Itämainen nuudelisalaatti saa makua mansikoista ja vihreästä parsasta.
Itämainen naudanlihasalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita reilunkokoisessa kulhossa keskenään kuorittu ja silputtu sipuli, murskattu valkosipuli, öljy, sitruunaruohotahna, kalakastike ja sokeri. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja sekoita kulhossa mausteseoksen kanssa. Jätä maustumaan huoneenlämpöön.
- Pane nuudelit kulhoon ja kaada niiden päälle kiehuva vesi. Jätä pehmenemään 10 minuutiksi.
- Napsauta parsojen tyvestä pois niiden puumainen kanta ja kiehauta parsat nopeasti kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä napakan pehmeiksi. Kaada vesi pois, upota parsat hetkeksi jääkylmään veteen ja pilko sitten sopiviksi suupaloiksi.
- Perkaa, pilko ja huuhdo mansikat. Kuori kurkku ja poista sen pehmeä sisus. Pilko sitten sopiviksi suupaloiksi. Huuhdo ja valuta vuonankaali ja idut.
- Valuta pehmennyt nuudeli ja pilko tarvittaessa.
- Valuta lihoista pois ylimääräinen marinadi ja paista palat kuumalla pannulla nopeasti kypsiksi.
- Kokoa salaatti laakeaan kuljetusastiaan yhdistämällä keskenään nuudelit, pavunidut, kurkku-, parsa- ja mansikkapalat. Lisää pinnalle paistetut lihat ja vuonankaali.
- Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja pakkaa kastike mukaan erillisessä astiassa. Rouhi pähkinät toiseen astiaan. Mausta salaatti retkellä reilusti kastikkeella ja mantelirouheella. Nauti.