Kolatun Juustola on lisännyt 10 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Timo Kaplas

Paistettu vuohenjuusto tekee burgerista täyteläisen.

Kolatun Juustola toimii Soppa365:n yhteistyökumppanina Taste of Helsinki -tapahtumassa 2014.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Chevre-hampurilainen

Ainekset

Hampurilaispihvit
600
g
naudan paistijauhelihaa
100
g
sipulia
2
kpl
kananmunaa
2
tl
suolaa
mustapippuria
Valkosipulia
Lisäksi
100-150
g
Kolatun Chevre vuohenmaitojuustoa
4
kpl
hampurilaissämpylöitä
1-2
kpl
tomaattia viipaleina
1
pss
salaatinlehtiä
1
kpl
punasipuli
1-2
kpl
suolakurkkua
hampurilaiskastiketta

Työvaiheet

  1. Kuutioi sipulit ja valkosipulit, mikäli valkosipulia haluat käyttää.
  2. Kuullota sipuleita öljyssä pannulla, kunnes ne ovat läpikuultavia.
  3. Sekoita jauheliha, sipulit, kananmunat ja mausteet kulhossa.
  4. Halutessasi paista massasta pieni koepihvi, jotta saat maistettua, tarvitseeko jauhelihamassaa maustaa lisää.
  5. Muotoile jauhelihasta 100-150 gramman painoisia pihvejä.
  6. Paista pihvit paistinpannulla öljyssä miedolla lämmöllä 8-12 minuuttia tai kunnes pihviä painettaessa pinnalle nouseva neste kirkasta. Voit lisätä halutessasi vielä suolaa ja pippuria.
  7. Viipaloi tomaatit ja sipulit viipaleiksi ja huuhdo salaatit.
  8. Leikkaa juustot n. 1 cm paksuisiksi viipaleiksi ja paista pannulla öljyssä n. 1-2 minuutin ajan.
  9. Paahda sämpylät kuivalla pannulla 1-2 minuutin ajan kunnes ne ovat rapeita ja saavat kauniin paahtuneen pinnan.
  10. Kasaa hampurilaiset.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1401 reseptiä.
Linkitetty 55 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Maa-artisokka on tuttu näky keitoissa, mutta se sopii myös moniin muihin ruokiin – vaikka pastaan! Timjamin ja mausteisen chorizon kanssa maa-artisokka on todellinen yllättäjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Chorizo-maa-artisokkapasta

Ainekset

400
g
pennepastaa
1
pötkö (200 g)
chorizoa
3
valkosipulinkynttä
500
g
maa-artisokkia
1
tl
timjamia
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
dl
pastan keitinvettä
2
dl
kuohukermaa
1
ps
babypinaattia
½
sitruunan mehu ja kuoriraaste
Päälle
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi chorizo. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Harjaa maaartisokat huolella ja viipaloi noin 5 mm:n viipaleiksi. Paista chorizoa pari minuuttia omassa rasvassaan. Lisää valkosipuli viimeiseksi minuutiksi. Nosta molemmat reikäkauhalla sivuun.
  2. Lisää maa-artisokat ja paista (chorizon rasvassa) noin 10 minuuttia, kunnes ne ruskistuvat. Laita tässä vaiheessa pasta kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Valuta, ja säästä 2 dl pastan keitinvettä.
  3. Mausta maa-artisokat timjamilla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää 2 dl pastan keitinvettä ja kerma. Anna artisokkien kiehua melko kovalla lämmöllä, kunnes ne tuntuvat haarukalla kokeiltaessa pehmeiltä ja kastike on keittynyt kokoon.
  4. Lisää pinaatti ja jatka keittämistä minuutin ajan. Lisää valutettu pasta ja chorizo joukkoon. Siirrä liedeltä. Lisää sitruunan mehu ja kuoriraaste.
  5. Raasta parmesaania valmiiden annosten pinnalle

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2774 reseptiä.
Linkitetty 40 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Bo kho on lihapadan ja keiton mehevä risteytys, joka tarjotaan muhkean yrttikeon kera.

Viinisuositus: Hulppean maukas ja vahva pata on upeimmillaan malbecin seurassa. Fabien Jouves Haute Cot(e) de Fruit Malbec 2018, 17,89 e (tilausvalikoima), tulee Ranskan Cahorsista. Viiniä voi luonnehtia hieman kevyeksi Cahors-viiniksi, mutta siinä on kiinnostavasti tummaa...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
20 min + marinointi 30 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Bo kho eli vietnamilainen lihapata

Ainekset

Marinoitu liha
1
kg
naudanpaistia
6
valkosipulinkynttä
2
rkl
raastettua inkivääriä
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
viismaustetta (five spice)
½
tl
jauhettua kardemummaa
1
dl
oliiviöljyä
Pata
1
sipuli
2
isoa porkkanaa
2
sitruunaruohoa
1–2
rkl
rypsiöljyä
1
dl
punaviiniä
n. 7
dl
liha- tai kasvislientä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tähtianista
1
laakerinlehti
(suolaa)
Lisäksi
minttua, korianteria, thaibasilikaa ja limettiä patonkia, riisiä tai nuudeleita

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha noin 3 cm:n kuutioiksi ja laita kulhoon. Tee lihalle marinadi. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Lisää valkosipulit, inkivääri, mausteet ja öljy lihojen joukkoon. Sekoita ja anna lihan maustua huoneenlämmössä 30 minuuttia.

