Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6 annosta
Vaikeustaso
Kohtalainen
Appelsiinibroileri
Ainekset
1
kg
pakkaus broilerin koipipaloja
2–3
tl
korianterin siemeniä
1 ½
tl
suolaa
1
appelsiini
5
salottisipulia
1
yksikyntinen valkosipuli
2–5
vihreää chiliä
1 ½
dl
kalamata oliiveja
½
dl
oliiviöljyä
Työvaiheet
- Pyyhi broilerikoipien pinta kuivaksi. Murskaa korianterin siemenet huhmareessa rouheeksi. Hiero suola ja korianteri broilerien pintaan. Asettele koivet uunivuokaan ja kypsennä 10 minuuttia 225-asteisessa uunissa.
- Käsittele sillä välin kasvikset. Pese ja halkaise appelsiini. Purista toisesta puolikkaasta mehu ja leikkaa toinen puolikas kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi salotti- ja valkosipuli. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja paloittele reiluiksi paloiksi. Valuta oliivit.
- Ota broilerit uunista. Lisää joukkoon appelsiiniviipaleet, chilit, sipulit ja oliivit. Sekoita appelsiinimehu ja oliiviöljy ja kaada uunivuokaan. Jatka kypsennystä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.