Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 116 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Lihapullien juustosydän sulaa uunissa suloisen suolaiseksi kastikkeeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Gorgonzola-lihapullat

Ainekset

2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kermaa
1
dl
vaalean leivän sisusta
1/2
ruukkua persiljaa
400
g
naudan jauhelihaa
1
kananmuna
1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria myllystä
150
g
gorgonzola-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet Kuullota niitä oliiviöljyssä 10 minuuttia. Lisää kerma ja kiehauta. Revi vaalea leipä kulhoon. Kaada ja sekoita sipulit ja kerma leivän joukkoon, anna turvota ja jäähtyä.
  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Hienonna persilja ja sekoita se leipäseokseen. Lisää jauheliha, kananmuna, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  3. Leikkaa gorgonzola kahdeksaan yhtä suureen osaan. Muotoile jauhelihamassasta kahdeksan pyörykkää niin, että jokaisen pyörykän keskelle tulee pala gorgonzolaa. Laita pyörykät leivinpaperille pellille. Paista uunissa 12 minuuttia. Lihapullat saavat jäädä roseeksi ja juusto sisällä sulaa kastikkeeksi.
  4. Tarjoa omena-tattipaistoksen kanssa (ks. ohje alhaalla).

Omena-tattipaistos

Ainekset

1
omenaa
8
herkkutattia
2
salottisipulia
50
g
voita
3
kokonaista neilikkaa
2
timjaminoksaa
1
dl
marsalaviiniä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pese ja lohko omenat. Puhdista ja halkaise tatit. Kuori ja viipaloi sipulit.
  2. Sulata voi isossa paistinpannussa. Lisää sipulit ja neilikat pannuun ja hauduta niitä voissa alhaisella lämmöllä 5 minuuttia. Lisää lämpöä, laita tatit pannuun sipulien joukkoon ja paista pari minuuttia. Lisää omenalohkot ja paista vielä hetki. Lisää timjamit ja kaada marsala pannuun. Keitä noin minuutin ajan.
  3. Mausta paistos suolalla ja pippurilla. Tarjoa lihapullien kera.

(4:lle lisukkeena, 20 min)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1017 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Uuniperuna ja currykanaa, lohturuokaa parhaimmillaan! Maun salaisuutena on currykastike, joka on kevennetty versio hampurilaispaikoista tutusta currymajoneesista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min + vetäytyminen
Vaikeustaso
Helppo

Uuniperunat ja currykanaa

Ainekset

4
isoa
Rosamunda-perunaa
Currykastike
tl
currya
2
tl
öljyä
1
pieni
valkosipulinkynsi
1
tl
omenaviinietikkaa
ripaus
jauhettua valkopippuria
2
dl
(kevyt)kermaviiliä
Lisäksi
200
g
vihreitä papuja
tilkka
öljyä
½
tl
suolaa
1
valkosipulinkynsi
200
g
kypsää broileria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 220 asteeseen. Pese perunat ja pistele niihin muutama reikä haarukalla. Paahda perunoita uunissa 20 minuuttia. Alenna lämpö 180 asteeseen ja kypsennä vielä noin 40 minuuttia. Kokeile veitsellä perunoiden kypsyyttä. Anna perunoiden vetäytyä 10 minuuttia huoneenlämmössä.
  2. Kuumenna currya öljyssä mikrossa muutama sekunti. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi joukkoon. Lisää loput kastikkeen ainekset ja sekoita.
  3. Pätki pavuista päät pois ja paista noin minuutin ajan öljyssä. Murskaa valkosipulinkynsi lopussa joukkoon, jatka paistamista vielä toinen minuutti. Mausta suolalla.
  4. Halkaise ja täytä perunat broilerilla, paistetuilla valkosipulipavuilla ja currykastikkeella.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1017 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tuunaa lasagne astetta kevyemmäksi. Kunnolla maustettu raejuustolasagne on keveydestään huolimatta mehevä ja herkullinen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustolasagne

Ainekset

50
g
lehtikaalia
1
(puna)sipuli
1
valkosipulinkynsi
2
tl
öljyä
400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa noin 10 %)
2
tl
savupaprikajauhetta
2
tl
juustokuminaa
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
ruokosokeria
1
tl
suolaa
250
g
kirsikkatomaatteja
2
dl
lihalientä
Kastike
3
dl
lihalientä
2
dl
rasvatonta maitoa
1
prk (200 g)
raejuustoa
3
rkl
maissisuurustetta (vaaleille kastikkeille)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Lisäksi
9
lasagnelevyä

Työvaiheet

  1. Poista lehtikaalista kovat ruodit ja hienonna lehdet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Paista mausteita suolaa lukuun ottamatta öljyssä minuutin ajan. Lisää jauheliha, sipulit ja lehtikaali ja jatka 5 minuuttia, kunnes jauheliha on kypsää. Lisää etikka, sokeri ja suola. Puolita joukkoon kirsikkatomaatit ja lisää lihaliemi. Keitä kokoon noin 30 minuuttia.
  2. Tee kastike. Mittaa kattilaan lihaliemi, maito ja raejuusto. Kuumenna, kunnes raejuusto hieman sulaa. Suurusta kastike ja mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kaada vuoan pohjalle kolmannes jauhelihakastikkeesta. Laita päälle 3 lasagnelevyä ja kolmannes raejuustokastikkeesta. Toista sama kahdesti. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Peitä vuoka tarvittaessa, jos se uhkaa tummua liikaa. Anna vetäytyä ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Hildu on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.

