Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Laura Kaapro KUVA Tuomas Kolehmainen

Tässä se on! Salaatti, jota ei kannata jättää kokeilematta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Paahtoporkkana-vesimelonikuskus

Ainekset

170
g
pekonia
500
g
vesimelonia
1
rs (100g)
vuonankaalia
200
g
fetajuustoa
2
dl
tuoreita vadelmia
PAAHDETUT PORKKANAT
1
kg
varhaisporkkanoita
2
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
KUSKUS
2
dl
täysjyväkuskussuurimoita
2
dl
vettä
1/2
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
KASTIKE
2
dl
tuoreita vadelmia
4
rkl
hunajaa
1
rkl
(vadelma)viinietikkaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Valmista ensin porkkanat. Harjaa tai kuori porkkanat. Käytä ohuet sellaisinaan, halkaise paksut. Keitä porkkanoita suolalla maustetussa vedessä (½ tl suolaa/1 l vettä) 8 minuuttia tai kunnes ne ovat hieman pehmenneet. Valuta hyvin.
  2.  Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Laita porkkanat kulhoon. Lisää oliiviöljy, appelsiinimehu, suola ja pippuri. Kääntele, jotta porkkanat maustuvat kauttaaltaan. Kaada porkkanat leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paahda uunissa 20 minuuttia.
  3. Kypsennä kuskus. Kiehauta vesi, öljy ja suola kattilassa. Ota kattila pois levyltä ja sekoita kuskussuurimot liemeen. Anna turvota kannen alla noin 5 minuuttia. Erottele suurimot sitten haarukalla ilmaviksi.
  4. Levitä pekoniviipaleet kylmään pannuun. Paista ne hitaasti paahtuneen värisiksi. Käännä ja paista toiselta puolelta. Valuta talouspaperilla. Paloittele jäähtyneet pekonit.
  5. Tee kastike. Muhenna vadelmat haarukalla kulhossa. Lisää loput kastikkeen aineet ja sekoita tasaiseksi.
  6. Kuutioi vesimeloni. Lado laakealle vadille kuskusta, paahdettuja porkkanoita, vuonankaalia ja vesimelonia. Ripottele pekoni, murusteltu feta ja tuoreet vadelmat päälle. Valuta vadelmakastiketta pinnalle tai tarjoa kastike erikseen.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hildu on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Tämä on ihanan raikas salaatti ja tervellinen, sopii hyvin vaikka kinkkukiusauksen kanssa tarjolle iltapalaksi vieraille.
Eikä ole liian raskas syötävä muun tarjottavan lisäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
n. 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raikas jääsalaatti

Ainekset

1
pss
Järvikylän jääsalaattia 100 g/tai vastaavaa
n. 1,5
dl
vihreitä viinirypäleitä, siemenettömiä/mielen mukaan
n. 1,5
dl
punaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
keltaisia kirsikkatomaatteja/luumutomaatteja/sopivasti
n. 1,5
dl
kurkkua kuutioina/sopivasti

Työvaiheet

Järvikylän jääsalaattia ei tarvitse välttämäti pestä, mutta jos haluat huuhtele kylmällä vedellä salaatin lehdet.
Huuhtele myös viinirypäleet, minitomaatit ja kurkku, puolita viinirypäleet ja minitomaatit, sekä tee sopivia kuutioita kurkusta.

Revi jääsalaatti, jätä pois kovempi osa ja laita salaattiastian pohjalle ja muut sitten päälle ja voit mielen
mukaan sekoitella niitä.

Salaatti on raikas ja mehustuu, kun viinirypäleet ja minitomaatit on puolitettu, eikä vaadi mitään salaattikastikkeita.

Kommentit (1)

Palloilija

Välttämäti! :D

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2140 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Pakasteherneet maistuvat ympäri vuoden ihanan makeilta. Tee niistä helppo ja herkullinen pannusalaatti. Tuore minttu ja loraus valkoviiniä saavat herneet loistamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta lisukkeena
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin minttu-hernesalaatti

Ainekset

1
salottisipuli
1
rkl
voita
25
g (noin ½ dl)
parmesaania raastettuna
½
ruukkua
minttua
½
dl
valkoviiniä
1
ps (200 g)
pakasteherneitä

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja leikkaa se ohuiksi renkaiksi. Sulata voi pannussa ja kuullota sipulirenkaat siinä hitaasti pehmeiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Raasta sillä aikaa parmesaani ja nypi mintusta lehdet. 
  3. Kaada viini sipuleille ja anna kiehahtaa. Lisää jäiset herneet ja pyöräytä ne nopeasti sulaksi. Kumoa salaatti tarjoiluastiaan ja ripottele juusto ja minttu päälle.

