klo 11:35 | 10.3.2015

Jussi 69 omistaa viskillä terästetyn hampurilaisannoksensa murhatulle Pantera-kitaristille Dimebag Darrellille.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vaikeustaso
Kohtalainen
Dimebag Darrelin viskiburger à la Jussi 69
Ainekset
Pihvit
500
g
jauhettua Angus-pihvikarjan lihaa
1
pullo
viskiä
suolaa
mustapippuria
Colasipulit
5
makeaa sipulia
0,33
l
colajuomaa
Lisäksi
majoneesia
chilikastiketta
laadukkaita hampurilaissämpylöitä
vahvaa cheddarjuustoa
rucolaa
rypsiöljyä paistamiseen
Työvaiheet
- Sekoita 8 cl viskiä, ripaus suolaa ja mustapippuria jauhelihaan.
- Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi. Siirrä sipulit kasariin ja lisää cola. Kiehauta ja alenna sitten lämpötilaa niin, että liemi porisee hiljalleen. Anna nesteen keittyä kasaan, kunnes sipulit ovat tahmeita ja nestettä jäljellä enää vähän.
- Ota tässä välissä drinksua.
- Mausta majoneesi tilkalla chilikastiketta.
- Leikkaa sämpylät auki ja aseta ne siivilään ja siivilä porisevan colakasarin päälle, jossa sämpylät lämpenevät.
- Muotoile jauhelihasta pihvit ja laita ne kuumalle öljytylle pannulle. Paista noin 45 sekunttia ja käännä. Kun toinenkin puoli on paistunut, mutta pihvi sisältä sopivan punainen, kaada pannuun 4 cl viskiä ja liekitä. Kun liekki on sammunut, aseta pihveille sopivan paksut palat cheddarjuustoa.
- Ota sämpylät höyrystä ja paahda nopeasti kuumalla pannulla rapeiksi.
- Voitele sämpylät majoneesilla ja aseta niille pihvit. Mausta sipulirenkaat ripauksella suolaa ja nosta sipulia pihvien päälle. Asettele sipulien päälle rucolaa ja nokare majoneesia ja nosta sämpylän kansi päälle. Kiinnitä koko komeus pihviveitsellä.