Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 56 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Pekonia, pottuja, kananmunia, pekonin rasvassa pyöräytettyjä papuja... Sinappivinegretillä kruunattu maalaissalaatti vie taatusti nälän mennessään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Maalaissalaatti ja sinappivinegretti

Ainekset

8
perunaa
4
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
2
tl
hunajaa
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
rouhittua mustapippuria
4
kananmunaa
1
pkt (140 g)
pekonia
200
g
vihreitä pitkiä papuja
4
tomaattia
4
kevätsipulin vartta
1
ruukku salaattisekoitusta
Sinappivinegretti
4
tl
kokojyväsinappia
4
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
omenaviinietikkaa
2
tl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese ja harjaa perunat. Leikkaa lohkoiksi. Kaada leivinpaperin päälle pellille. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita öljyn, hunajan ja mausteiden kanssa. Kaada perunoiden päälle ja kypsennä uunin alatasolla noin 35 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.
  2. Keitä kananmunat kypsiksi. Jäähdytä ja puolita. Pätki pavuista päät pois ja keitä muutaman minuutin ajan suolatussa vedessä, valuta. Paista pekoni rapeaksi kuumassa pannussa, lisää loppuvaiheessa pavut ja pyörittele pekonin rasvassa.
  3. Lohko tomaatit ja hienonna kevätsipuli. Revi salaatti lautasille. Nosta päälle perunoita, tomaattia, pekonia, papuja, kananmunaa ja kevätsipulia.
  4. Sekoita sinappivinegretin ainekset keskenään ja pirskota päälle.

Vinkki! Lisää halutessasi maalaissalaattiin vihreää pyöräyttämällä pannulla lehtipinaattia pekonin rasvassa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Käyttäjä7766 on lisännyt 84 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

TÄYTELÄINEN BURGUNDINPATA

Tämä Burgundinpata-resepti on varma valinta vaikkapa sunnuntailounaaksi, ja siitä riittää varmasti suurellekin porukalle. Burgundinpata on myös oiva ruoka lämmittämään viileinä päivinä, ja sen täyteläinen maku kutkuttelee makuhermoja. Herkullinen Burgundinpata...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1014 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tuunaa lasagne astetta kevyemmäksi. Kunnolla maustettu raejuustolasagne on keveydestään huolimatta mehevä ja herkullinen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustolasagne

Ainekset

50
g
lehtikaalia
1
(puna)sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
tl
öljyä
400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa noin 10 %)
2
tl
savupaprikajauhetta
2
tl
juustokuminaa
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa
250
g
kirsikkatomaatteja
2
dl
lihalientä
Kastike
3
dl
lihalientä
2
dl
rasvatonta maitoa
1
prk (200 g)
raejuustoa
3
rkl
maissisuurustetta (vaaleille kastikkeille)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
9
lasagnelevyä

Työvaiheet

  1. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista mausteita suolaa lukuun ottamatta öljyssä minuutin ajan. Lisää jauheliha, sipulit ja lehtikaali ja jatka 5 minuuttia, kunnes jauheliha on kypsää. Lisää etikka, sokeri ja suola. Puolita joukkoon kirsikkatomaatit ja lisää lihaliemi. Keitä kokoon noin 30 minuuttia.
  2. Tee kastike. Mittaa kattilaan lihaliemi, maito ja raejuusto. Kuumenna, kunnes raejuusto hieman sulaa. Suurusta kastike ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada vuoan pohjalle kolmannes jauhelihakastikkeesta. Laita päälle 3 lasagnelevyä ja kolmannes raejuustokastikkeesta. Toista sama kahdesti. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa, jos se uhkaa tummua liikaa. Anna vetäytyä ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 84 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.

Ainekset (6 annosta)

1000 g naudan lapaa tai etuselkää (luutonta tai 1 1/2 kg luullista lapaa)
20 dl vettä
1 rkl suolaa
1/2 tl valkopippuria (kokonaisia)
4 kpl laakerinlehteä
1000 g perunaa
4 kpl porkkanaa
3 kpl sipulia
150 g juuriselleriä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Käyttäjä7766 on lisännyt 84 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Ainekset

8 annosta

n. 800g Pirkka kuutioitua naudan keittolihaa
1 1/2l vettä
2tl suolaa
15 Pirkka maustepippuria
2 laakerinlehteä
1 iso sipuli
1/2(n. 200 g) lanttu
100g selleriä
1(200 g) palsternakka
3-4(300 g) porkkanaa
1...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)