
Farangin coconut caramel pork: karamellipossua, kookosdressing, chiliä
Ainekset
Työvaiheet
Päivä 1:
- Karamellipossun valmistus aloitetaan päivää ennen sen tarjoilua. Valmista possu: kiehauta kaikki haudutusliemen aineet yhdessä kattilassa kunnolla, lisää kokonainen possun niska liemeen ja hauduta kattilassa tai uunivuoassa uunissa 160 asteessa 3-4 tuntia, kunnes liha on pehmeää ja ylikypsää.
- Nosta liha jäähtymään ja etsi astia, johon voit säilöä lihan ja laittaa sen kevyen painon alle yön yli. Siivilöi liemi, jäähdytä ja säilytä eri astiassa.
Päivä 2:
- Aloita karamellin valmistuksella: Kuori hyytynyt rasva liemen päältä ja mittaa kattilaan tarvittava neste, lisää siihen anis ja cassia. Kiehauta ja laita sivuun. Mittaa kattilaan sokeria ja vesi ja aloita hiljalleen lämmittäen, jotta sokeri sulaa. Kuumenna, kunnes sokeri alkaa karamellisoitua. Se on karamellisoitunut, kun se alkaa tummua ja tuoksua paahtuneelta. Lisää liemi karamellin joukkoon varoen ja kantta kilpeä käyttäen, karamelli kuplii alkuun voimakkaasti on erittäin kuumaa. Kiehauta seos, jolloin se muuttuu paksuksi karamelliksi. Tee sen jälkeen paahdettu kookosdressing.
- Laikkaa valkosipuli ohuiksi viipaleiksi ja paahda uunissa 160 asteessa maapähkinöiden ja katkaraputahnan kanssa 10-15 minuuttia kullanruskeiksi. Anna jäähtyä hetken ja murskaa kivimorttelissa muiden ainesten kanssa tahnaksi. Kypsennä keittäen kookosmaidossa n. 10 min. Mausta kala- ja osterikastikkeella.
- Paloittele possu arpakuution kokoisiksi paloiksi ja lämmitä öljy 170 asteeseen. Friteeraa paloja öljyssä, kunnes ne ovat kullanruskeita, nostele sitten pois ja valuta niistä ylimääräinen öljy. Yhdistä kulhossa possu, osa karamellista, osa paahdetusta kookosdressingistä, viipaloidut chilirenkaat, korianteri ja molemmat rapeat sipulit. Annostele kolhoon ja tarjoile.