Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2210 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Kati Pohja KUVA Arto Vuohelainen

Jos mausteinen punaviini on makuusi, kokeile lammaspiirasta. Sen lämmittävä maku tulee marokkolaisesta ras-el-hanout-mausteseoksesta. Käytä tilkka punaviinistä piiraan täytteeseen ja säästä loput pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12 annosta
Valmistusaika
1 t + 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mausteinen lammas-tomaattipiiras

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
bulgarianjogurttia
n. 4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
tl
sokeria
Lammas-tomaattitäyte
400
g
kypsää lampaanlihaa tai jauhelihaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
tl
voita
½
tl
kardemummaa
1
tl
ras-el-hanout-mausteseosta
2
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
punaviiniä
1 tlk / 400
g
säilöttyjä kirsikkatomaatteja (esim. Biona)
100
g
salaattijuustoa (esim. Kolatun Wilhelmina)
Lisäksi
1
rosmariininoksa
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Sekoita jogurtti voihin. Sekoita kuiva-aineet joukkoon. Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin30 minuutiksi. Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Paloittele tarvittaessa lampaanliha suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi paistinpannussa ja kuullota sipulit. Lisää lampaanliha, mausteet ja tomaattipyree. Anna hautua noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää viini ja säilyketomaatit. Anna seoksen kiehua hiljalleen, kunnes neste on suurimmaksi osaksi haihtunut, noin 15 minuuttia tai kunnes olet esipaistanut piirakkapohjan.
  3. Ota 1/4 taikinasta erilleen. Voitele piirakkavuoka(Ø 28 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Kauli isompi taikinapala jauhotetun työpöydän päällä reilusti vuokaa isommaksi ympyräksi. Nosta taikina kaulimen avulla vuokaan ja painele reunoille. Taikinan reunoja ei tarvitse siistiä. Esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Ota piirakkapohja uunista. Murustele salaattijuustokuutioita hiukan käsissäsi ja lisää juusto täytteeseen. Sekoita. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Ripottele rosmariininlehdet pinnalle.
  5. Kauli loppu taikina levyksi ja nosta se kanneksi piirakalle. Halutessasi voit leikata levyn suikaleiksi ja peittää täytteen niillä. Nipistele reunat hyvin pohjataikinan reunoihin. Voitele pinta munalla ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoa hieman jäähtyneenä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 113 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Salaattipiirakassa uuniin pääsee pelkkä piirakkapohja. Jäähtyneen pohjan täytteeksi laitetaan piparjuurituorejuustosta ja ranskankermasta tehty kastike, savukalaa, kurkkua, babypinaattia ja keitettyä kananmunaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8–10
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Rapea savukalasalaattipiirakka

Ainekset

2 ½
dl
ruisjauhoja
½
dl
auringonkukansiemeniä
½
dl
kurpitsansiemeniä
2
rkl
pellavansiemeniä
2
rkl
seesaminsiemeniä
¾
tl
suolaa
½–¾
dl
kylmää vettä
½
dl
öljyä
TÄYTE
2
keitettyä kananmunaa
150
g
ranskankermaa
100
g
piparjuurituorejuustoa
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
sitruunamehua
ripaus
suolaa ja sokeria
50
g
babypinaatinlehtiä
½
tuorekurkkua
250
g
savukalaa, esimerkiksi pieniä savumuikkuja tai lämminsavustettua lohta
½
dl
tilliä hienonnettuna
1
rkl
öljyä
hiutalesuolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita ruisjauhot, siemenet ja suola keskenään kulhossa. Lisää joukkoon kylmä vesi ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi ja muotoile palloksi. Kauli taikina leivinpaperin päällä ruisjauhoja apuna käyttäen piirakkavuokaa (halkaisija 24 cm) hieman isommaksi pyöreäksi levyksi. Nosta taikina leivinpaperin päällä vuokaan ja painele taikina myös vuoan reunoille.
  2. Paista 225-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä rauhassa vuoassa. Nosta jäähtynyt piirakkapohja tarjoilulautaselle.
  3. Keitä kananmunia kiehuvassa vedessä 8 minuuttia. Jäähdytä kylmässä vedessä ja kuori munat.
  4. Sekoita ranskankerma, piparjuurituorejuusto, dijonsinappi ja sitruunanmehu kulhossa. Mausta ripauksella suolaa ja sokeria. Lusikoi ranskankerma-tuorejuustoseos pohjan päälle.
  5. Huuhtele babypinaatinlehdet ja kuivaa salaattilingossa. Pese tuorekurkku ja viipaloi mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi kananmunat munaleikkurilla.
  6. Nostele piirakan päälle pinaatinlehtiä, kurkkua, savukalaa, kananmunaviipaleita ja hienonnettua tilliä. Pirskottele päälle öljyä ja ripottele päälle vielä hiutalesuolaa.
     

