Juuri ja juuri on riittävästi, kun puhutaan possunfileen kypsyydestä.
Grillattu porsaan sisäfilee
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita marinadin aineet keskenään. Laita filee sopivan kokoiseen astiaan ja sivele marinadi sen pintaan. Peitä astia kannella tai tuorekelmulla ja laita filee jääkaappiin maustumaan vähintään 6 tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
- Ota filee jääkaapista tuntia ennen grillausta. Pyyhi mausteet lihan pinnalta; säästä marinadi grillaamiseen.
- Kuumenna grilli täydelle teholle. Jos käytät paistolämpömittaria, työnnä se fileen paksuimpaan kohtaan. Grillaa lihaa avoimessa grillissä, käännä filee minuutin välein. Sivele välillä marinadia lihan pintaan. Jatka noin 15 minuuttia, kunnes filee tuntuu napakalta mutta ei jäykältä tai kunnes sen sisälämpö on 58 astetta.
- Nosta liha leikkuulaudalle vetäytymään 10 minuutiksi. Halutessasi voit kääriä sen folioon. Sisälämpötila nousee ainakin 5 astetta vetäytymisen aikana.
- Viipaloi filee tarjolle poikkisyin. Ripottele suola viipaleille.