Bertha: Nauta, tilli, kukkakaali
Työvaiheet
-
Mausta kieli kevyesti suolalla ja mustapippurilla, lisää tilkka vettä ja vacumoi kieli. Kypsennä 75 asteissa vesihauteessa 48 tuntia. Revi kuumana nahka pois kielestä ja siivilöi liemi.
-
Keitä lientä kasaan ja lisää siihen 1 dl hyvää lihalientä. Hauduta kasaan tillinsiemenien kanssa, siivilöi lopuksi siemenet pois ja mausta suolalla ja etikalla.
-
Grillaa kukkakaali reiluina paloina. Laita palat kattilaan ja kaada maitoa päälle kunnes ovat juuri ja juuri maidon peitossa. Kypsennä varovasti kypsäksi ja siivilöi maito pois, aja belnderissä sileäksi ja lisää maun mukaan voita ja suolaa.
-
Leikkaa keltajuurista ohuita lastuja mandoliinilla ja pikkelöi ne. Leikkaa myös kurkusta ohutta lastua ja paineista ne vacumilla pikkeliliemen kanssa.
-
Lopuksi lisää annokseen hieman tuoretta tilliä ja kevään versoja
Muuten hyvä, mutta ainesosaluettelo puuttuu..:)