Tämä kinkkukiusaus on tosi helppo tehdä ja siitä voi tehdä myös laktoosittoman. On maukkaan hyvän makuinen.
Nopea valmistaa edellispäivän keitetyistä perunoista, voi myös valmistaa raaoista perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 - 5
Valmistusaika
15 min + 40 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvä kinkkukiusaus

Ainekset

8 - 10
kpl
perunoita keitettyjä tai raakoja koosta riipuen
n. 300
g
palvirouhetta
3
dl
nestettä ( 2 dl kuohukermaa ja 1 dl maitoa) kerman voi korvata 2,5 dl Planti kaurakermalla
n. 170
g
juustoraastetta (Valion Arkijuusto sopii hyvin)
1
tl
Pan suolaa
n. 1
rkl
korppujauhoja pinnalle, hiukan ei liikaa
1
tl
mustapippurirouhetta
1
tl
yrttimaustetta, suolatonta
0,5
tl
Herbamarea, sisältää merisuolaa, kuivattuja yrttejä ja vihanneksia
1
rkl
vehnäjauhoja
n. 1
rkl
juoksevaa Keijua tai muuta rasvaa vuoan voiteluun.

Työvaiheet

Laita uuni 200 asteeseen. Rasvaa vuoka ensin juoksevalla Keijulla. Kuori perunat ja tee keitetyistä perunoista pientä murua. Sekoita vuoassa perunamurut ja palvirouhe. Ripottele varovasti Pan suolaa päälle, sekä mustapippurirouhetta ja suolatonta yrttimaustetta. Ripottele päälle juustoraaste, ei liikaa. Sekoita sitten eri astiassa nesteet ja vehnäjauho. Kaada se tasaisesti juustoraasteen päälle. Ripottele sitten vielä päälle, ensin korppujauhe ja sitten Herbamarea hiukan. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa 15 min. ja vähennä lämpö 150 asteeseen. Pidä uunissa n. 40 - 45 min. Huom. nesteen määrä saa olla vähäinen n. 3 dl koska se kiehuu uunissa, muuten jää liian paljon nestettä. Jos on vallan lakannut kiehumasta eli kuplimasta, näkyy lasisesta vuoasta parhaiten, mutta pinnan sivuistakin näkee. Tulee sitä kuivempaa mitä kauemmin pitää uunissa ja on lakannut vallan kuplimasta. Toiset tykkäävät kuivemmasta ja toiset mehukkaammasta kiusauksesta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2047 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Suosionsa huipulla paistattelevan tartarin resepti voisi alkaa vaikka näin: teroita veitsi. Terävä veitsi on kaiken a ja o. 

VINKIT! 

1. Laita liha vartiksi pakastimeen, niin leikkaaminen helpottuu.
2. Kuutioi sipuli terävällä veitsellä ja huuhtele kylmällä vedellä.
3. Viipaloi liha ja leikkaa sitten pieniksi kuutioiksi. Sekoita tartarin aineet ja anna maustua kylmässä....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 (alkuruokana)
Valmistusaika
35
Vaikeustaso
Kohtalainen

Tartar

Ainekset

400
g
naudan sisäpaistia
1
salottisipuli
1
suolakurkku
1
rkl
kapriksia
2
rkl
majoneesia
1
rkl
ranskalaista sinappia
1/2
tl
suolaa
2
rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2-3 cm:n
pala
piparjuurta
1
sitruuna
3-4
tippaa
tabascoa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)
LISÄKSI
4
(luomu) kananmunaa
crostineja

Työvaiheet

  1. Poista lihasta kalvot. Kääri liha tuorekelmuun ja laita pakastimeen 15 minuutiksi.
  2. Kuori ja leikkaa sipuli pieniksi kuutioiksi. Huuhtele sipuli siivilässä kylmällä vedellä. Valuta ja kuivaa talouspaperin päällä. Kuori ja leikkaa suolakurkku pieniksi kuutioiksi. Hienonna kaprikset.
  3. Laita majoneesi kulhoon. Sekoita sipulit, suolakurkut ja kaprikset majoneesiin. Mausta sinapilla ja suolalla.
  4. Leikkaa kohmeinen liha ensin ohuiksi viipaleiksi. Leikkaa viipaleet pieniksi kuutioiksi.
  5. Sekoita liha majoneesiin ja laita seos jääkaappiin maustumaan 15 minuutiksi
  6. Hienonna ruohosipuli, raasta piparjuuri ja purista sitruunamehu valmiiksi. Ota tartar jääkaapista ja sekoita siihen pienissä erissä ruohosipulia, raastettua piparjuurta, sitruunamehua ja tabascoa. Mausta mustapippurilla. Maista ja lisää mausteita tarpeen mukaan.
  7. Jaa tartar lautasille. Tarjoa keltuaisen ja crostinien kera.

Kommentit (0)