Mutkaton makkara-nuudelisalaatti maistuu kesäiltana saunan jälkeen. Makkaraksi kannattaa valita jokin mausteinen muuhun makumaailmaan sopiva vaihtoehto.
Nuudeleista ja jääkaapin vihanneslokeron antimista saa lähes aina koottua pohjan raikkaan rouskuvalle nuudelisalaatille.
Kurkku, porkkana ja nuoret kaalit ovat mainioita kasvisvaihtoehtoja salaattiin. Myös yrttejä voi yhdistellä luovasti ja käyttää muutakin kuin aasialaisista ruoista tuttuja korianteria tai thaibasilikaa. Tässä nuudelisalaatissa hyödynnetään ruohosipuliruukun puolikas sekä rucolaa.
Salaattiin paistetaan mausteista raaka-makkaraa tuomaan kylläisyyttä, mutta oma lempimakkara toimii takuulla yhtä hyvin. Kastike syntyy majoneesin ja jogurtin yhdistelmästä, joka maustetaan sinapilla ja limenkuorella sekä japanilaisella mausteseoksella. Salaatti toimii myös ilman erillistä kastiketta, kun päälle kaataa ohuena nauhana hieman seesamiöljyä.
Makkara-nuudelisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Kypsennä nuudelit paketin ohjeen mukaan. Kumoa ne siivilään, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Kaada nuudelit kulhoon.
-
Pese limetti, raasta sen kuori kastiketta varten ja purista mehu.
-
Sekoita limetin mehu, soijakastike ja sokeri keskenään. Kaada kastike nuudelien joukkoon. Nosta nuudelit peitettynä jääkaappiin maustumaan.
-
Paista huoneenlämpöiset makkarat kypsiksi pannulla öljyssä. Viipaloi makkarat ja paista viipaleita vielä pari minuuttia.
-
Koverra kurkusta siemenet lusikalla. Pilko kurkku kuutioiksi. Suikaloi porkkanat nauhoiksi. Hienonna chili ja ruohosipuli. Revi rucola. Sekoita salaattiainekset ja kumoa tarjoiluvadille.
-
Sekoita kastikeainekset keskenään. Laita kastike tarjolle erilliseen kulhoon.
Missä liene ne puutarhan luovat ainekset 😆. Nuudeli- ja makkarapensaan satoa.