Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1522 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Stephanie Izard KUVA Sami Repo

Amerikan Top Chef -voittaja Stephanie Izard kokkaa modernia mummolaruokaa. Sherryssä keitetty porsaankieli muuttuu trendiherkuksi, kun siihen yhdistetään ananasta ja mansikoita.

Annoksia
2-3 annosta
Valmistusaika
1 t + 2 t 30 min
Vaikeustaso
Vaikea

Sherryssä keitetty porsaankieli ja ruusukaalisalaatti

Ainekset

2-3
porsaankieltä
1
keskikokoinen sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 1/2
dl
viipaloituja mansikoita
2 1/2
dl
kuutioitua tuoretta ananasta
2
rkl
öljyä
2 1/2
dl
kuivaa sherryä
2 1/2
dl
valkoviiniä
1
l
lihalientä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Viipaloi mansikat. Kuori ja kuutioi ananas.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuleita pari minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää mansikat ja ananaskuutiot ja hauduta 1 minuutti. Lisää sherry ja viini, kiehauta ja vähennä lämpöä. Hauduta 10 minuuttia, kunnes neste on kiehunut puoleen.
  3. Huuhtele kielet kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Lisää kielet ja lihaliemi kattilaan. Kiehauta ja vähennä lämpöä. Hauduta kannen alla 2–2 ½ tuntia. Kun kielet ovat kypsyneet mureaksi, nosta ne kattilasta. Kuori kielet. Parhaiten se käy terävällä veitsellä vetämällä nypyläinen pintakerros pois, kun kielet ovat vielä kuumia.
  4. Keitä padassa olevaa nestettä kokoon noin 20 minuuttia tai kunnes sitä on jäljellä puolet alkuperäisestä. Siivilöi ja poista sattumat. Pidä kastike lämpimänä tarjoamiseen saakka. Tee ruusukaalisalaatti kastikkeen kiehuessa.
  5. Leikkaa jäähtynyt tai lämmin kieli ohuen ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä ja asettele lautasille tai tarjoiluvadille. Pirskottele lämmintä kastiketta päälle. Asettele salaatti annoksen päälle.

Ruusukaalisalaatti

Ainekset

250
g
maa-artisokkaa
500
g
ruusukaalia
1 1/4
dl
valkoista balsamiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1/2 - 1
dl
hienonnettua minttua
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori maa-artisokat ja laita ne kylmään veteen. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet. Leikkaa artisokat ja ruusukaalit ohuiksi terävällä veitsellä tai mandoliinilla.
  2. Yhdistä etikka ja sokeri pienessä kattilassa. Kiehauta ja anna porista noin 2 minuuttia, kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Kaada seos maa-artisokkalastujen päälle ja anna marinoitua 5 minuuttia. Valuta neste pois.
  3. Revi mintunlehdet ruusukaalien sekaan. Lisää marinoidut maa-artisokat. Pirskottele oliiviöljy päälle ja mausta pippurilla ja suolalla.

Kommentit (0)

Osterikeitto syntyi yhteistyönä osterin avaamisen suomenmestarin kanssa. Martin Söderstrom oli päässyt paikalle näyttämään, miten osterit avataan ja opinkin ihan kädestä pitäen miten homma hoidetaan. Täytyy sanoa että se on todella tekniikkalaji, eikä missään nimessä voimalaji. Käytimme...