Tämä kyllä paras ja raikkain pitsa ikinä. Siinä yhdistyy pizzan ja salaatin parhaat ominaisuudet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
Uunipellillinen
Valmistusaika
Valmistus 15 min + kohotus 15 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mozzarella-Rucola pizza

Ainekset

2
dl
vettä
2
tl
kuivahiivaa
4
dl
vehnäjauhoja
1/2
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
Täyte
4
rkl
tomaattipyrettä
3
rkl
pestoa
150
g
juustoraastetta
1
ruukku
rucolaa
1
ruukku
basilikaa
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
pkt
mozzarellapalloja
2
tl
oliiviöljyä
1/2
tl
mustapippuria

Työvaiheet

Lämmitä uuni 225 asteeseen

1. Kuumenna vesi 42 asteiseksi
2. Lisää kuivahiiva pieneen määrään jauhoja
3. Sekoita hiiva-juhoseos sekä suola veteen
4. Alusta jauhoja taikinaan vähitellen
5. Lisää öljy vaivaamisen loppuvaiheessa
6. Anna taikinan kohota lämpmässä paikassa 15 min

7. Kauli pizzataikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille
8. Levitä pohjalle keskenään sekoitettu tomaattipyre ja pesto
9. Ripottele päälle juustoraaste
10. Paista 225 asteessa 15 min kunnes pohja on saanut väriä

11. Puolita tomaatit ja revi rucolan lehdet puoliksi
12. Valuta mozzarellapallot
13. Asettele paistetun pizzapohjan päälle ensin rucola, sitten mozzarellapallot, tomaatit, sekä basilika
14. Valuta päälle oliiviöljyä ja mausta mustapippurilla

Poro-leipäjuustopiiras on uskomattoman helppo piirakka. Se syntyy upeista, herkullisista ja simppeleistä raaka-aineista. Halutessaan piirastaikinan voi tehdä itse:) Tämä piiras sopii monenlaisiin tilanteisiin. Lisukkeena maistuu vallan mainiosti esimerkiksi raikas vihersalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
10 min + paisto 30 min.
Vaikeustaso
Helppo

Poro-leipäjuustopiiras

Ainekset

1
pkt
pyöreä suolainen piirastaikina (esim. Myllyn Paras)
1
ps
kylmäsavustettua pororouhetta
350
g
leipäjuustoa
2
kpl
kananmunia
2
dl
ruokakermaa (15%)
ripaus mustapippuria

Työvaiheet

Sulata piirakkataikina.
Säädä uuni 190-asteeseen.
Taputtele taikina piirasvuoan (halkaisijaltaan n. 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Kuutioi leipäjuusto.
Ripottele leipäjuuston palaset ja pororouhe pohjan päälle.
Riko kulhossa rikki kananmunien rakenne.
Lisää joukkoon ruokakerma ja mausta mustapippurilla.
Kaada kananmuna-kermaseos piiraan päälle.
Paista 30 minuuttia.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Me Naiset on lisännyt 1122 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihana rouskuva lisä! Nachot sopivat huippuhyvin hampurilaisen väliin. Muut texmex -täytteet kruunaavat kokonaisuuden: burgerin välistä löytyy muun muassa guacamolea ja hedelmäsalsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nachoburgerit

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
4
viipaletta
cheddarjuustoa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
avokado
4
rkl
guacamolea
4
rkl
majoneesia
4
rkl
hedelmäsalsaa (esim. Tropical)
1
dl
murskattuja maissilastuja
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista. Sekoita jauheliha ja mausteet keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  2. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kypsyneet roseeksi. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle, kun käännät pihvit, ja anna sulaa. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat.

  3. Kuori ja viipaloi avokado. Täytä hampurilaiset niin, että laitat guacamolea ja majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta pihvi ja avokadoviipaleita päälle. Lusikoi päälle hedelmäsal- saa ja maissilastuja. Laita ”kansi” päälle.