti.

Perinteinen tapa syödä pihvi kermakastikeella ja perunoiden kera hengästyttää jo ajatuksena. Itse pihvi on kuitenkin kelpo ruoka, jossa on erityisesti talvella tarvittavaa, piristävää b-vitamiinia. Pihvisalaatti on ratkaisu pihvinystävälle, joka ei halua nukahtaa iltapäivällä pystyyn. Se on nerokas ruokalaji, joka yhdistää pihvin täyttävyyden ja salaatin kepeyden. Meksikolaisen pihvisalaatin raaka-ainelista on pitkä, mutta salaatti itsessään on helppo - ja ainekset löytyvät lähikaupasta.

Pihvisalaatteja on helppo muunnella. Yrttinen pihvisalaatti saa ylleen inkiväärimajoneesia, ja lihaksi sopii hyvin myös porsaan niska, eli kassler.

 

Vietnamilaisessa pihvisalaatissa maistuvat  tähtianis ja thaibasilika, ja mieli matkaa Hanoin katuruokakojuihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Kohtalainen

Meksikolainen pihvisalaatti

Ainekset

500
g
naudan sisäfileetä
1
rkl
voita (+ 1 rkl oliiviöljyä)
2
rkl
tacomaustetta
Salaatti
1 1/2
l
baby gem- tai romainesalaattia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
pihvitomaatti
1
kurkku
1
kypsä maissi
1
avokado
1
dl
korianterinlehtiä
Chilikastike
1
miedohko chilipalko
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
limettimehua
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
1/2
tl
sormisuolaa
Helppo guacamole
2
avokadoa
1
rkl
limettimehua
1
valkosipulinkynsi
3
rkl
hienonnettua korianteria
1/4 tl
kuivattua chilirouhetta
1/2
tl
sormisuolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
4
maissitortillaa

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.
  2. Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Paista lihaan ensin kaunis väri pannussa voi-öljyseoksessa. Työnnä paistolämpömittari fileen paksuimpaan kohtaan ja kypsennä fileetä uunissa, kunnes mittari osoittaa 58 astetta, noin 40 minuuttia. Tällöin liha on kauniin rosee. Jos pidät kypsemmästä lihasta, jatka paistamista, kunnes sisälämpö on 64 astetta.
  3. Mausta liha tacomausteella. Kääri se folioon ja anna levähtää noin 15 minuuttia.
  4. Tee chilikastike. Kuutioi chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Yhdistä ne öljyn ja limettimehun kanssa. Mausta pippurilla ja suolalla.
  5. Tee guacamole. Halkaise avokadot ja poista kivet. Lusikoi hedelmäliha kulhoon. Purista limettimehua avokadoille. Kuori ja hienonna valkosipuli joukkoon. Painele haarukalla avokadon rakenne irti. Hienonna korianteri. Sekoita korianteri ja mausteet guacamoleen.
  6. Laita salaatti laakeaan tarjoiluastiaan. Puolita kirsikkatomaatit ja viipaloi pihvitomaatti. Halkaise kurkku, poista siemenet ja viipaloi. Leikkaa maisinjyvät irti tähkästä. Kuori avokado ja poista kivi. Irrota hedelmäliha kuoresta lusikalla ja viipaloi se. Asettele kaikki kasvikset salaattipedille. Valuta chilikastiketta päälle.
  7. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet ja korianterinlehdet salaatille. Lusikoi guacamolea päälle.
  8. Paahda tortillat kuivassa kuumassa parilapannussa. Leikkaa paloiksi ja tarjoa salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Malesialaisen jauhelihakastikkeen eli hakka meen maku on tuhdin umaminen. Ideana on marinoida possujauheliha osterikastikkeen, soijan ja sokerin seoksessa ennen paistamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Malesialainen hakka mee

Ainekset

400
g
porsaanjauhelihaa
Marinadi
1
rkl
osterikastiketta
2
rkl
soijakastiketta
½
tl
sokeria
¼
tl
valkopippuria jauhettuna
Kastike
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
(maapähkinä)öljyä
2
rkl
kalakastiketta
2
rkl
makeaa soijakastiketta
2
rkl
osterikastiketta
½
tl
sokeria
dl + 2 rkl
vettä
1
rkl
maissitärkkelystä
Nuudelit
400
g
munanuudeleita
2
rkl
valkosipuliöljyä (ks. ohje)
Lisäksi
2
dl
mungpavun ituja
2
kevätsipulinvartta
1
ruukku korianteria
1
limetti

Työvaiheet

  1. Marinoi jauheliha. Laita jauheliha kul­hoon ja sekoita osterikastike, soija, sokeri ja pippuri joukkoon. Anna maustua huo­neenlämmössä 15 minuuttia.
  2. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Paista niitä öljyssä 1 minuutti. Lisää mari­noitu jauheliha ja ruskista sekoitellen noin 5 minuuttia.
  3. Yhdistä kulhossa kalakastike, makea soijakastike, osterikastike, sokeri ja 2½ dl vettä. Kaada seos jauhelihan joukkoon ja keitä 5 minuuttia.
  4. Sekoita 2 rkl vettä ja maissitärkkelys suurusteeksi ja kaada se koko ajan sekoit­taen kastikkeeseen. Keitä, kunnes kastike sakenee.
  5. Keitä nuudeleita pakkauksen ohjeen mukaan noin 2–3 minuuttia. Valuta ja lai­ta takaisin kattilaan. Sekoita valkosipuliöl­jy joukkoon ja jaa nuudelit annoskulhoi­hin. Lusikoi reilusti kastiketta päälle.
  6. Huuhtele idut, hienonna sipulinvarret ja korianteri. Lisää ne annoksiin ja purista limetin mehua päälle.

