Kaupallinen yhteistyö
SAGA_3 on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 53 keittokirjaan.
SAGA
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen piiras kinkku- tai kasvistäytteellä

Ainekset

200
g
valmista piirakkataikinaa
Kinkkutäyte:
200
g
saunapalvikinkkua
1
purjo
1
rkl
oliiviöljyä
2
kananmunaa
1
dl
kermaa
50
g
Mozzarella-juustoraastetta
suolaa
mustapippuria
Kasvistäyte:
100
g
vuohenjuustoa
200
g
aurinkokuivattuja tomaatteja
1
punasipuli ohuina siivuina
1
ruukku
basilikaa
2
kananmunaa
1
dl
kermaa
50
g
raastettua parmesanjuustoa

Työvaiheet

Kauli taikina kahden SAGA Leivinpaperin välissä ohueksi levyksi ja nosta se vuokaan (halkaisija 24-26 cm) paperin avulla siten, että paperi jää vuoan suojaksi. Laita taikina hetkeksi kylmään. Esikypsennä taikinaa 200 °C uunissa noin 10 minuuttia ja valmista haluamasi täyte.

Kinkkutäyte:

Hienonna purjo ja kinkku. Paista niitä hetki oliiviöljyssä pannulla. Voit myös käyttää SAGA Leivinpaperia pannun suojana ja paistaa paperin päällä ilman öljyä.

Lisää purjo ja kinkku esikypsennetyn pohjan päälle. Vispaa kananmunien rakenne rikki, lisää kerma ja juustoraaste sekä mausteita ja sekoita.

Kaada massa vuokaan ja kypsennä 180 °C uunissa noin 20 minuuttia.

Kasvistäyte:

Lisää murennettu vuohenjuusto, aurinkokuivattujen tomaattien kappaleet, sipulin siivut sekä hienonnettua basilikaa piirakkapohjan päälle.Vispaa kananmunien rakenne rikki ja lisää kerma sekä juustoraaste sekaan.

Kaada massa vuokaan ja kypsennä 180 °C uunissa noin 20 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2160 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Lindström KUVA Sami Repo

Hiero karitsanfileiden pintaan mausteseos, ruskista lihat nopeasti ja laita fileet sitten yöksi jääkaappiin marinadikylpyyn. Ohueksi viipaloitu liha on herkkua rouskuvien sipsien ja raikkaan sellerislaw'n kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12:lle noutopöydässä
Valmistusaika
30 min + marinointi 12 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Karitsatataki

Ainekset

400
g
karitsan ulkofileetä
1–2
rkl
öljyä
Mausteseos
2
tl
fariinisokeria
2
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
korianterinsiemeniä
1
tl
mustapippureita
1
tl
suolaa
Jälkimarinadi
2
valkosipulinkynttä
2
cm:n
pala inkivääriä
½
dl
soijakastiketta
¼
dl
sokeria
2
rkl
tamarinditahnaa (tai limettimehua)
2
rkl
tummaa seesamiöljyä
Sellerislaw
4
varsisellerin vartta
1
tl
suolaa
6
rkl
vettä
4
rkl
sokeria
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
tuore shisolehti tai 3–4 mintunlehteä
Lisäksi
sipsejä
majoneesia

Työvaiheet

  1. Tee mausteseos yhdistämällä sokeri ja kuivat mausteet ja jauhamalla ne hienoksi maustemyllyssä tai morttelissa. Kuivaa fileet talouspaperilla ja hiero ne kauttaaltaan mausteseoksella.
  2. Laita jälkimarinadin ainekset tehosekoittimeen ja soseuta sileäksi.
  3. Kuumenna öljy paksupohjaisessa pannussa ja ruskista karitsanfileet nopeasti. Laita fileet pieneen lasi- tai keraamiseen vuokaan. Kaada jälkimarinadi päälle, peitä kannella ja siirrä jääkaappiin vuorokaudeksi.
  4. Leikkaa selleri ohuiksi lastuiksi. Ripottele niille suola ja anna mehustua 15 minuuttia. Yhdistä vesi, sokeri ja etikka kasarissa, lämmitä kunnes sokeri liukenee ja kaada liemi kulhoon jäähtymään. Huuhtele sellerilastut siivilässä, kuivaa niitä talouspaperilla ja laita etikkaliemeen. Siirrä jääkaappiin marinoitumaan noin tunniksi.
  5. Pyyhi ylimääräinen marinadi lihan pinnasta. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja asettele tarjoiluvadille. Valuta selleri liemestä ja hienonna shisolehti tai minttu sellerin joukkoon. Asettele sellerit vadille ja viimeistele annos sipseillä ja majoneesilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2160 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Sami Repo

Kun lapa saa hautua uunissa yön yli, lopputuloksesta tulee uskomattoman mehukas. Tarjoa lisänä sipuli-pähkinähilloa sekä polentaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + haudutus 12 t

