Appelsiinibroileri
Ainekset
Työvaiheet
- Pyyhi broilerikoipien pinta kuivaksi. Murskaa korianterin siemenet huhmareessa rouheeksi. Hiero suola ja korianteri broilerien pintaan. Asettele koivet uunivuokaan ja kypsennä 10 minuuttia 225-asteisessa uunissa.
- Käsittele sillä välin kasvikset. Pese ja halkaise appelsiini. Purista toisesta puolikkaasta mehu ja leikkaa toinen puolikas kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi salotti- ja valkosipuli. Halkaise chilit pituussuuntaan, poista siemenet ja paloittele reiluiksi paloiksi. Valuta oliivit.
- Ota broilerit uunista. Lisää joukkoon appelsiiniviipaleet, chilit, sipulit ja oliivit. Sekoita appelsiinimehu ja oliiviöljy ja kaada uunivuokaan. Jatka kypsennystä 200-asteisessa uunissa noin 35 minuuttia.
Kannattaa opetella tekemään pelmenit itse. Silloin tulee hyvää. Meillä tehdään isohko määrä kerrallaan kahden hrnkilön yhteistyönö ja pakastetaan vanhaan siperialaiseen tapaan vaikka ei tosin lumihankeen.
Resepti valmisruuan ja lihafondin lämmitykseen Ei vakuuta.