
Ravintolapäällikkö Maija Ijäksen kesäsuosikkeihin kuuluu pinaatti-pekonisalaatti, ja sen kanssa lasillinen ryhdikästä, aromaattista Rhônen valkoista.
Pinaatti-pekonisalaatti ja vinegretti
Ainekset
Työvaiheet
- Vatkaa vinegretin ainekset kulhossa.
- Keitä kananmunia 7 minuuttia ja jäähdytä ne kylmän veden alla, jotta kuori irtoaa helpommin.
- Leikkaa pekoni suikaleiksi. Asettele pekonit kylmään paistinpannuun ja kuumenna hitaasti, kunnes pekoni paistuu kauniin ruskeaksi ja rapeaksi. Nosta pekonit talouspaperille, jotta enin rasva imeytyy pois.
- Viipaloi sienet ja punasipuli. Voit käyttää sienet sellaisenaan tai paahtaa niitä parilapannussa 1–2 minuuttia molemmin puolin. Huuhdo ja valuta pinaatinlehdet.
- Kokoa annokset. Kuori ja lohko kananmunat. Asettele pinaatinlehdet, sienet ja sipulit lautasille. Nosta pekoni ja kananmunalohkot päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta kastike pinnalle.
Maijan valinta pinaattisalaatin pariksi on Grenache Blancin, Clairetten ja Bourboulencin sekoite Belleruche Blanc, 13,50 e, sekä Viognier-rypäleestä valmistettu Domaine des Granges de Mirabel, 17,04 e. (JUOMASUOSITUS Maija Ijäs)