Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
Salaatit
13:38 | 2.4.2014

Pinaatti-pekonisalaatti ja vinegretti

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Sara Karppinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Ravintolapäällikkö Maija Ijäksen kesäsuosikkeihin kuuluu pinaatti-pekonisalaatti, ja sen kanssa lasillinen ryhdikästä, aromaattista Rhônen valkoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2 annosta
20 min
Helppo

Pinaatti-pekonisalaatti ja vinegretti

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

2
kananmunaa
2–3
viipaletta
pekonia
100
g
sieniä (esim. siitakesieniä, tatteja tai herkkusieniä)
1
punasipuli
100
g
babypinaattia
1
tl
sormisuolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
Vinegretti
2
rkl
balsamiviinietikkaa
1
rkl
valkoviinietikkaa
3/4
dl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria

Vaiheet

  1. Vatkaa vinegretin ainekset kulhossa.
  2. Keitä kananmunia 7 minuuttia ja jäähdytä ne kylmän veden alla, jotta kuori irtoaa helpommin.
  3. Leikkaa pekoni suikaleiksi. Asettele pekonit kylmään paistinpannuun ja kuumenna hitaasti, kunnes pekoni paistuu kauniin ruskeaksi ja rapeaksi. Nosta pekonit talouspaperille, jotta enin rasva imeytyy pois.
  4. Viipaloi sienet ja punasipuli. Voit käyttää sienet sellaisenaan tai paahtaa niitä parilapannussa 1–2 minuuttia molemmin puolin. Huuhdo ja valuta pinaatinlehdet.
  5. Kokoa annokset. Kuori ja lohko kananmunat. Asettele pinaatinlehdet, sienet ja sipulit lautasille. Nosta pekoni ja kananmunalohkot päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta kastike pinnalle.

 

Maijan valinta pinaattisalaatin pariksi on Grenache Blancin, Clairetten ja Bourboulencin sekoite Belleruche Blanc, 13,50 e, sekä Viognier-rypäleestä valmistettu Domaine des Granges de Mirabel, 17,04 e. (JUOMASUOSITUS Maija Ijäs)

Tilaa Glorian ruoka & viini
salaatti
Pinaatti
Pekoni
Maija Ijäs
liha
pääsiäinen
30 minuuttia
kevyet & salaatit
Kevyet & salaatit
30 minuuttia
Pääsiäinen

Suosituimmat

Hasselbackan punajuuret

Luumu-omenatorttu

Graavisiika ja piparjuuripunajuuri

Suppispasteijat

Tofu-jyväbowl

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini