Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2672 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun saat salaatinlehtinyytin, jonka sisään on kääräisty bulgogia kastikkeiden ja pikkeleiden kanssa, käsissäsi on korealainen ssäm (tai ssam).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ssäm

Ainekset

1
cosmopolitan-salaatti
4
kevätsipulia
4
rkl
tuoretta korianteria
½
ruukkua
minttua
1
porkkana
4
annosta
bulgogia (ks. ohje alla)
1
dl
seesamikurkkuja (ks. ohje alla)
4
rkl
korealaista yleisdippiä (ks. ohje alla)
1
dl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Puolita salaatinlehdet. Hienonna kevätsipuli ja korianteri. Revi mintunlehdet. Kuori ja raasta porkkana karkeasti.
  2. Kokoa salaatinlehdelle bulgogia, kevätsipulia, yrttejä, porkkanaa, seesamikurkkuja sekä dippiä. Lisää halutessasi majoneesia.

Bulgogi

Ainekset

Marinadi
½
päärynä (tai nashi-hedelmä)
2
tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
ruokosokeria
1
rkl
seesamiöljyä
1
tl
kuivattuja chilihiutaleita
Lisäksi
400
g
naudan ulkofileetä
1
tl
sormisuolaa
Paistamiseen
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta päärynä, inkivääri ja valkosipuli. Sekoita marinadin ainekset keskenään.
  2. Leikkaa liha hyvin ohuiksi viipaleiksi. Lisää marinadi lihapalojen joukkoon ja anna maustua 30 minuuttia huoneenlämmössä tai 2 tuntia jääkaapissa.
  3. Valuta lihaviipaleet marinadista, mausta suolalla ja paista yhdeltä puolelta öljyssä kovalla lämmöllä 1 minuutti. Älä kääntele lihaa. Käännä ja paista vielä 1–2 minuuttia riippuen viipaleiden paksuudesta. Tarjoa bulgogi bibimbapissa tai ssämien sisällä.

Seesamikurkut

Ainekset

1
(noin 400 g)
kurkku
4
rkl
riisiviinietikkaa
2
tl
seesamiöljyä
½
tl
merisuolaa
2
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Viipaloi kurkku. Sekoita loput ainekset keskenään ja kääntele kurkkuihin. Anna marinoitua vähintään 15 minuuttia.

Korealainen yleisdippi

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
rkl
seesaminsiemeniä
2
rkl
gochujang-tahnaa
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
ruokosokeria
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
riisiviinietikkaa
1
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet.
  2. Paahda seesaminsiemeniä kuumassa kuivassa pannussa, kunnes niihin tulee hiukan väriä.
  3. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Tarjoa yleisdippi esimerkiksi bibinbabin ja kevätsipulipannareiden kanssa.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vesikielellä on lisännyt 19 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Kuva: <span class="photographer">Tarja Pasanen</span>
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen
Kuva: Tarja Pasanen

Pitkään uunin alatasolla ja miedossa lämmössä kypsennetyt kaalikääryleet ovat todella maukkaita. Kaali on pehmeää ja maut kohdillaan. Nämä kaalikääryleet tein pakastetusta kaalista. Lehdet irtoavat sulaneesta kaalista erittäin helposti. Nyt siis kaalit pakasteeseen ja anna niiden olla siellä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
21 kpl
Valmistusaika
1 h valmistelua+ 3 h uunissa + kaalien pakastus ja sulatus ennen valmistamista
Vaikeustaso
Kohtalainen

Maukkaat kaalikääryleet

Ainekset

2
kpl
Keräkaalia
700
g
nauta-sikajauhelihaa (50/50%)
1,5
dl
puuroriisiä
1
kpl
lihaliemikuutio
1
iso
sipuli
3-4
kpl
valkosipulin kynsiä
3
rkl
tummaa siirappia
1
tl
hienoa merisuolaa
1,5
tl
meiramia
0,5-1
tl
mustapippuria
1,5
dl
maitoa
2
kpl
kananmunia
Kaalikääryleiden päälle
siirappia
voita

Työvaiheet

1. Koverra kaaleista kannat pois ja laita kaalit pakasteeseen. Anna niiden olla pakasteessa vähintään vuorokauden. Sulata pakastuneet kaalit. (8 h/vaikka yön yli)  Lehdet irtoavat helposti sulaneista kaaleista.

2. Keitä riisi kypsäksi vedessä (riisipussin ohjeen mukaan) , jossa on mukana lihaliemikuutio. Raakana 1,5 dl.

3. Pilko sipulit ja valkosipulit. Kuullota ne pehmeiksi paistinpannulla.

4. Hienonna kaalien keskelle jäänyt "sydän" silpuksi.

5. Lisää täytteen ainekset raakaan jauhelihaan: Kaalisilppu, (3 dl riittää kaalisilppua) kuullotetut sipulit, keitetty riisi, kananmunat, mausteet, siirappi ja maito. Sekoita kädellä ainekset hyvin yhteen. Saa olla löysää ja mausteista!

6. Kuivaa kaalilehdet talouspaperilla. Ohenna kaalilehtien ruotoja terävällä veitsellä.

7. Voitele uunivuoat voilla.

8. Laita kaalilehdille täytettä n. 2-3 rkl.  Rullaa paketiksi niin, että käännät myös reunat päälle. Kierrä tiiviiksi rullaksi. Lado rullat voideltuun uunivuokaan saumakohta alaspäin. (Itse laskin monta isoa kaalilehteä on ja jaoin täytteen valmiiksi yhtämoneen osaan, jotta täyte riittää kaikkiin). Näistä tuli isoja!

9. Vuole juustohöylällä ohuita voisiivuja jokaiselle kääryleelle ja valuta vielä päälle siirappia.

10. Paista vuokia ensin 200 asteessa (uunin toiseksi alimmaisella tasolla) n. 45 min, kunnes alkaa tulemaan väriä pintaan.   Paista lopuksi 160 asteessa uunin alatasolla ainankin 2 h. Sivele kääryleitä välillä vuokaan kertyneellä liemellä. Jos liemi uhkaa loppua, niin voit tehdä sitä lisää kiehauttamalla vettä ja lisäämällä siihen siirappia ja voita. Voit myös käännellä kääryleitä vuoassa. Paiston loppuvaiheessa voit laittaa päälle folion. Anna vetäytyä.

Itse pidän hyvin hautuneista siirappisista kääryleistä.

Nauti puolukkahillon kanssa.

Ohje: Tarja Pasanen/Vesikielellä @waterontongue

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2672 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Höyryttämällä pavut kypsyvät juuri sopiviksi eivätkä lötkisty kuten usein vedessä keitettäessä. Lämminsavulohi tuo salaattiin ruokaisuutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savulohi-papusalaatti

Ainekset

500
g
vihreitä papuja
½
dl
auringonkukansiemeniä
400
g
lämminsavulohta
Rakuuna-sinappikastike
½
ruukkua
ranskalaista rakuunaa
½
sitruuna
½
dl
oliiviöljyä
1
rkl
Dijon-kokojyväsinappia
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Huuhtele pavut ja siisti kannat. Leikkaa isoimmat pavut halutessasi pituussuunnassa puoliksi.

  2. Kuumenna 1 litra vettä kattilassa ja höyrytä pavut kypsiksi siivilässä tai bambuhöyryttimessä, noin 4 minuuttia.

  3. Paahda auringonkukansiemeniä kuivassa pannussa pari minuuttia. Poista lohesta nahka ja murra lohi annospaloiksi

  4. Valmista kastike. Hienonna rakuuna ja purista sitruunasta mehu. Sekoita ne öljyn joukkoon. Lisää sinappi, suola ja pippuri. Sekoita haarukalla voimakkaasti vatkaten.

  5. Kääntele kastike papujen joukkoon. Lisää paloiteltu lohi ja paahdetut auringonkukansiemenet. Tarjoa salaatti paahdetun leivän kanssa.

Vinkki Voit korvata tuoreen ranskalaisen rakuunan teelusikallisella kuivattua rakuunaa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Caesarsalaatista saa vegaanisen korvaamalla kastikkeen anjovikset ja kananmunan suolaisen kirpeillä kapriksilla ja kermaisilla cashewpähkinöillä. Tässä ohjeessa salaatti grillataan, mutta voit yhtä hyvin käyttää sen nopeasti kuumalla paistoparilalla ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu salaatti ja vegaaninen caesarkastike

Ainekset

2
isoa romainesalaattia tai 4 sydänsalaattia öljyä, sormisuolaa ja pippuria
Vegaaninen caesarsalaatti
6
valkosipulinkynttä
1
rkl + 3 rkl
oliiviöljyä
2 ½
dl (150 g)
cashewpähkinöitä
2
pienen sitruunan mehut
4
tl
pikkukapriksia
2
tl
kapristen lientä
1
tl
(dijonin)sinappia
1
tl
vaahterasiirappia
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
noin 2
dl
kuumaa vettä

Työvaiheet

  1. Tee ensin caesarkastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuullota ruokalusikallisessa öljyä pehmeäksi pannulla. Kaada tehosekoittimen kulhoon.

  2. Lisää loppu öljy, pähkinät, sitruunan mehu, kaprikset ja niiden liemi, sinappi, vaahterasiirappi ja vettä vähän kerrallaan. Anna koneen käydä ja lisää vettä, kunnes kastike on sopivan paksuista. Siirrä jäähtymään.

  3. Leikkaa salaatit pituussuunnassa puoliksi. Voitele leikkuupinnat oliiviöljyllä ja aseta leikkauspinta alaspäin grilliin. Grillaa 2 minuuttia. Ota salaatit grillistä ja mausta suolalla ja pippurilla.

  4. Tarjoa caesarkastikkeen ja halutessasi papulisäkkeen (ohje alla) kanssa.

Vinkki! Helppo papulisäke valmistuu näin. Valuta tölkillinen isoja valkopapuja, lorauta joukkoon ruokalusikallinen sitruunamehua ja saman verran öljyä, lisää yksi murskattu valkosipulinkynsi, mausta suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla lehtipersiljalla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2672 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Marja Samuli KUVA Tuomas Kolehmainen

Tutustu rapeaan ja kirpeään punasikuriin pastan muodossa! Tässä ohjeessa punasikuri solmii makuliiton täyteläisen makkaran kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Raakamakkara-punasikuripasta

Ainekset

300
g
tagliatellepastaa
1
dl (50 g)
manteleita tai saksanpähkinöitä
250
g
raakamakkaraa (esim. toscanalaista tai lämminsavustettua)
½
kerä (150 g)
punasikuria
50
g
taleggiojuustoa
dl
kuohukermaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1/3
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen (2 tl suolaa/1 l vettä). Katso keittoaika pakkauksesta.

  2. Rouhi mantelit ja paahda kuivassa kuumassa pannussa sekoitellen noin minuutti, kunnes rouhe on kullankeltaista.

  3. Leikkaa raakamakkarat ja punasikuri suupaloiksi. Raasta juusto. Paista makkarat ilman rasvaa pannussa kypsiksi, noin 5 minuuttia. Lisää sikuri, kerma ja juustoraaste. Kuumenna sekoittaen, kunnes kerma kiehahtaa ja juusto sulaa.

  4. Valuta kypsä pasta ja lisää se kastikkeeseen. Mausta pippurilla ja suolalla ja viimeistele pasta pähkinärouheella.

Kommentit (0)