Mainos
Atria on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.

Grillikesän maistuvimpia herkkuja on chili-rubilla maustettu kylki, joka kuivamarinoidaan kotitekoisella rub-mausteseoksella. Kuivamaustaminen on oivallinen vaihtoehto perinteiselle kastikemarinoinnille, sillä siinä maku imeytyy syvemmälle lihaan, jolloin lopputulos on entistäkin mehevämpi. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Chili-rubilla maustettu grillattu kylki

Ainekset

2
kg
Atria Sian Paahtokylki
1
rkl
savupaprikajauhetta
2
tl
anchochilijauhetta
1
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
valkosipulijauhetta
1
rkl
kuorettomia seesaminsiemeniä
1/2
dl
merisuolaa
2
tl
ruohittua mustapippuria
1/2
dl
muscovadosokeria

Työvaiheet

  • Paahda pannulla kaikki muut aineet paitsi muscovadosokeri, lisää sokeri vasta jäähtyneeseen massaan.
  • Hiero mausteseos lihan pintaan ja kypsennä uunissa 120 asteessa kunnes kylki on mureaa.
  • Loppuvaiheessa uunin lämpötilan voi nostaa 200 asteeseen, jotta saadaan lihaan kaunis paahtunut pinta. Voit myös grillata ribseihin paahtuneen pinnan lopuksi.
  • Tarjoa liha esimerkiksi pitaleivän välissä maustetun jogurtin kanssa.

Tee oma lihatilauksesi täältä » 
 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1170 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Valurautapata toimii sekä induktioliedellä että uunissa. Mehevän possupadan makuihin sopii myös joukkoon pilkottu omena.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min + 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kermainen possupata

Ainekset

700
g
porsaan kassleria
2
rkl
öljyä
6–8
salottisipulia
5
valkosipulinkynttä
3
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
1
dl
kuivattuja suppilovahveroita tai mustatorvisieniä
3
salvian oksaa
2
rkl
dijoninsinappia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
100
g
ruusukaalia
2
dl
kuohukermaa

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia etukäteen.
  2. Kuutioi liha reiluiksi paloiksi. Kuori ja pilko sipulit ja valkosipulinkynnet.
  3. Ruskista possupalat öljyssä pannulla pienissä erissä. Lisää pannulle sipulit. Paista sekoitellen muutama minuutti. Kaada lihat ja sipulit pataan.
  4. Lorauta pataan vesi. Lisää liemikuutio, kuivatut sienet, salvia, sinappi, suola ja pippuri. Hauduta pataa liedellä kannen alla hiljaisella tulella noin 45 minuuttia.
  5. Poista ruusukaalien uloimmat lehdet ja kuivat kannat. Halkaise suurimmat. Lisää pataan ruusukaalit ja kerma. Hauduta vielä 15 minuuttia.

Vinkki! Padan voi hauduttaa edellisenä päivänä ja jatkaa tarjoilupäivänä ruusukaalien ja kerman lisäämisestä. Jos pata on ollut yön jääkaapissa, pidennä hieman haudutusaikaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1170 reseptiä.
Linkitetty 33 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pannulla nopeasti paistetut kesäkurpitsaviipaleet ja rapeaksi paahdettu possun jauheliha maustetaan chilillä, valkosipulilla ja mintulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-jauhelihapannu

Ainekset

3–4
(400 g)
pientä kesäkurpitsaa
2
valkosipulinkynttä
2
punaista chiliä
½
ruukku tuoretta minttua
½
ruukku tiliä
400
g
possun jauhelihaa
¾
tl
suolaa
½
sitruuna
¼
tl
mustapippuria
2–3
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi
keitettyä riisiä
(rapeaa valkosipulia chiliöljyssä)

Työvaiheet

  1. Viipaloi kesäkurpitsat ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit, minttu ja tilli.
  2. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa. Paista kesäkurpitsaviipaleita, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää valkosipulit paistumaan hetkeksi. Kääntele minttu joukkoon. Siirrä sivuun odottamaan.
  3. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna loput öljystä. Paista jauheliha rapean ruskeaksi. Lisää chilit ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää suola ja tilli.
  4. Sekoita kesäkurpitsat jauhelihan joukkoon. Purista joukkoon sitruunasta mehu ja rouhi päälle mustapippuria.
  5. Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Lisää halutessasi rapeaa valkosipulia.

