Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2452 reseptiä.
Linkitetty 68 keittokirjaan.
OHJE Kati Pohja KUVA Arto Vuohelainen

Jos mausteinen punaviini on makuusi, kokeile lammaspiirasta. Sen lämmittävä maku tulee marokkolaisesta ras-el-hanout-mausteseoksesta. Käytä tilkka punaviinistä piiraan täytteeseen ja säästä loput pöytään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 12 annosta
Valmistusaika
1 t + 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mausteinen lammas-tomaattipiiras

Ainekset

200
g
huoneenlämpöistä voita
2
dl
bulgarianjogurttia
n. 4
dl
vehnäjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
1
tl
sokeria
Lammas-tomaattitäyte
400
g
kypsää lampaanlihaa tai jauhelihaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
tl
voita
½
tl
kardemummaa
1
tl
ras-el-hanout-mausteseosta
2
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
punaviiniä
1 tlk / 400
g
säilöttyjä kirsikkatomaatteja (esim. Biona)
100
g
salaattijuustoa (esim. Kolatun Wilhelmina)
Lisäksi
1
rosmariininoksa
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Sekoita jogurtti voihin. Sekoita kuiva-aineet joukkoon. Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin30 minuutiksi. Pane uuni lämpiämään 200 asteeseen.
  2. Paloittele tarvittaessa lampaanliha suupaloiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna voi paistinpannussa ja kuullota sipulit. Lisää lampaanliha, mausteet ja tomaattipyree. Anna hautua noin 5 minuuttia välillä sekoitellen. Lisää viini ja säilyketomaatit. Anna seoksen kiehua hiljalleen, kunnes neste on suurimmaksi osaksi haihtunut, noin 15 minuuttia tai kunnes olet esipaistanut piirakkapohjan.
  3. Ota 1/4 taikinasta erilleen. Voitele piirakkavuoka(Ø 28 cm) tai vuoraa se leivinpaperilla. Kauli isompi taikinapala jauhotetun työpöydän päällä reilusti vuokaa isommaksi ympyräksi. Nosta taikina kaulimen avulla vuokaan ja painele reunoille. Taikinan reunoja ei tarvitse siistiä. Esipaista pohjaa uunissa noin 10 minuuttia.
  4. Ota piirakkapohja uunista. Murustele salaattijuustokuutioita hiukan käsissäsi ja lisää juusto täytteeseen. Sekoita. Kaada täyte piirakkapohjan päälle. Ripottele rosmariininlehdet pinnalle.
  5. Kauli loppu taikina levyksi ja nosta se kanneksi piirakalle. Halutessasi voit leikata levyn suikaleiksi ja peittää täytteen niillä. Nipistele reunat hyvin pohjataikinan reunoihin. Voitele pinta munalla ja jatka paistamista vielä noin 20 minuuttia tai kunnes pinta on ruskistunut. Tarjoa hieman jäähtyneenä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Emilia Soppa365 on lisännyt 47 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje ja kuva Emilia Kolari

Yksinkertainen, rapeapohjainen juustopiirakka sopii versoilla ja paistetuilla vihreillä parsoilla päällystettynä kaikkiin kevään pieniin juhliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
15 min + 30 min taikinan jähmettyminen ja 30 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Juustopiirakka ja paistetut parsat

Ainekset

Pohja
125
g
voita tai leivontamargariinia
dl
vehnäjauhoja
½
tl
leivinjauhetta
1–2
rkl
kylmää vettä
Täyte
2
dl
kermaa (kuohu- tai ruokakermaa)
3
kananmunaa (M-koko)
150
g
vahvaa juustoa raastettuna (esimerkiksi goudajuustoa, cheddaria tai mustaleimaemmentalia)
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
tl
sitruunamehua
Päälle
1
rs (70 g)
versoseosta
2
rkl
siemensekoitusta
Paistetut parsat
1
pkt (250 g)
vihreitä parsoja
vettä kiehauttamiseen
1
rkl
voita
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa irtopohjaisen piirasvuoan tai - kakkuvuoan (halkaisija 26–28 cm) pohjalle sopiva leivinpaperipala. Aseta se vuokaan.
  2. Paloittele jääkaappikylmä rasva monitoimikoneen kulhoon. Lisää jauhot ja leivinjauhe. Aja ainekset leikkuuterällä muruiksi. Lisää vesitilkka koneen käydessä ja anna koneen pyörähtää, kunnes taikinasta muodostuu pallo. (Voit myös valmistaa taikinan nyppimällä kylmän rasvan, jauhot ja leivinjauheen muruiksi sormin ja lisäämällä sitten joukkoon veden.)
  3. Taputtele taikina jauhotetuin sormin leivinpaperin päälle vuokaan ohueksi kerrokseksi. Varmista, että taikina ulottuu vuoan reunoille ainakin parin sentin korkeudelle. Nosta vuoka jääkaappiin ja anna taikinan jähmettyä vuokaan ainakin puoli tuntia. (Jos olet valmistanut taikinan käsin ja ainekset ovat lämmenneet, jähmettymiseen kuluu kauemmin.)
  4. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele pohja kevyesti haarukalla ja nosta se sitten jääkaappikylmänä suoraan uunin alimmalle tasolle. Esipaista pohjaa 10 minuuttia.
  5. Valmista sillä aikaa täyte. Sekoita kerma, munat, juustoraaste, mausteet ja sitruunamehutilkka keskenään. Kaada täyte varovasti esipaistetun pohjan päälle.
  6. Jatka paistamista uunin keskitasolla noin 18–20 minuuttia.
  7. Anna piirakan jäähtyä noin vartti ennen kuin irrotat sen vuoasta vadille.
  8. Valmistele parsat. Napsauta parsoista kuivat varrenpäät irti. Keitä parsoja kiehuvassa vedessä paistokasarissa noin 2 minuuttia. Kaada vesi pois ja lisää tilalle voinokare. Paista parsat ahkerasti käännellen voissa kauniin värisiksi. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunankuoriraasteella. Jäähdytä ja paloittele.
  9. Päällystä valmis piirakka versoseoksella, paistetulla parsalla ja ripauksella siemensekoitusta.

