Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Pekonivohveli on vohveli, jonka sisältä löytyy upea pekonisydän. Tämä on rakkautta ensisilmäyksellä.

Jos et omista vohvelirautaa, vohvelit voi paistaa myös lätyiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Pekonivohveli

Ainekset

3
munaa
1/2
l
maustamatonta jugurttia
4
dl
vehnäjauhoja
1
tl
leivinjauhetta
1/2
tl suolaa
1
rkl
sokeria
mustapippuria myllystä
1
pkt
pekonia
LISÄKSI
vaahterasiirappia
hasselpähkinöitä
kuivattuja karpaloita

Työvaiheet

  1. Riko munat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki. Lisää jugurtti, jauhot, leivinjauhe, suola, sokeri ja mustapippuri. Sekoita hyvin.
  2. Kuumenna vohvelirauta. Pilko pekonit pätkiksi. Nostele noin kahdeksasosa pekonista vohvelirautaan. Sulje rauta ja paista pekoneita muutama minuutti. Avaa rauta ja lisää taikina. Paista, kunnes vohveli on kauniin ruskea.
  3. Viimeistele vohvelit pähkinöillä, karpaloilla ja vaahterasiirapilla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste ja Kasmeera Lokuge KUVA Panu Pälviä

Nopeasti valmistuva pasta maustuu chilillä ja chorizolla. Kastike syntyy sulatejuustosta, joka on täyteläinen pari makkaralle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vartin hurmauspasta

Ainekset

300
g
pennepastaa
2
paprikaa
2
sipulia
1
tulinen punainen chili
½
ruukku tuoretta basilikaa
125
g
chorizo-makkaraa (kestomakkaratyyppistä)
200
g
maustamatonta sulatejuustoa
tl
suolaa)

Työvaiheet

  1. Laita pasta kypsymään suolalla maustettuun veteen (1 tl suolaa/1 l vettä).

  2. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Paloittele paprikat. Kuori ja suikaloi sipulit. Poista chilistä kanta ja halutessasi myös siemenet. Hienonna chili ja basilika. Halkaise ja leikkaa chorizo viipaleiksi.

  3. Paista chorizoa, paprikoita, sipulia ja chiliä pannulla noin 5 minuuttia, kunnes paprikat ovat hieman pehmenneet. Sekoita sulatejuusto joukkoon ja kuumenna. Lisää suolaa tarvittaessa.

  4. Valuta kypsä pasta ja yhdistä se kastikkeen kanssa. Lisää basilika. Tarjoa heti.

Vinkki Voit käyttää myös valmiiksi viipaloitua, leikkeleeksi tarkoitettua chorizoa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tämä japanilainen herkkuleipä on sänkkäreiden aatelia. Leivitetty possu- tai kanapihvi ja tomaattinen kastike ovat lyömätön yhdistelmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Katsu sando

Ainekset

4
possun lehtipihviä tai 8 kananpojan ohutleikettä
suolaa ja pippuria
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
4
dl
pankokorppujauhoja
noin 1½
dl
rypsiöljyä paistamiseen
TONKATSUKASTIKE
4
rkl
ketsuppia
2
rkl
worcester-kastiketta
2
rkl
sokeria
2
tl
soijakastiketta
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
sinappia
LISÄKSI
8
isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta
majoneesia
tuoretta korianteria
TARJOILUUN
raastettua kaalia

Työvaiheet

  1. Leikkaa isot possun lehtipihvit puoliksi. Mittaa vehnäjauhot yhdelle lautaselle, riko ja vat- kaa kananmunat toiselle ja laita pankojauhot kolmannelle. Mausta possun tai broilerin fileet kevyesti molemmin puolin suolalla ja pippurilla ja kasta ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi pankojauhoihin.

  2. Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä noin 180 asteeseen. Jos et omista lämpömittaria, testaa lämpö pienellä leipäpalalla: kun se nousee pintaan ja ruskistuu hetkessä, öljy on sopivan kuumaa. Paista pihvi (tai kaksi) kerrallaan 2–4 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nosta valumaan talouspaperin päälle.

  3. Sekoita tonkatsukastikkeen ainekset keskenään.

  4. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Voitele kaikki leivät tonkatsukastikkeella ja majoneesilla. Laita leivän päälle possua tai kanaa sekä korianteria ja nosta toinen leipä päälle. Paina leipiä hieman kasaan ja leikkaa keskeltä kahtia. Tarjoa kaaliraasteen kera.

Kommentit (1)

Vierailija

Mitä ovat sänkkärit? Olisikohan parempi esittää ruokaohjeet ilman tik-tak-nuorisoslangia?

