Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1669 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Stephanie Izard KUVA Sami Repo

Amerikan Top Chef -voittaja Stephanie Izard kokkaa modernia mummolaruokaa. Sherryssä keitetty porsaankieli muuttuu trendiherkuksi, kun siihen yhdistetään ananasta ja mansikoita.

Annoksia
2-3 annosta
Valmistusaika
1 t + 2 t 30 min
Vaikeustaso
Vaikea

Sherryssä keitetty porsaankieli ja ruusukaalisalaatti

Ainekset

2-3
porsaankieltä
1
keskikokoinen sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 1/2
dl
viipaloituja mansikoita
2 1/2
dl
kuutioitua tuoretta ananasta
2
rkl
öljyä
2 1/2
dl
kuivaa sherryä
2 1/2
dl
valkoviiniä
1
l
lihalientä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Viipaloi mansikat. Kuori ja kuutioi ananas.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuleita pari minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää mansikat ja ananaskuutiot ja hauduta 1 minuutti. Lisää sherry ja viini, kiehauta ja vähennä lämpöä. Hauduta 10 minuuttia, kunnes neste on kiehunut puoleen.
  3. Huuhtele kielet kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Lisää kielet ja lihaliemi kattilaan. Kiehauta ja vähennä lämpöä. Hauduta kannen alla 2–2 ½ tuntia. Kun kielet ovat kypsyneet mureaksi, nosta ne kattilasta. Kuori kielet. Parhaiten se käy terävällä veitsellä vetämällä nypyläinen pintakerros pois, kun kielet ovat vielä kuumia.
  4. Keitä padassa olevaa nestettä kokoon noin 20 minuuttia tai kunnes sitä on jäljellä puolet alkuperäisestä. Siivilöi ja poista sattumat. Pidä kastike lämpimänä tarjoamiseen saakka. Tee ruusukaalisalaatti kastikkeen kiehuessa.
  5. Leikkaa jäähtynyt tai lämmin kieli ohuen ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä ja asettele lautasille tai tarjoiluvadille. Pirskottele lämmintä kastiketta päälle. Asettele salaatti annoksen päälle.

Ruusukaalisalaatti

Ainekset

250
g
maa-artisokkaa
500
g
ruusukaalia
1 1/4
dl
valkoista balsamiviinietikkaa
1
rkl
sokeria
1/2 - 1
dl
hienonnettua minttua
1/2
dl
oliiviöljyä
1
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Kuori maa-artisokat ja laita ne kylmään veteen. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet. Leikkaa artisokat ja ruusukaalit ohuiksi terävällä veitsellä tai mandoliinilla.
  2. Yhdistä etikka ja sokeri pienessä kattilassa. Kiehauta ja anna porista noin 2 minuuttia, kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Kaada seos maa-artisokkalastujen päälle ja anna marinoitua 5 minuuttia. Valuta neste pois.
  3. Revi mintunlehdet ruusukaalien sekaan. Lisää marinoidut maa-artisokat. Pirskottele oliiviöljy päälle ja mausta pippurilla ja suolalla.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 100 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Lasse Lecklin

Kiusaus saa mehevyyttä ja proteiinia, kun teet sen vaihteeksi kurpitsasta ja broilerinjauhelihasta.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Broilerikiusaus

Ainekset

600
g
kurpitsaa
400
g
broilerinjauhelihaa
1
rkl
öljyä
1
tl
juustokuminaa
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
500
g
peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
200
g
herkkusieniä
2
dl
kanalientä
2
dl
laktoositonta ruokakermaa (10 %)
Lisäksi
voiteluun margariinia

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kuori ja raasta kurpitsa karkeaksi raasteeksi.
  2. Paista jauheliha öljyssä paistinpannulla. Lisää pannulle kurpitsaraaste ja mausteet. Jatka paistamista noin 5 minuuttia. oitele uunivuoka. Lado vuokaan kurpitsajauhelihasekoitusta ja peruna-sipulisekoitusta niin, että kaikki ainekset sekoittuvat.
  3. Viipaloi herkkusienet ja laita viipaleet riviin kiusauksen pinnalle.
  4. Sekoita keskenään kanaliemi ja ruokakerma ja kaada liemi kiusauksen päälle.
  5. Kypsennä uunissa noin 1 tunti. Peitä kiusaus tarvittaessa loppuvaiheessa foliolla, jotta pinta ei ruskistu liikaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1669 reseptiä.
Linkitetty 48 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Ei siitä pääse mihinkään: parsan ja pekonin yhdistelmä on täydellinen. Tässä carbonaraa mukailevassa kevätpastassa parsat kiehautetaan pastan seassa – ja kaikki tietenkin al denteksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-pekonipasta