Kommentit (0)

Ruokapankki. on lisännyt 55 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Cowboysalaatti - Ruokapankki
Cowboysalaatti - Ruokapankki

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Maistuu sellaisenaan tai esim. buffet pöydässä. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Cowboysalaatti, on taattua tex mex settiä. Tämä värikylläinen salaatti sopii mahtavasti myös noutopöydän antimeksi, grillipihvien ja -kanan lisukkeena. Voit myös tuunata salaattia vielä ruokaisemmaksi lisäämällä lisää proteiinia joukkoon. Salaatti on maidoton, lihaton ja gluteeniton.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Cowboysalaatti

Ainekset

1
prk
maissia
1
pkt
mustapapuja
1
kpl
punainen paprika kuutioituna
250
g
kirsikkatomaatteja puolitettuna
1
varsi
kevätsipulia renkaina
1
kpl
pieni punasipuli renkaina
1
kpl
jalapeno hienonnettuna
½ / 1
puntti
korianteria hienonnettuna
2
kpl
avokadoa kuutioituna
2
kpl
limen mehua
1
kpl
valkosipulia hienonnettuna
loraus
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Työvaiheet

Kaada kulhoon valutettu maissi ja huuhdellut mustapavut. Lisää kuutioitudut paprikat ja tomaatit sekä punasipuli sekä viipaloi kevätsipuli. Kuutioi avokado toiseen kulhoon ja purista päälle runsaasti limen mehua. Kaada avakadot muun salaatin päälle ja mausta suolalla, mustapippurilla, hienonnetulla valkosipulilla sekä lorauta päälle oliiviöljyä. Lisää lopuksi korianteria hienonnettuna. Sekoita kunnolla ja anna maustua ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1076 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Herkkumunakas maistuu aivan juustohampurilaiselta, mutta on terveellisempi vaihtoehto!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
3
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juustohampurilaismunakas

Ainekset

1
pieni sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
tl + 4 tl
öljyä
300
g
jauhelihaa
3
rkl
ketsuppia
2
tl
sinappia
1
tl
worchesterkastiketta
½
tl + ½ tl
suolaa
¼
tl + ¼ tl
rouhittua mustapippuria
Munakas
6
kananmunaa
½
dl
vettä
Lisäksi
3
salaatinlehteä
2
pientä tomaattia viipaleina
1
dl
maustekurkkuja
1
dl
raastettua cheddaria (tai muuta juustoa)
Päälle
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Kuori ja suikaloi sipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota muutama minuutti tilkassa öljyä. Lisää jauheliha ja paista kypsäksi. Mausta ketsupilla, sinapilla, worchesterkastikkeella, ½ teelusikallisella suolaa ja pippurilla. Siirrä sivuun.
  2. Vatkaa kananmunien rakenne rikki. Sekoita joukkoon vesi, ½ teelusikallista suolaa ja ripaus pippuria.
  3. Puhdista pannu ja lorauta teelusikallinen öljyä pannulle. Kaada ⅓ massasta pannulle. Sekoita lastalla pintaa, jotta munakas hyytyy tasaisesti. Paista muutama minuutti. Lusikoi munakkaan toiselle puolelle ¼ jauhelihaseoksesta, revittyä salaattia, tomaattia ja maustekurkkuja. Raasta päälle juustoa. Käännä munakkaan toinen puolikas päälle ja anna vetäytyä kannen alla muutama minuutti, jotta juusto sulaa.
  4. Valuta munakas lautaselle ja pursota ketsuppia päälle. Toista sama toisen munakkaan kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Epäselvä ohje. Pitäiskö tästä syntyä kaksi munakasta, joihin molempiin menee 1/3 munaseoksesta ja 1/4 jauhelihasta? Minne loput?