Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Reetta Pasanen
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 minuuttia
Vaikeustaso
Kohtalainen

Enchiladat possutäytteellä

Ainekset

8
kpl
maissilettuja
400
g
porsaansuikaleita
1/2
tl
chilijauhetta
1/2
tl
kuminaa
1/2
tl
oreganoa
1
kpl
punaista paprikaa
1
kpl
sipulia
2
kpl
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä paistamiseen
3
dl
tomaattikastiketta
3
kpl
jalopenoja
2
dl
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen.
  2. Paista lihasuikaleet öljytyllä pannulla kullanruskeiksi, lisää paistamisen aikana chili, kumina ja oregano. Siirrä kulhoon odottamaan.
  3. Pilko paprika ja sipulit suikaleiksi. Kuullota paprikat ja sipulit pannulla ja lisää hienonnetut valkosipulit. Sekoita lihasuikaleet kasvisten joukkoon.
  4. Hienonna jalopenot tomaattikastikkeeseen. Levitä ohut kerros tomaattikastiketta voidellun uunivuoan pohjalle. Annostele maissiletun keskelle lihatäytettä ja 1 rkl juustoraastetta. Rullaa tortillat ja asettele ne uunivuokaan saumapuoli alaspäin. Kaada loppu tomaattikastike tortillarullille. Ripottele päälle loput juustoraasteesta. Paista uunissa noin 15–20 minuuttia.
  5. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

Vinkki! Vaihtele lettujen täytettä mielesi mukaan. Väliin sopii jauheliha, naudanliha, mausteiset makkarat ja erilaiset kasvikset.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Nopeasti valmistuvaa lohturuokaa! Tölkit ja pakasteet pelastavat äkkinälältä. Keitä nopea kastike tomaateista ja lisää kypsät säilykepavut lopuksi.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolen tunnin papupata

Ainekset

1
pss (250 g)
soijapapuja (pakaste)
2
tlk (à 310/ 250 g)
käyttövalmiita papuja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
1
ruukku
minttua
1
pkt (180 g)
pekonia
2
rkl
öljyä
3
dl
lihalientä
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Sulata soijapavut esimerkiksi siivilässä kylmän veden alla. Valuta säilykepavut. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi porkkana. Huuhtele tomaatit. Hienonna minttu. Viipaloi pekoni.
  2. Paista pekonit öljyssä rapeiksi ja siirrä pois pannusta. Paista sipuli, valkosipuli ja porkkanakuutiot samassa pannussa, pekonista jääneessä rasvassa, noin 3 minuuttia. Lisää liemi ja puolet tomaateista. Keitä kasaan 5 minuuttia.
  3. Lisää pavut, suola ja mustapippuri. Keitä vielä 5 minuuttia. Soseuta muutama papu haarukalla kastikkeeseen suurusteeksi. Lisää loput tomaatit ja minttu. Ripottele pekoni päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1558 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Opi huippukokilta pari kikkaa, ja saat kaalikääryleistä entistä parempia.

Annoksia
8 annosta, noin 20 kpl
Valmistusaika
1 t + 2 t 15 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jouni Toivasen kaalikääryleet

Ainekset

1
iso
valkokaali
1
tl
suolaa
2
dl
puuroriisiä
1
keltasipuli
1
rkl
voita
2
rkl
rypsiöljyä
400
g
karitsanjauhelihaa
1
ruukku
meiramia
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
2
rkl 60 g)
voisulaa
2
rkl
siirappia

Työvaiheet

 

  1. Laita kaali kattilaan ja täytä vedellä, niin tiedät minkä verran vettä tarvitaan. Ota kaali pois ja laita vesi kuumenemaan Mausta vesi suolalla. Viillä veitsellä kaalin kannan vierestä niin että lehtiruodit irtoavat kannasta. Kierrä halutessasi korkinavaaja kaalin kantaan, niin sitä on helpompi käsitellä kuumassa vedessä. Keitä kaalia alhaisella lämmöllä. Kun uloimmat lehdet pehmenevät, irrota ne varovasti esimerkiksi haarukan avulla ja nosta jäähtymään. Irrota noin 20 lehteä. Ota loppu kaali jäähtymään, säästä keitinvesi.
  2. Ota 4 dl kaalin keitinvettä. Keitä riisi siinä, noin 15 minuuttia.
  3. Riisin kiehuessa kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia voissa 5 minuuttia. Siirrä sipuli kulhoon. Lisää pannuun öljyä, kuumenna ja ruskista jauhelihaa kuumassa pannussa noin 10 minuuttia, niin että se paahtuu kauttaaltaan. Hienonna meirami ja loppu kaali. Sekoita ne, jauheliha ja kypsä riisi täytteeseen. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Laita uuni kuumenemaan 120 asteeseen. Aseta kaalinlehti työalustalle, leikkaa paksu lehtiruoti pois tai ohenna se veitsellä. Lusikoi lehdelle vajaa 1 dl täytettä, nosta reunat täytteen päälle ja kääri lehti rullaksi. Laita kääryleet uunivuokaan tiiviisti toisiaan vasten. Sulata voi.
  5. Valele kääryleet voisulalla ja siirapilla. Hauduta uunissa 2 tuntia. Valele puolen tunnin välein kääryleistä irtoavalla nesteellä. Nosta lopuksi uunin lämpötila 250 asteeseen. Kypsennä 10–15 minuuttia, jotta kääryleet ruskistuvat.