Annoksia
4 hlö
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Merellinen erikoisuus! Pehmeä osterikeitto mestarin reseptillä

Ainekset

6
kpl
Bélon ostereita
3
kpl
shalottisipulia, hienonnettuna
10
g
tuoretta persiljaa, hienonnettuna
3
dl
valkoviiniä tai shampanjaa/kuohuviiniä
6
dl
kalalientä
1
rkl
sitruunanmehua
3
dl
kuohukermaa
1
tl
mustapippuria
10
g
tuoretta timjamia, hienonnettuna
1
rkl
maizenaa+vettä (tarvittaessa)

Työvaiheet

VALMISTUS:
Hienonna shalottisipulit, persilja ja timjami.
Lisää tässä vaiheessa kattilaan kaikki muut paitsi osterit.
Keitä puolikovalla lämmöllä noin 20 minuuttia.
Keitto alkaa pikkuhiljaa keittymään kasaan.
Avaa osterit käyttämällä osteriveistä.(tarkempi avausohje alla)
Lisää osterit keiton joukkoon ja anna kiehua noin 2 minuuttia.
Poraa sauvasekoittimella keitto tasaiseksi ja suurusta tarvittaessa maizenalla.
Sekoita ja samanaikaisesti lisää suuruste ohuena nauhana keittoon.
Anna hetki kiehahtaa kokoajan sekoittaen ja ota keitto pois liedeltä.
Nauti tuoreen leivän kanssa.

OHJE OSTEREIDEN AVAAMISEEN:

Harjaa osterit puhtaiksi juoksevassa kylmässä vedessä ja avaa vasta juuri ennen tarjoilua! Käytä tukena keittiön työtasoa.
Tartu osteriin pyyheliinalla, niin että kuoren kuperapuoli on alaspäin.
Avaa osteri aina itsestäsi poispäin. Käytä osteriveistä. Paina toisella kädellä veitsenkärki nivelessä olevaan pieneen aukkoon, joka on osterikärjen sivulla.
Vie veistä kuoren yläreunaa pitkin, kunnes sulkijalihas katkeaa.
Käännä veistä hieman ylöspäin, että kuori aukeaa.
Tarkista tuoreus koskettamalla pikaisesti osterin kidusreunaa, elävä osteri reagoi välittömästi.
Irrota osterinliha varovasti, ettei mehu valu pois.
Tarjoa osterit esimerkiksi jääpedin päällä. Niiden täydellinen tarjoilulämpötila on +4 - 8 astetta.
Kaikkein perinteisin lisuke on sitruunanlohko.

Kommentit (0)

Tämä herkullinen illanistujaispiirakka kehiteltiin yhdessä Pajuniemen ja Santa Marian konsulenttien kanssa. Heidän tuotteitaan käyttäen siitä tuli valtava menestys. Moni oli sitä mieltä että se sopisi illanistujaisiin ja olen heidän kanssaan täysin samaa mieltä. Voisin mielelläni syödä tällaista...

Annoksia
6 hlö
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Premium piirakat uskomaton uunimakkarapiirakka

Ainekset

2
pss
Västenbotten juustoraastetta
1
pkt
Pajuniemen herkkulenkkiä
2
pkt
Pajuniemen pekonia
1
kpl
purjo, hienonnettuna
20
g
tuoretta inkivääriä, raastettuna
1
pkt
Moilas gluteeniton piirakkapohja
2
kpl
shalottisipulia, hienonnettuna
4
dl
kuohukermaa
6
kpl
Luomu kananmunia
1
rkl
Santa Maria valkosipulitahnaa
1
rkl
Santa Maria oreganotahnaa
1
rkl
Santa Maria tillitahnaa
50
g
voita
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Ota piirakkapohja sulamaan huoneenlämpöön.
Hienonna purjo ja shalottisipuli.
Laita pannulle voita ja kuullota edelliset siinä. Lisää joukkoon kutakin tahnaa. Sekoita.
Suikaloi pekoni ja viipaloi Herkkulenkki. Paista pekoni erillisellä pannulla, lisäämättä sille voita tai öljyä. Paista pekoni rapeaksi ja siirrä ne paperin päälle että ylimääräinen rasva imeytyy pois.
Paista lenkkiviipaleet pekonista jääneessä rasvassa, niin että pinta on ruskeahko.
Lämmitä uuni 200-asteeseen.
Sekoita kerma, hunaja, munat, raastettu inkivääri, puolet juustoraasteesta sekä suola ja pippuri keskenään. Niin että munien rakenne rikkoutuu.
Ota uuninkestävävuoka ja taputtele piirakkapohja sille tasaisesti, aina reunoille asti.
Laita täyte seuraavaksi ja lopuksi kaada kermaseos päälle. Heiluta hieman että pinta tasoittuu. Ripottele päälle vielä loput juustoraasteet ja pistä uuniin 20 minuutiksi.
Anna hetken vetäytyä ja jäähtyä liinan alla ja tarjoa vaikkapa shirazi salaatin kanssa.