Vinkki: Paistettujen parsojen tilalle sopivat esimerkiksi rypäleet tai lohkotut kypsät päärynät.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1273 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makkaraperunoiden uusi muoto! Tämä tuhti ja herkullinen peltiruoka on vartissa valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen makkara-papupelti

Ainekset

5
(keskikokoista) perunaa
250
g
kirsikkatomaatteja
1
iso sipuli
2
tlk (190 g/110 g)
öljyyn säilöttyjä artisokkia
1
tlk (380 g/230 g)
isoja kypsiä valkopapuja
1
pkt (noin 280 g)
raakamakkaroita
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
pienen sitruunan mehu ja kuoriraaste
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
4
rkl
vihreää pestoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Pese ja viipaloi perunat noin ½ cm:n viipaleiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

  3. Kuori ja lohko sipuli. Valuta artisokat ja puolita ne. Valuta ja huuhdo pavut. Levitä kaikki ainekset perunoiden sekaan pellille. Purista makkarat kuorestaan joukkoon.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kaiken päälle. Paahda noin 25 minuuttia.

  5. Lusikoi päälle pestoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2452 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Ruskista hyvin ja hauduta kauan. Siinä ovat avaimet kunnon bologneseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2½ t
Vaikeustaso
Helppo

Pitkään haudutettu bolognese

Ainekset

400
g
naudanjauhelihaa tai nauta-sikajauhelihaa
4
viipaletta pekonia
4
valkosipulinkynttä
2
sipulia
2
porkkanaa
2
varsisellerinvartta
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja
4
rkl
oliiviöljyä
2
tlk (à 400 g)
tomaattimurskaa
4–5
dl
vettä
3
rkl
balsamiviinietikkaa
2
laakerinlehteä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
120
g
parmesaania
1
ruukku persiljaa

Työvaiheet

  1. Jauha pekoni ja kuoritut valkosipulit te­hosekoittimessa murumaiseksi. Lusikoi seos kulhoon. Kuori sipulit ja porkkanat, rouhi ne varsisellerien kanssa tehosekoittimessa. Siirrä seos toiseen kulhoon ja soseuta aurinkokuiva­tut tomaatit erikseen.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä isossa korkeareunai­sessa uunipannussa tai kasarissa, ja paista pekoni-valkosipuliseosta 2–4 minuuttia. Lisää vihannesmuru ja paista 5–8 minuuttia. Siirrä paistos kulhoon.
  3. Lisää pannuun öljyä ja ruskista jauheli­ha rapeaksi, lihaa sekoitellen ja murentaen 5–10 minuuttia. Lisää pekoni-vihannespaistos jauhelihan joukkoon ja paista vielä 10 mi­nuuttia. Lisää aurinkokuivatuista tomaateista tehty sose, tomaattimurska ja 4 dl vettä. Se­koita etikka ja mausteet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi.
  4. Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Leikkaa leivinpaperista kansi kastikkeen päälle, tee palan keskelle pieni reikä ja paina paperi kastikkeen pintaan. Hauduta uunissa 1½–2 tuntia.
  5. Raasta parmesaani ja hienonna persilja. Sekoita juusto valmiiseen kastikkeeseen ja koristele persiljalla. Tarjoa pastan tai vaikka perunamuusin kanssa.

Vinkki! Laita parmesaanin kuiva kannikka­pala hautumisen ajaksi kastikkeeseen ma­kua antamaan.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1273 reseptiä.
Linkitetty 119 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Oikaise taikinassa, mutta älä sipuleiden karamellisoinnissa! Tämä piirakka saa makunsa makeiksi leppyneistä sipuleista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10
Valmistusaika
1 h 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Itkettävän ihana sipulipiirakka

Ainekset

1
(380 g)
pyöreä piirakkapohja suolaisille piirakoille (pakaste)
700
g
sipuleita
50
g
voita
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1
ruukku tuoretta timjamia
Päälle
2
dl
kuohukermaa
3
kananmunaa
2
tl
hunajaa
½
tl
mustapippuria
300
g
juustoraastetta (esim. Västerbottenia tai muuta voimakasta juustoa)

Työvaiheet

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi isolla paistinpannulla pannulla ja lisää oliiviöljy. Pehmennä sipulia pannulla noin 5 minuuttia. Lisää suolaa ja sokeria ja jatka paistamista keskilämmöllä noin 30 minuuttia, kunnes sipulit ovat kauniin ruskeita ja karamellisoituneita. Hienonna timjami joukkoon.

  3. Lämmitä uuni 200 asteeseen.

  4. Sekoita kerma, munat, hunaja, mustapippuri ja puolet juustoraasteesta keskenään.

  5. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Levitä sipulit päälle. Kaada päälle kermaseos ja ripottele loput juustoraasteet pinnalle. Laita uuniin noin 35 minuutiksi, kunnes pinnasta tulee kullanruskea.

Kommentit (0)