 

Kommentit (0)

Hirveän herkullinen hirviburgeri oli kokeilussa tänään. Olin edellisenä päivänä ostanut tuoretta Suomalaista hirvenjauhelihaa, joka on ajankohtainen nyt hirvenmetsästyskaudella. Ajattelin ensin että se voisi olla aika kuivaa ja suht mautonta mutta mitä vielä, sehän oli todella mehukasta ja sopi...

Annoksia
4 hlö
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Burger Time: hirveän herkullinen hirviburgeri

Ainekset

4
kpl
Kanniston briossisämpylöitä
800
g
Suomalaista hirvenjauhelihaa
4
kpl
Castellon burger blue juustoa
4
kpl
Castellon burger cheddar juustoa
25
g
voita
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria
BALSAMICO MARINOITU PUNASIPULI
1
kpl
punasipuli
2
rkl
tummaa balsamicoa
2
rkl
öljyä
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
1
tl
sokeria

Työvaiheet

Kuumenna uuni 200 - asteeseen.
Ota jauheliha huoneenlämpöön tuntia ennen paitamista.
Taputtele 200 g pihveiksi ja mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna pannu ja lisää voi sekä pihvit pannulle.
Paista 2 minuuttia per puoli.
Laita juustot pihvien päälle ja työnnä ne uuniin vielä 5 minuutiksi.
Sen jälkeen anna niiden hetki levätä ja tarjoa burgerin välissä.
Briossisämpylät voi leikata ja paahtaa sen jälkeen, joko uunissa, leivänpaahtimessa tai kuivalla pannulla.

BALSAMICO MARINOITU PUNASIPULI
Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi, joko käsin tai mandoliinilla.
Lisää kaikki aineet sipulien päälle ja sekoita.
Anna marinoitua jääkaapissa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 529 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari ja Joice Ellen Zaparoli KUVA Pia Inberg

Feijoada on brasilian nimikkoruoka, joka kuuluu arkeen ja juhlaan. Possu-papupata saa herkullisen makunsa luullisesta lihasta ja tulisesta makkarasta sekä liemessä kypsyneistä mustapavuista.

Annoksia
6
Valmistusaika
40 min + 2 t + papujen liotusaika 1 vrk
Vaikeustaso
Kohtalainen

Feijoada

Ainekset

3
dl (250 g)
mustapapuja (raakoja)
1
pkt (170 g)
pekonia
500
g
porsaanlapaa (luutonta)
500
g
porsaan luullisia kylkipaloja (ribs)
200
g
chorizomakkaroita
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
3
sipulia
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
chilihiutaleita
2
laakerinlehteä
2
rkl
valkoviinietikkaa
7
dl
vettä
Tarjoiluun
keitettyä riisiä, korianteria ja appelsiiniviipaleita

Työvaiheet

  1. Liota papuja vuorokausi runsaassa kylmässä vedessä. Valuta liotusvesi pois.
  2. Viipaloi pekoni. Leikkaa porsaanlapa reiluiksi kuutioiksi. Paloittele ribsit ja chorizot.
  3. Kuumenna pekonia valurautapannulla, kunnes rasva irtoaa. Paahda rapeaksi. Siirrä pekoni pataan, mutta jätä rasva pannulle.
  4. Lisää pannulle porsaanlihakuutiot ja ruskista ne kauttaaltaan. Kumoa pataan.
  5. Ruskista kylkipalat ja lopuksi chorizomakkarat. Lisää ne pataan. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Sekoita.
  6. Kuori ja lohko sipulit ja valkosipuli. Lisää pannulle tilkka öljyä. Paista sipuleita ja chiliä miedolla lämmöllä. Kumoa ne pataan.
  7. Lisää pataan laakerinlehdet, etikka ja valutetut pavut. Kaada päälle vesi.
  8. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 2 tuntia, kunnes liha on mureaa ja pavut pehmeitä. Jos nestettä on liikaa, kypsennä ruokaa välillä ilman kantta. Jos pata kaipaa nestettä, lisää sitä tarpeen mukaan, kuumenna kiehuvaksi ja jatka haudutusta.
  9. Tarjoa keitetyn riisin, tuoreen korianterin ja appelsiinilohkojen kanssa.

Kommentit (0)