Kommentit (0)

Vain elämää on lisännyt 46 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Jari Sillanpää luottaa perinteisiin: hän halusi oman Vain elämää -päivänsä illalliselle Wallenbergin pihvejä. Tässä ohjeessa ne on valmistettu alkuperäiseen tapaan vasikanlihasta. Hyviä lisukkeita ovat esimerkiksi puolukkasurvos, herneet ja perunapyree.

Annoksia
4
Valmistusaika
1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jari Sillanpään Wallenbergit

Ainekset

350
g
vasikanpaistia
2
dl
kuohukermaa
2
tl
suolaa
1
valkuainen
mustapippuria myllystä
korppujauhoja leivittämiseen ja voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Hienonna vasikanpaisti veitsellä suikaleiksi. Laita liha, suola ja mustapippuri tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi. Lisää kerma ohuena nauhana koneen käydessä. Lisää lopuksi valkuainen. Anna massan levätä jääkaapissa vähintään tunti.
  2. Muotoile rengasmuotilla tai käsin pyöreitä pihvejä ja pyörittele ne korppujauhossa. Paista pihvit voissa kauniin ruskeiksi. Voit halutessasi myös kypsentää ne uunissa, mutta paista ensin pinnat nopeasti pannulla ruskeiksi. 
  3. Tarjoile esimerkiksi perunapyreen, herneiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

Kommentit (0)

Kokkaavan isin ruokablogi on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Maukas ja täysin gluteeniton kantarellipiirakka syntyy tuoreista raaka-aineista.
Maukas ja täysin gluteeniton kantarellipiirakka syntyy tuoreista raaka-aineista.

Tämä kyseinen kantarellipiiras on ehdottomasti paras ja maukkain mitä olen tehnyt. Kaiken lisäksi se on täysin gluteeniton ja tehty siis gluteenittomaan piirakkapohjaan. Piirakkapohjan voit tehdä itse mutta löysin todella laadukkaan valmispohjan, jota tässä piirakassa olen käyttänyt. Kantarellit...

Annoksia
6 hlö
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paras gluteeniton kantarellipiirakas

Ainekset

1
pkt
Moilas, gluteeniton piirakkapohja
700
g
kantarelleja
3
dl
kuohukermaa
50
g
voita
1
pnt
tuoretta timjamia
2
kpl
shalottisipulia
1
rkl
hunajaa
3
kpl
Luomu munia
2
pss
Västenbotten juustoraastetta
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Ota taikina pakkasesta huoneenlämpöön (jos käytät valmispohjaa)
Huuhtele ja valuta kantarellit.
Hienonna shalottisipulit ja timjami.
Kuumenna paistinpannu ja lisää sille voita.
Laita hienonnetut shalotit ja timjamit pannulle ja kuullota niitä 4 minuutin ajan.
Lisää kantarellit pannulle ja paista niistä nesteet pois. Siirrä sivuun.
Kuumenna uuni 180- asteeseen.
Sekoita kerma, suola, mustapippuri, puolet juustoraasteesta ja munat keskenään sekaisin.
Aseta piirakkapohja vuokaan ja levitä kantarelliseos, sen päälle.
Kaada kermaseos päälle ja ripottele loput juustoraasteet pinnalle.
Laita uuniin 20 minuutiksi tai että pinnasta tulee kullanruskea.
Nauti punajuurihummuksen kanssa.

Kommentit (0)