Vinkki! Jos käytät isompaa kesäkurpitsaa, leikkaa viipaleet vielä neljään osaan.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1170 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Perinteinen moussaka on maukkainta karitsanjauhelihasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min + 50 min
Vaikeustaso
Helppo

Moussaka

Ainekset

2
(yht. 600 g)
munakoisoa
3
jauhoista perunaa
1
ruukku basilikaa
½
dl
oliiviöljyä
Jauhelihakastike
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
400
g
karitsan- tai naudanjauhelihaa
tl
oreganoa
1
tl
kanelia
½
tl
mustapippurirouhetta
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
2
rkl
tomaattipyreetä
1
dl
vettä
Valkokastike
200
g
fetaa
2
rkl
oliiviöljyä
½
dl
vehnäjauhoja
6
dl
maitoa
¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria rouheena

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Pese ja leikkaa munakoisoista kannat. Leikkaa munakoisot pitkiksi, ohuiksi viipaleiksi. Pese ja viipaloi perunat ohuiksi viipaleiksi. Silppua basilika varsineen.
  3. Levitä munakoisot leivinpaperin päälle. Sipaise päälle oliiviöljyä. Paahda munakoisoja uunissa noin 20 minuuttia, kunnes viipaleet saavat väriä.
  4. Laske uunin lämpö 200 asteeseen.
  5. Valmista jauhelihakastike pannulla. Hienonna sipuli ja valkosipulit ja kuullota niitä öljyssä. Lisää joukkoon jauheliha, oregano, kaneli ja pippuri. Ruskista jauheliha. Lisää paseerattu tomaatti, tomaattipyree ja vesi. Hauduta 10 minuuttia.
  6. Tee valkokastike. Raasta feta. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää öljyyn jauhot. Lisää maito samalla sekoittaen. Lisää puolet fetaraasteesta, suola ja pippuri. Hauduta kastiketta 10 minuuttia.
  7. Sipaise uunivuoan pohjalle öljyä. Lado munakoisot, perunat, jauhelihakastike ja valkokastike vuokaan kerroksittain. Levitä viimeiseksi kerrokseksi valkokastiketta ja loput fetaraasteesta.
  8. Kypsennä moussakaa uunin ala-tasolla 50 minuuttia.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3395 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Syyspata parhaimmillaan! Puolukan kirpeä hapokkuus on omiaan lampaanlihan kanssa. Myös vaalea vehnäolut antaa pataan raikkautta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min + haudutus 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkalammas

Ainekset

1,2
kg
luullista lampaanlapaa tai -niskaa
2
rkl
voita
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
2
sipulia
2
porkkanaa
5
valkosipulinkynttä
1
keskikokoinen purjo
3
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vehnäolutta
2–3
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
2
tl
ruokosokeria
10
katajanmarjaa
8
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
3
dl
puolukoita

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha irti luista ja kuutioi liha. Säästä luut.

  2. Kuumenna voi pannulla ja ruskista lihapalat parissa erässä. Ruskista myös luut. Mausta suolalla ja pippurilla.

  3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat. Kuori valkosipulinkynnet ja jätä ne kokonaisiksi. Halkaise ja huuhtele purjo. Leikkaa purjon valkoinen osa kahteen tai kolmeen palaan.

  4. Kuumenna öljy padassa ja kuullota siinä kasviksia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet ja saaneet väriä. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja kuumenna hetki.

  5. Laita lihapalat, luut ja olut pataan. Kuumenna kiehuvaksi.

  6. Lisää vesi, lihafondi, sokeri, katajanmarjat, timjamit ja laakerinlehdet. Lisää vettä tarvittaessa (nestepinta ei saa ylittää lihan pintaa). Kuumenna kiehuvaksi ja peitä kannella.

  7. Anna padan hautua matalalla lämmöllä hiljaa poristen 2–3 tuntia, kunnes liha on aivan pehmeää. Lisää lopuksi puolukat ja kuumenna sen verran, että puolukat hieman pehmenevät. Tarkista maku.