Tässä se on! Salaatti, jota ei kannata jättää kokeilematta.
Paahtoporkkana-vesimelonikuskus
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin porkkanat. Harjaa tai kuori porkkanat. Käytä ohuet sellaisinaan, halkaise paksut. Keitä porkkanoita suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) 8 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Valuta hyvin.
- Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Laita porkkanat kulhoon. Lisää oliiviöljy, appelsiinimehu, suola ja pippuri. Kääntele, jotta porkkanat maustuvat kauttaaltaan. Kaada porkkanat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda uunissa 20 minuuttia.
- Kypsennä kuskus. Kiehauta vesi, öljy ja suola kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja sekoita kuskussuurimot liemeen. Anna turvota kannen alla noin 5 minuuttia. Erottele suurimot sitten haarukalla ilmaviksi.
- Levitä pekoniviipaleet kylmään pannuun. Paista ne hitaasti paahtuneen värisiksi. Käännä ja paista toiselta puolelta. Valuta talouspaperilla. Paloittele jäähtyneet pekonit.
- Tee kastike. Muhenna vadelmat haarukalla kulhossa. Lisää loput kastikkeen aineet ja sekoita tasaiseksi.
- Kuutioi vesimeloni. Lado laakealle vadille kuskusta, paahdettuja porkkanoita, vuonankaalia ja vesimelonia. Ripottele pekoni, murusteltu feta ja tuoreet vadelmat päälle. Valuta vadelmakastiketta pinnalle tai tarjoa kastike erikseen.
Vielä voisi laittaa tähän sekasotkuun sieniä, mustikoita, kolmea eri leipää paloina, vanilijajäätelöä ja maksamakkaraa.