Lihapullien juustosydän sulaa uunissa suloisen suolaiseksi kastikkeeksi.
Gorgonzola-lihapullat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet Kuullota niitä oliiviöljyssä 10 minuuttia. Lisää kerma ja kiehauta. Revi vaalea leipä kulhoon. Kaada ja sekoita sipulit ja kerma leivän joukkoon, anna turvota ja jäähtyä.
- Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Hienonna persilja ja sekoita se leipäseokseen. Lisää jauheliha, kananmuna, suola ja pippuri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Leikkaa gorgonzola kahdeksaan yhtä suureen osaan. Muotoile jauhelihamassasta kahdeksan pyörykkää niin, että jokaisen pyörykän keskelle tulee pala gorgonzolaa. Laita pyörykät leivinpaperille pellille. Paista uunissa 12 minuuttia. Lihapullat saavat jäädä roseeksi ja juusto sisällä sulaa kastikkeeksi.
- Tarjoa omena-tattipaistoksen kanssa (ks. ohje alhaalla).
Omena-tattipaistos
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja lohko omenat. Puhdista ja halkaise tatit. Kuori ja viipaloi sipulit.
- Sulata voi isossa paistinpannussa. Lisää sipulit ja neilikat pannuun ja hauduta niitä voissa alhaisella lämmöllä 5 minuuttia. Lisää lämpöä, laita tatit pannuun sipulien joukkoon ja paista pari minuuttia. Lisää omenalohkot ja paista vielä hetki. Lisää timjamit ja kaada marsala pannuun. Keitä noin minuutin ajan.
- Mausta paistos suolalla ja pippurilla. Tarjoa lihapullien kera.
(4:lle lisukkeena, 20 min)