
Jussi 69 omistaa viskillä terästetyn hampurilaisannoksensa murhatulle Pantera-kitaristille Dimebag Darrellille.
Dimebag Darrelin viskiburger à la Jussi 69
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita 8 cl viskiä, ripaus suolaa ja mustapippuria jauhelihaan.
- Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi. Siirrä sipulit kasariin ja lisää cola. Kiehauta ja alenna sitten lämpötilaa niin, että liemi porisee hiljalleen. Anna nesteen keittyä kasaan, kunnes sipulit ovat tahmeita ja nestettä jäljellä enää vähän.
- Ota tässä välissä drinksua.
- Mausta majoneesi tilkalla chilikastiketta.
- Leikkaa sämpylät auki ja aseta ne siivilään ja siivilä porisevan colakasarin päälle, jossa sämpylät lämpenevät.
- Muotoile jauhelihasta pihvit ja laita ne kuumalle öljytylle pannulle. Paista noin 45 sekunttia ja käännä. Kun toinenkin puoli on paistunut, mutta pihvi sisältä sopivan punainen, kaada pannuun 4 cl viskiä ja liekitä. Kun liekki on sammunut, aseta pihveille sopivan paksut palat cheddarjuustoa.
- Ota sämpylät höyrystä ja paahda nopeasti kuumalla pannulla rapeiksi.
- Voitele sämpylät majoneesilla ja aseta niille pihvit. Mausta sipulirenkaat ripauksella suolaa ja nosta sipulia pihvien päälle. Asettele sipulien päälle rucolaa ja nokare majoneesia ja nosta sämpylän kansi päälle. Kiinnitä koko komeus pihviveitsellä.
Kannattaa opetella tekemään pelmenit itse. Silloin tulee hyvää. Meillä tehdään isohko määrä kerrallaan kahden hrnkilön yhteistyönö ja pakastetaan vanhaan siperialaiseen tapaan vaikka ei tosin lumihankeen.
Resepti valmisruuan ja lihafondin lämmitykseen Ei vakuuta.