Ainekset

300
g
pastaa
300
g
vihreää parsaa
1
pkt (170 g)
pekonia
1
dl
pecorinojuustoa raastettuna
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1 1/2
dl
pastan ja parsojen keitinlientä
2
kananmunankeltuaista
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).
  2. Pastan kiehuessa käsittele muut aineet. Katkaise parsoista puumainen tyvi pois. Kuori parsat tarvittaessa ja leikkaa ne 3 cm:n paloiksi. Kuutioi pekoni ja paista se pannussa rapeaksi. Raasta juusto. Hienonna ruohosipuli.
  3. Kun pastan kypsennysaikaa on jäljellä 2–3 minuuttia, lisää parsat pastan joukkoon kypsymään.
  4. Ota 1½ dl keitinvettä pieneen kulhoon. Valuta pasta ja parsat lävikössä ja kaada ne takaisin kattilaan. Lisää keltuaiset keitinveteen. Vispaa tasaiseksi ja kaada seos saman tien pastan ja parsojen joukkoon. Lisää pekonikuutiot, suola, pippuri ja juusto pastaan. Sekoita tasaiseksi ja viimeistele ruohosipulilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1669 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Mika Roito KUVA Tuomas Kolehmainen

Laadukas kanaliemi on ilman munamaitoa syntyvän makaronilaatikon juju.

Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kirkas makaronilaatikko

Ainekset

1
ps (400 g)
makaronia
400
g
sika-nautajauhelihaa tai rasvaista naudanjauhelihaa
1 (iso)
sipuli
2
valkosipulinkynttä
n. 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
5
dl
kanalientä
1
dl
parmesaania raasteena
50
g
voita

Työvaiheet

  1. Keitä makaronit runsaassa suolalla maustetussa vedessä (1 rkl suolaa/3 l vettä) pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele kylmällä vedellä.
  2. Paista jauheliha rapeaksi omassa rasvassaan. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit ja lisää jauhelihan joukkoon. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Älä ruskista enää.
  3. Kuumenna (kiertoilma)uuni 175 asteeseen. Sulata voi. Käytä puolet voista uunivuoan voiteluun. Sekoita makaronit, jauheliha-sipuliseos ja puolet voisulasta. Levitä seos vuokaan. Valmista kanaliemi ja kaada se vuokaan. Ripottele parmesaaniraaste pinnalle ja sekoita niin, että osa juustosta sekoittuu muihin aineisiin. Kypsennä uunin alatasossa 45 minuuttia. Anna vetäytyä 10 minuuttia.

Vinkki Voit keittää oman kanaliemen esimerkiksi broilerin perkeistä ja luista. Sopiva suhde on 350 grammaa perkeitä ja 1 litra vettä.

Kommentit (2)

Aivis

Meillä makaroonit keitetään lihaliemessä,joka kaadetaan laatikkoon.Päälle vain tomaattia ja persiljaa.

Vierailija

Meillä makaroneja ei edes keitetä etukäteen. Liha- tai kanalientä vain pitää olla sen verran runsaasti että ei tule liian kuivaa.

Jaanuska on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.

Cannelonit pystyyn! Cannelonien valmistus ilman sotkua :-)

Pata Cannelonit

Ainekset

1
Paketti
Canneloneja
1
Paketti
Aurajuustoa
Jauhelihakastike:
1
kg
Jauhelihaa
2
Sipulia
6-8
Valkosipulinkynttä
500
g
Tomaattimurskaa
2,5
dl
Punaviiniä
1
dl
Ketsuppia
0,5
dl
Sojakastiketta
4
rkl
Lihafondi
1
rkl
Sokeria
1
rkl
Oreganoa
1
rkl
Timjania
1
rkl
Meiramia
Mustapippuria
Kermakastike:
400
g
Ranskankermaa
4
dl
Kermaa
2
dl
Juustoraastetta + Vähän pinnalle

Työvaiheet

1) Ruskista liha. Lisää puolessavälissä hienonnettu sipuli ja murskattu valkosipuli.

2) Lisää kaikki muut lihakastikkeen ainekset ja anna kiehua kannen alla 20 minuuttia.

3) Kaada kastike pataan ( kuvassa 3L ) Paina cannelonit pystyyn kastikkeseen.
Lusikoi vähän kastiketta canneloneihin. Murenna aurajuusto päälle.

4) Sekoita ranskankerma, kerma ja raastettu justo keskenään ja kaada pataan.
Ripottele vielä vähän juustoraastetta päälle.

5) Paista noin 30 minuuttia 220 asteessa.

Kommentit (0)