Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2513 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
TEKSTI Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Carpaccio maistuu ihanalta tomaatti-mozzarellasalaatin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Carpaccio ja salaatti

Ainekset

n. 300
g
pihvikarjan sisäfileetä
1/2
tl
(sormi)suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
n. 2
rkl
oliiviöljyä
Caprese-salaatti
500
g
kirsikkatomaatteja
250
g
bufalamozzarellaa
4
rkl
oliiviöljyä(valkoista balsamiviinietikkaa)
1/2
tl
(sormi)suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
ruukku
basilikaa

Työvaiheet

  1. Hiero fileen pintaan suolaa ja pippuria. Valuta päälle öljyä ja paista pintaan kaunis väri grillissä tai parilapannussa. Kääri filee kelmuun ja pidä pakastimessa 1/2 t, niin lihasta on helpompi leikata ohuita viipaleita.
  2. Tee caprese. Puolita kirsikkatomaatit ja revi juusto paloiksi. Laita ne kulhoon. Valuta päälle öljyä ja halutessasi muutama teelusikallinen valkoista viinietikkaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja viimeistele basilikanlehdillä.
  3. Leikkaa fileestä terävällä veitsellä ohuita viipaleita ja asettele tarjoiluvadille. Nosta viipaleille salaattia. Tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1291 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Teriyaki-maustettu kana, makea mango ja suolapähkinät ovat täydellinen trio. Tämä helppo salaatti syntyy valmiista grillibroilerista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyakikanasalaatti

Ainekset

1
valmis grillibroileri
40
g
inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
chili
2
limen mehut
1
dl
teriyaki-kastiketta
4
rkl
vettä
2
rkl
soijaa
1
rkl
hunajaa
2
tl
seesamiöljyä
4
rkl
öljyä
Lisäksi
1
mango
½
kurkku
1
rs (110 g)
ituja
1
ruukku korianteria
1
pieni ps (80 g)
suolapähkinöitä
1
pieni (noin 200 g)
punasikurisalaatti
1
sydänsalaatti

Työvaiheet

  1. Riivi lihat broilerista. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi suikaleiksi. Hienonna valkosipuli ja chili.

  2. Purista limettien mehu kulhoon. Sekoita joukkoon teriyakikastike, vesi, kastike, hunaja ja seesamiöljy.

  3. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Ruskista lihoja, valkosipulia, chiliä ja inkivääriä muutaman minuutin ajan. Kaada kastike lihan joukkoon pannulle ja keitä 3–5 minuuttia, kunnes seos on kiehunut kastikemaiseksi.

  4. Viipaloi mango ja kurkku. Lisää joukkoon idut, korianteri ja pähkinät. Irrota salaateista lehdet kokonaisina ja laita ne lautasille päällekkäin kipoiksi tai revi salaatit pediksi. Laita kurkku-mangosalaattia salaattikuppeihin ja lusikoi päälle reilusti broileria.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1291 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkullinen sipulikastike on klassisen New Yorkin hodarin pääraaka-aine. Soosin voi hyvin tehdä etukäteen, ja se kestää useamman päivän jääkaapissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Hodarit Nykin tapaan

Ainekset

6
nakkia
6
hotdog-sämpylää
dl
hapankaalia
tulista sinappia
Kastike
250
g
kuorittua sipulia
2
rkl
rypsiöljyä
2
rkl
hunajaa
¼
tl
kanelia
1
dl
vettä
¾
dl
ketsuppia
2
tl
srirachaa
1
tl
worchesterkastiketta
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Kuullota paistinpannulla öljyssä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää hunaja ja kaneli. Kuullota vielä minuutin ajan. Lisää vesi, ketsuppi, sriracha ja worchesterkastike, suola ja pippuri. Kiehauta ja keitä sen jälkeen keskilämmöllä noin 15 minuuttia, kunnes kastike on sakeaa. Siirrä jäähtymään.

  2. Höyrytä sämpylät ja nakit kuumiksi esimerkiksi kattilan päälle nostetussa siivilässä. Varo, ettei vesi osu siivilän pohjaan.

  3. Täytä sämpylät nakeilla, sipulikastikkeella, hapankaalilla ja sinapilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1291 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Piia Arnould

Ihana kevätsalaatti yhdistää paahdetut parsat, krutongit ja uunifetan. Tarjoa herkku uunilämpimänä suoraan pelliltä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu parsa-feta-leipäsalaatti

Ainekset

2
nippua (à 400 g)
parsaa
2
avokadoa
2
pkt (à 200 g)
fetaa
1
vaalea maalais- tai ranskanleipä
1
sitruunaa
2
dl
oliiviöljyä
½
ruukku tuoretta timjamia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Poista parsoista kuivat kannat. Halkaise avokadot, kuori ja viipaloi puolikkaat. Valuta fetat. Laita vihannekset ja fetat isoon uunivuokaan. Murenna leipä isoiksi paloiksi ja lisää ne vuokaan.

  2. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa kulhoon. Lisää öljy, hienonnettu timjami, suola ja pippuri. Sekoita mausteöljy vuoassa vihanneksiin ja leipäpaloihin. Halkaise sitruuna ja laita sekin uunivuokaan.

  3. Kypsennä ensin 225 asteisessa uunissa 15 minuuttia. Paahda lopuksi grillivastuksen alla noin 5 minuuttia. Peitä leipäpalat foliolla, jos ne paahtuvat liikaa.

  4. Purista sitruunanpuolikkaista mehu ainesten joukkoon ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 214 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Tuomas Kolehmainen

Tomaattien ja vesimelonien makeus nousee grillatessa pintaan. Tämä ihanan kesäinen, pitaleipäkolmioilla höystetty salaatti sopii lisukkeeksi kaikille kesän grilliherkuille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu vesimeloni-tomaattisalaatti

Ainekset

½–1
(1 kg)
minivesimelonia
2
(500 g)
pihvitomaattia
1
rs (300 g)
grillitomaatteja
2
kesäsipulia varsineen
2
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Grillattu pita
4
(yhteensä 320 g)
pitaleipää
2
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
rkl
punaviinietikkaa
1
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista kastike vatkaamalla ainekset keskenään.
  2. Huuhdo vesimeloni. Leikkaa se kuorineen lohkoiksi ja ne parin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Huuhdo pihvitomaatit ja leikkaa ne sentin paksuisiksi viipaleiksi. Puolita isoimmat viipaleet. Viipaloi sipulit ja hienonna varret (säästä varret salaatin viimeistelyyn). Sivele kasvikset öljyllä.
  3. Käsittele pitat grillivalmiiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita ne öljyn joukkoon ja sivele leivät reilusti öljyllä.
  4. Kuumenna grilli tai muurikkapannu. Grillaa tai paahda ensin pitat rapeiksi molemmin puolin. Nosta leikkuulaudalle ja leikkaa ne suupalan kokoisiksi kolmioiksi.
  5. Grillaa tai paahda sitten melonit, tomaatit ja sipulit nopeasti molemmin puolin. Grillitomaatit voit käyttää grillissä varsien avulla sellaisenaan. Mausta kasvikset grillatessa suolalla ja pippurilla.
  6. Levitä leivät sekä meloni-, tomaatti- ja sipuliviipaleet kerroksittain vadille. Lisää päälle sipulinvarret. Valele salaatti kastikkeella. Tarjoa lämpimänä grilliruokien kanssa.

Kommentit (0)