Me Naiset on lisännyt 1471 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Kia Arpia ja Petra Wettenranta KUVA Päivi Ristell

Saaristopiirakka syntyi juhannuspäivänä, kun bellat halusivat käyttää aatolta ylijääneet perunat ja muut tähteet hyödyksi. Nerokkaaseen piirakkaan voi kaapia vielä sipsikulhon murutkin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
50 min
Vaikeustaso
Helppo

Bellojen saaristopiirakka

Ainekset

600
g
pakastelehtitaikinaa (esim. Myllyn Paras iso lehtitaikinalevy)
125
g
Västerbotten-juustoa raasteena
5
kypsää perunaa
PIPARJUURIRANSKANKERMA
1
prk
ranskankermaa
½
tuubi pipajuuritahnaa tai tuoretta piparjuurta
½
sitruunan mehu ja kuori
ripaus suolaa
LISÄKSI
3
vartta kesäsipulia
tilliä
100
g
muikun- tai siianmätiä
200
g
kylmäsavulohta mustapippuria
(ruohosipulinkukkia)
PÄÄLLE
perunalastuja

Työvaiheet

  1. Kauli sulatettu lehtitaikina pellille leivinpaperin päälle ohueksi levyksi.

  2. Levitä päälle raastettu Västerbotten-juusto ja ohueksi viipaloidut perunat. Paista 225-asteisessa uunissa noin 20–30 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja ruskistunut. Anna jäähtyä.

  3. Tee sillä välin täytteet. Mausta ranskankerma piparjuurella, sitruunan kuorella ja mehulla ja lisää ripaus suolaa. Kuori ja hienonna sipuli, nypi tillistä kauniita tupsuja. Valuta mädit. Leikkaa viipaloitu kylmäsavulohi pienemmäksi.

  4. Juuri ennen tarjoilua lusikoi piirakkapohjan päälle kekoja piparjuuriranskankermaa ja levitä päälle lohi, sipulit, mäti, tilli ja ruohosipulinkukat. Lopuksi rouhi päälle kunnolla mustapippuria ja murustele pinnalle perunalastuja.

  5. Tarjoile heti sellaisenaan tai rapeiden salaatinlehtien ja vinegretin kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2924 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Inka Valima KUVA Panu Pälviä

Raaka-makkarat kannattaa esikypsentää keittämällä tai höyryttämällä, ja antaa grillin hoitaa vain vastustamaton paistopinta. Rasvaisen makkaran kylkeen sopii hieman hapan perunasalaatti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + perunasalaatin maustuminen 1–2 t
Vaikeustaso
Helppo

Raakamakkarat ja piimä-perunasalaatti

Ainekset

400
g
raakamakkaroita (rasvaa 20–30 %)
n. 2
l
vettä
1
vahva lihaliemikuutio
Piimä-perunasalaatti
6
keskikokoista kiinteää perunaa
2
kananmunaa keitettynä
1
iso punasipuli
1
ruukku ruohosipulia
1
sitruunan kuori raastettuna
½
sitruunan mehu
1
dl
piimää (rasvaa vähintään 2 %)
½
dl
majoneesia
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Valmista ensin perunasalaatti. Pese perunat ja keitä ne kuorineen kiehuvassa vedessä napakan kypsiksi. Valuta ja jäähdytä.

  2. Keitä myös kananmunat melko koviksi (noin 6 minuuttia). Jäähdytä munat ja irrota kypsät keltuaiset valkuaisista. Soseuta keltuaiset haarukalla. Pilko valkuaiset pieniksi paloiksi.

  3. Kuori punasipuli. Leikkaa punasipuli ja ruohosipuli hyvin hienoksi.

  4. Pilko jäähtyneet perunat reilunkokoisiksi paloiksi isoon kulhoon. Lisää ruohosipuli, punasipuli ja valkuainen.

  5. Pese sitruuna ja raasta sen keltainen kuoriosa raastimen hienolla terällä. Purista puolikkaan sitruunan mehu. Yhdistä piimä, majoneesi sekä sitruunamehu ja -kuoriraaste. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu keltuainen. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  6. Sekoita kastike peruna-sipuliseokseen. Anna maustua jääkaapissa.

  7. Kuumenna vesi kiehuvaksi isossa kattilassa. Liuota joukkoon lihaliemi- kuutio. Lisää raakamakkarat kiehuvaan veteen 1–2 erässä. Anna makkaroiden kiehua hiljalleen poreilevassa vedessä 5–6 minuuttia.

  8. Ota makkarat liemestä. Makkaran pitää tuntua hieman napakalta liemestä nostettaessa. Laita makkarat talouspaperin päälle ja taputtele ne kuiviksi.

  9. Paista makkarat kuumassa grillissä molemmin puolin kullanruskeiksi.

Vinkki Anna perunasalaatin maustua jääkaapissa mieluiten pari tuntia. Sekoita salaatti ennen tarjoilua, maista ja lisää tarvittaessa hieman suolaa.

Kommentit (0)