Valkosipuliöljy

Ainekset

5
valkosipulinkynttä
½
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynnet.
  2. Kuumenna öljyä pannussa keskilämmöl­lä noin 1 minuutti.
  3. Laita valkosipuli öljyyn ja heti, kun se alkaa kevyesti ruskistua, siirrä pannu pois liedeltä. Anna valkosipulin kypsyä öljyssä kullanruskeaksi, 2–4 minuuttia.
  4. Öljy säilyy suljetussa tölkissä huoneen­lämmössä pari viikkoa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1278 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Ihan kuin hummusbaarissa! Lautaselle levitetty hummus höystetään tällä kertaa paahdetulla kukkakaalilla, kananmunilla ja tuoreella korianterilla.

Vinkki! Harissa ja hummus sopivat niin hyvin yhteen, että harissaa voi halutessaan sekoittaa myös itse tehdyn hummuksen joukkoon. Lisää silloin kuitenkin varoen suolaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Hummus paahdetun kukkakaalin ja munien kera

Ainekset

8
dl
hummusta
600
g
kukkakaalin kukintoja
Mausteöljy
rkl
oliiviöljyä
1
tl
jauhettua paprikaa
1
tl
jeeraa
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
4 kananmunaa, harissaa, kuutioitua tomaattia, tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Sekoita kaikki mausteöljyn ainekset keskenään ja kääntele kukkakaaleihin. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda noin 25 minuuttia, kukintojen koosta riippuen.

  3. Keitä kananmunia noin 4 minuuttia kiehuvassa vedessä. Jäähdytä ja kuori kylmän veden alla.

  4. Levitä hummus lautaselle. Lorauta oliiviöljyä. Nosta päälle kukkakaalia, tomaattia, harissaa, kananmunan puolikkaat ja tuoretta korianteria

Itse tehty hummus

Ainekset

2
tlk (à 230 g)
kypsiä kikherneitä
1
dl
vaaleaa tahinia
1
pienen sitruunan mehu
2
pientä (sitruunamehussa pehmennettyä) valkosipulinkynttä
1
tl
suolaa
ainakin 1
dl
kikherneiden lientä

Työvaiheet

  1. Valuta kikherneet mutta säästä liemi eli aqua faba.

  2. Mittaa tehosekoittimeen muut ainekset. 

  3. Anna koneen käydä niin kauan, että seos on silkkistä pehmistä. Lisää lientä tarvittaessa. Hummus kiinteytyy kylmässä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2457 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Miedonmakuisesta broilerinjauhelihasta syntyy tuoreiden tomaattien kanssa ihana bolognese, joka on kaikkea muuta kuin tuhti! Voit valita sattumiksi erivä­risiä ja -kokoisia tomaatteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tuoretomaatti-broileribolognese

Ainekset

4–5
isoa tomaattia (n. 350 g)
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
400
g
broilerinjauhelihaa
½
purjo
1
chili
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviiniä
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
suolaa
1
tl
viherpippuria rouhittuna
Lisäksi
300–400
g
spagettia tai muuta pastaa
1
ruukku basilikaa
1
pkt (150 g)
minimozzarellaa

Työvaiheet

  1. Puolita isot tomaatit. Raasta kuusi puolikasta leikkuupinnan puolelta raastimen isolla terällä soseeksi kulhoon niin, että vain kuori jää raasta­matta. Pilko loput tomaatit erikokoisiksi paloiksi.
  2. Ruskista jauheliha öljyssä pannussa kypsäksi, lihaa sekoitellen ja murentaen noin 5 minuuttia.
  3. Huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna chili. Lisää ne jauhelihan joukkoon ja paista 2–3 mi­nuuttia. Kaada viini pannuun, kiehauta kasaan. Lisää raastettu tomaatti ja kypsennä kovalla lämmöllä 5 minuuttia.
  4. Mausta kastike oreganolla, suolalla ja viher­pippurilla. Lisää lopuksi tomaatit ja anna kastik­keen hautua muutama minuutti kannen alla niin, että tomaatit hieman lämpenevät.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, va­luta ja lisää kastikkeeseen. Hienonna basilika ja lisää se mozzarellan kanssa pastaan.

Vinkki Myös buffalomozzarella tai maitoisa burrata sopivat raikkaan tomaattikastikkeen kanssa.

 

Kommentit (0)

Käyttäjä20985 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Täydellinen kastike vihreälle parsalle. Toimii myös lihan ja kalan kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sauce Gribiche

Ainekset

5
Kpl
Kananmunia
3
Rkl
Dijon -sinappia
1
Dl
Oliiviöljyä
4
Rkl
Puna- tai valkoviinietikkaa
8
Kpl
Cornichoneja
1
Ruukku
Lehtipersiljaa
4
Rkl
Rakuunaa tai 1 tl kuivattua
4
Rkl
Kapriksia
Suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

1. Keitä kananmunia 10 minuuttia ja jäähdytä kunnolla kylmässä vedessä.
2. Kuori kananmunat. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Murskaa keltuaiset yhteen sinapin kanssa.
3. Valuta öljy keltuaisten sekaan ohuena nauhana jatkuvasti vatkaten. Sekoita mukaan etikka.
4. Hienonna valkuaiset, cornichonit, lehtipersilja ja rakuuna.
5. Yhdistä kaikki ainekset. Mausta suolalla ja pippurilla. Maista ja lisää tarvittaessa etikkaa.

Kommentit (0)