Karitsan lapapaisti ja sipuli-pähkinähillo

Ainekset

1
karitsan lapa (noin 1½ kg)
2
rkl
hienoa merisuolaa
1
rkl
katajanmarjoja
1
rkl
juustokuminaa
2
tl
aniksensiemeniä
1
tl
fariinisokeria
1
kokonainen valkosipuli
5
dl
valkoviiniä
2
sipulia
Sipuli-pähkinähillo
2
dl
hasselpähkinöitä
5
pientä sipulia
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
voita
½
dl
vettä
¼
tl
suolaa
Polenta
8
dl
kana- tai kasvilientä
1
rkl
voita
3
dl
polentasuurimoja
½
dl
parmesaania raasteena
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni grillivastuksilla 225 asteeseen. Hiero lapa suolalla ja laita syvään uunivuokaan ulkosyrjä eli leimapuoli ylöspäin. Murskaa katajanmarjat morttelissa ja sekoita ne muiden kuivien mausteiden ja sokerin kanssa. Hiero seos lihan pintaan.
  2. Puolita kokonainen valkosipuli poikittain ja laita vuokaan leikkauspinnat ylöspäin. Kaada viini vuokaan ja laita uuniin 10–15 minuutiksi, kunnes lihan pinta on tummanruskea ja rapea.
  3. Ota vuoka uunista ja laske uunin lämpö 120 asteeseen. Paloittele sipulit muutamaan osaan ja lisää ne vuokaan. Kaada vuokaan noin 2 cm vettä. Peitä tiiviisti foliolla ja hauduta uunissa 10–12 tuntia.
  4. Siirrä liha pois vuoasta ja siivilöi liemi kasariin. Lisää tarvittaessa vettä niin, että lientä on noin 5 dl. Tarkista liemen maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai fariinisokeria. Jos liemessä on paljon rasvaa, voit jäähdyttää sen pakastimessa ja kuoria päälle jähmettyvän rasvan pois lusikalla.
  5. Tee sipuli-pähkinähillo. Paahda pähkinöitä kuivassa pannussa noin 5 minuuttia, kunnes ne saavat väriä. Kaada pähkinät lautaselle jäähtymään. Anna myös pannun jäähtyä hieman. Kuori sipuli ja suikaloi se ohuiksi renkaiksi, irrota renkaat toisistaan ja levitä pannuun. Lisää öljy ja kuullota 15 minuuttia keskilämmöllä, välillä sekoitellen. Älä anna sipuleiden ruskistua.
  6. Murskaa pähkinöitä hieman ja lisää ne ja voi sipuleiden joukkoon. Kun sipuleista on haihtunut neste, ne alkavat karamellisoitua ja ruskistua. Jatka paistamista, kunnes väri syvenee. Lisää vesi, kiehauta ja sammuta liesi. Vesitilkka pitää sipuli-pähkinähillon kosteana tarjoiluun asti. Mausta suolalla.
  7. Lämmitä liha 100-asteisessa uunissa ja kuumenna kastike tarvittaessa.
  8. Tee polenta. Kiehauta liemi kasarissa, lisää voi ja polentasuurimot. Keitä voimakkaasti sekoittaen. Kun seos alkaa puuroutua, laske lieden lämpö alimmalle tasolle ja jatka keittämistä 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää tarvittaessa vettä. Sekoita juusto polentaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti.

Huom! Valitse mahdollisimman rasvainen lapa, niin lihasta tulee oikein mehukasta.

Kommentit (0)

Rouheinen ruisvuokaleipä on jotain aivan uskomattoman herkullista; täydellisen rukiista, siemenet tuovat mukavaa purutuntumaa. Tämä leipä on super helppo valmistaa, sillä sitä ei tarvitse edes vaivata. Tämän leivän teko onnistuu lapsiltakin, eikä se kaipaa seurakseen kuin sipaisun Oivariinia....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 leipä
Valmistusaika
10 min + kohotus 1 h + paistaminen 5o min
Vaikeustaso
Helppo

Rouheinen ruisvuokaleipä

Ainekset

2,5
dl
vettä
30
g
tuorehiivaa
2
dl
kaurahiutaleita
1
dl
kurpitsansiemeniä
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
ruisleseitä
1,5
tl
suolaa
2
rkl
siirappia
3
rkl
rypsiöljyä
2,5
dl
ruisjauhoja

Työvaiheet

Kuumenna vesi kädenlämpöiseksi.
Liota joukkoon hiiva.
Mittaa joukkoon hiutaleet, siemenet ja leseet.
Sekoita taikinan joukkoon suola, siirappi ja öljy.
Viimeisenä sekoita joukkoon ruisjauhot.

Kaavi taikina voideltuun leipävuokaan.
Tasoita pinta kostutetuin sormin.
Peitä leivinliinalla ja anna kohota tunnin ajan.
Paista 200-asteisessa uunissa 50 minuuttia.
Kumoa leipä jäähtymään.
Varoitus! Tämä leipä on niin hyvää, että se "häviää" hetkessä! :)

Kommentit (2)

Vierailija

Vai viedä mummolaan.... Kunpa voisikin. Ehkä sitten ensi pääsiäisenä kun koronaviruksesta on päästy.

Oton leipomukset
Seuraa 
Liittynyt17.11.2019

Ajattelinkin, että leivän voi tässä tilanteessa viedä vaikkapa postilaatikkoon ja siten piristämään mummolan pääsiäistä.👍🏻

Me Naiset on lisännyt 1088 reseptiä.
Linkitetty 52 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Miksi valita ottaako lihapullia vai falafeleja, jos voi saada molemmat? Nämä herkkupullat kypsyvät meheviksi matalassa uunilämmössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauhelihafalafelit

Ainekset

1
dl
tölkkikikherneitä
1
rkl
tahinia
1
limetti
4
rkl
hienonnettua korianteria
400
g
sika-nautajauhelihaa
¾
tl
suolaa
Päälle
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Valuta ja huuhdo kikherneet. Purista limetin mehu ja raasta sen kuori.
  2. Mittaa kaikki ainekset jauhelihaa lukuunottamatta tehosekoittimeen (tai soseuta sauvasekoittimella) ja jauha tasaiseksi. Sekoita lopuksi jauheliha joukkoon.
  3. Muotoile pieniä pyöryköitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 25 minuuttia.

Vinkki! Jauhelihafalafelit maistuvat pelkän jogurtin kanssa, mutta ovat vastustamattomia pitaleivän välissä tsatsikin, tomaatin ja korianterin kera.

Kommentit (0)