
Chilipaahdettu härkä ja kirpeä vesikrassisalaatti ovat kutkuttava makupari. Thaityylinen salaatti on helppo viikonloppuherkku ja sopii myös juhlavaan noutopöytään. Salaatti on Michelin-kokki April Bloomfieldin ohjeita.
Chilipaahdettu häränfilee ja vesikrassisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Ota filee huoneenlämpöön noin tunti ennen ruoan valmistamista.
- Valmista kastike.
- Leikkaa filee syiden suuntaisesti 3 ohuempaan pötköön. Sivele öljyä pintaan ja ripottele suolaa päälle. Halkaise ja poista chileistä siemenet ja valkoiset kohdat. Raasta tai hienonna chilit. Pyöräytä lihapalat chilissä ja taputtele niin, että saat chilin pysymään lihan pinnassa.
- Grillaa tai ruskista lihan pinta tulikuumassa pannussa öljyssä, joka puolelta muutama minuutti. Jatka kypsentämistä grillissä alhaisemmalla lämpötilalla tai siirrä se 175-asteiseen uuniin. Liha kypsyy 4–10 minuutissa haluamasi kypsyysasteen mukaan. Käytä paistomittaria: 47–51-asteinen liha on sisältä täysin raaka, 52–57-asteinen on medium ja 63–77-asteinen on kypsä. Nosta liha lautaselle ja pirskottele 2 tl kastiketta päälle. Kääri liha folioon ja anna makujen vetäytyä 15 minuuttia.
- Valmista salaatti. Halkaise tomaatit. Halkaise sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Laita kasvikset kulhoon ja revi vesikrassi joukkoon. Sekoita loppu kastike joukkoon. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.
- Nosta salaattia tarjoiluvadille. Jaa lihaviipaleet päälle ja pinnalle vielä kourallinen salaattia. Tarjoa heti.
Chilin ja pippurisen vesikrassin seurassa maistuu raikas olut, kuten thaimaalainen Singha, 2,48 e, tai Brooklyn Lager, 3,01 e. Tai kokeile täyteläisempää Fuller’s India Pale Alea, 3,70 e. (JUOMASUOSITUS Sanna Maskulin)