
Grillikesän maistuvimpia herkkuja on chili-rubilla maustettu kylki, joka kuivamarinoidaan kotitekoisella rub-mausteseoksella. Kuivamaustaminen on oivallinen vaihtoehto perinteiselle kastikemarinoinnille, sillä siinä maku imeytyy syvemmälle lihaan, jolloin lopputulos on entistäkin mehevämpi.
Chili-rubilla maustettu grillattu kylki
Ainekset
Työvaiheet
- Paahda pannulla kaikki muut aineet paitsi muscovadosokeri, lisää sokeri vasta jäähtyneeseen massaan.
- Hiero mausteseos lihan pintaan ja kypsennä uunissa 120 asteessa kunnes kylki on mureaa.
- Loppuvaiheessa uunin lämpötilan voi nostaa 200 asteeseen, jotta saadaan lihaan kaunis paahtunut pinta. Voit myös grillata ribseihin paahtuneen pinnan lopuksi.
- Tarjoa liha esimerkiksi pitaleivän välissä maustetun jogurtin kanssa.