Kun saat salaatinlehtinyytin, jonka sisään on kääräisty bulgogia kastikkeiden ja pikkeleiden kanssa, käsissäsi on korealainen ssäm (tai ssam).
Ssäm
Ainekset
Työvaiheet
- Puolita salaatinlehdet. Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Revi mintunlehdet. Kuori ja raasta porkkana karkeasti.
- Kokoa salaatinlehdelle bulgogia, kevätsipulia, yrttejä, porkkanaa, seesamikurkkuja sekä dippiä. Lisää halutessasi majoneesia.
Bulgogi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja raasta päärynä, inkivääri ja valkosipuli. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
- Leikkaa liha hyvin ohuiksi viipaleiksi. Lisää marinadi lihapalojen joukkoon ja anna maustua 30 minuuttia huoneenlämmössä tai 2 tuntia jääkaapissa.
- Valuta lihaviipaleet marinadista, mausta suolalla ja paista yhdeltä puolelta öljyssä kovalla lämmöllä 1 minuutti. Älä kääntele lihaa. Käännä ja paista vielä 1–2 minuuttia riippuen viipaleiden paksuudesta. Tarjoa bulgogi bibimbapissa tai ssämien sisällä.
Seesamikurkut
Ainekset
Työvaiheet
- Viipaloi kurkku. Sekoita loput ainekset keskenään ja kääntele kurkkuihin. Anna marinoitua vähintään 15 minuuttia.
Korealainen yleisdippi
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
- Paahda seesaminsiemeniä kuumassa kuivassa pannussa, kunnes niihin tulee hiukan väriä.
- Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa yleisdippi esimerkiksi bibinbabin ja kevätsipulipannareiden kanssa.