  2. Kuori ja viipaloi sipuli. Kuori ja paloittele porkkanat. Leikkaa sitruunaruohot muutamaan osaan.

  3. Ota lihat marinadista ja paista ne kuumassa padassa, muutamassa erässä, öljyssä kauttaaltaan kauniin värisiksi. Siirrä paistetut lihapalat toiseen astiaan odottamaan. Lisää pataan noin ruokalusikallinen öljyä ja paista sipuleita, porkkanoita ja sitruunaruohoa padassa sekoitellen muutama minuutti.

  4. Lisää lihat ja viini pataan. Kiehauta seos ja kuori pinnalle muodostuvaa vaahtoa reikäkauhalla pois. Lisää pataan lihaliemi, tomaattipyree, tähtianikset ja laakerinlehti. Kiehauta seos ja vähennä lämpöä. Anna padan hautua kannen alla noin 2 tuntia tai kunnes liha on täysin mureaa.

  5. Maista pataa ja mausta se tarvittaessa suolalla. Viimeistele pata yrteillä ja limettilohkoilla. Tarjoa patongin, riisin tai riisinuudeleiden kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Jos padan hauduttaa uunissa niin mikä aste olisi hyvä ja kuinka kauan?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksestäsi! Reseptin laatijan mukaan lihapadan voi hauduttaa 175-asteisessa uunissa, noin 2 tuntia tai kunnes liha on mureaa. Lihapalat kannattaa kuitenkin ruskistaa ensin hellalla, ja myös neste kannattaa lämmittää ennen uuniin laittamista.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2774 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Joulun alkuruokapöytään sopii täyteläinen possurillette, joka tarjotaan patonkiviipaleiden ja salaattisikurin seurassa. Purkillisesta riittää maisteltavaa koko pöytäseurueelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
noin 4 dl
Valmistusaika
4½ t + jäähtyminen
Vaikeustaso
Helppo

Possurillette

Ainekset

500
g
porsaan niskaa eli kasleria
500
g
luutonta possun kylkeä
1
prk (350 g)
ankanrasvaa
1
dl
vettä
3
timjaminoksaa
1
laakerinlehti
10
neilikkaa
tl
suolaa
¾
tl
maustepippuria
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha noin 2 cm:n suikaleiksi. Lämmitä ankanrasvaa ja vettä laakeassa padassa matalalla lämmöllä muutama minuutti. Lisää lihat pataan.

  2. Lisää timjaminoksat, laakerinlehti ja neilikat pataan. Anna padan hautua kannen alla matalalla lämmöllä noin 4 tuntia. Nesteen tulisi väreillä, mutta ei kuplia. Kääntele lihoja muutaman kerran kypsentämisen aikana. Liha on kypsää, kun sen pystyy riipimään haarukalla.

  3. Anna lihojen hieman jäähtyä rasvassaan. Laita siivilä kulhon päälle ja nosta lihat siivilään. Poista timjamit, laakerinlehti ja neilikat.

  4. Riivi lihat haarukalla toiseen kulhoon. Mausta suolalla ja pippureilla. Lisää siivilöityä rasvaa sen verran, että saat seoksesta mehevän kostean.

  5. Painele rillette tiiviisti puhdistettuihin lasitölkkeihin (2 x 2 dl tai 1 x 3 dl). Laita päälle kypsennysrasvassa kostutettu pala leivinpaperia. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Ota paperi pois ja valuta päälle sulatettua ankanrasvaa. Laita paperi takaisin tölkkiin ja sulje tiiviisti kannella. Rilletten maku tiivistyy säilytettäessä. Tarjoa rillette paahdettujen patonkiviipaleiden ja salaattisikurin kanssa.

Vinkki Tölkkiin pakattu rillette säilyy jääkaapissa noin 4 kuukautta. Avattuna se tulee käyttää viiden päivän kuluessa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1401 reseptiä.
Linkitetty 124 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Helposti yhdellä pannulla valmistuva munapannu höystetään sienillä, pekonilla ja babypinaatilla. Tarjoile rapean täysjyväleivän kanssa ja maittava iltapala on taattu. 

Älä säikähdä reseptistä löytyvää pekonia, sillä se näyttelee tällä kertaa maustajan pääroolia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-pekoni-munapannu

Ainekset

200
g
herkkusieniä
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
tl
suolaa
½
pkt (noin 75 g)
pekonikuutioita
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
½
ps (noin 65 g)
babypinaattia
1
kananmuna
Päälle
2
rkl
savu- tai muuta juustoraastetta
Lisäksi
täysjyväleipää

Työvaiheet

  1. Puhdista ja viipaloi sienet ja laita kuumalle pannulle. Paista, kunnes nestettä irtoaa. Mausta.
  2. Lisää pekoni ja jatka paistamista, kunnes pekoni ja sienet ovat rapeita. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet joukkoon.
  3. Lisää etikka ja pinaatti ja paista hetki, kunnes etikka haihtuu. Tee pannun keskelle kolo ja riko kananmuna koloon.
  4. Anna munan hyytyä, kunnes valkuainen ei ole enää kirkas.
  5. Ripottele juusto päälle ja tarjoa täysjyväleivän kanssa.

Kommentit (1)

Vierailija

Ja samalla pannun lämpötilallako koko prosessi...