Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2155 reseptiä.
Linkitetty 91 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Juuri ja juuri on riittävästi, kun puhutaan possunfileen kypsyydestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t + marinointi 6 t
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu porsaan sisäfilee

Ainekset

n. 600
g
porsaan sisäfile
(1
tl
sormisuolaa)
Marinadi
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
juoksevaa hunajaa
1
rkl
vettä
1
rkl
sinapinsiemeniä
1
tl
curryjauhetta

Työvaiheet

  1. Sekoita marinadin aineet keskenään. Laita filee sopivan kokoiseen astiaan ja sivele marinadi sen pintaan. Peitä astia kannella tai tuorekelmulla ja laita filee jääkaappiin maustumaan vähintään 6 tunniksi, mielellään seuraavaan päivään.
  2. Ota filee jääkaapista tuntia ennen grillausta. Pyyhi mausteet lihan pinnalta; säästä marinadi grillaamiseen.
  3. Kuumenna grilli täydelle teholle. Jos käytät paistolämpömittaria, työnnä se fileen paksuimpaan kohtaan. Grillaa lihaa avoimessa grillissä, käännä filee minuutin välein. Sivele välillä marinadia lihan pintaan. Jatka noin 15 minuuttia, kunnes filee tuntuu napakalta mutta ei jäykältä tai kunnes sen sisälämpö on 58 astetta.
  4. Nosta liha leikkuulaudalle vetäytymään 10 minuutiksi. Halutessasi voit kääriä sen folioon. Sisälämpötila nousee ainakin 5 astetta vetäytymisen aikana.
  5. Viipaloi filee tarjolle poikkisyin. Ripottele suola viipaleille.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1086 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Miksi valita ottaako lihapullia vai falafeleja, jos voi saada molemmat? Nämä herkkupullat kypsyvät meheviksi matalassa uunilämmössä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Jauhelihafalafelit

Ainekset

1
dl
tölkkikikherneitä
1
rkl
tahinia
1
limetti
4
rkl
hienonnettua korianteria
400
g
sika-nautajauhelihaa
¾
tl
suolaa
Päälle
seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 150 asteeseen. Valuta ja huuhdo kikherneet. Purista limetin mehu ja raasta sen kuori.
  2. Mittaa kaikki ainekset jauhelihaa lukuunottamatta tehosekoittimeen (tai soseuta sauvasekoittimella) ja jauha tasaiseksi. Sekoita lopuksi jauheliha joukkoon.
  3. Muotoile pieniä pyöryköitä leivinpaperin päälle uunipellille. Kypsennä 25 minuuttia.

Vinkki! Jauhelihafalafelit maistuvat pelkän jogurtin kanssa, mutta ovat vastustamattomia pitaleivän välissä tsatsikin, tomaatin ja korianterin kera.

Kommentit (0)

Janne Silvo on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
Mureke leivinpaperilla.
Mureke leivinpaperilla.
Täytteet pinnalle.
Täytteet pinnalle.
Täytteet pinnalle.
Täytteet pinnalle.
Juustoa.
Juustoa.
Mureke uuvivuoassa.
Mureke uuvivuoassa.
Pekonikuorrutus.
Pekonikuorrutus.
Hetki jäähdytellään.
Hetki jäähdytellään.
Valmis annos.
Valmis annos.

Maukas jauhelihamureke pekonikuorrutuksella.

Jauhelihamureke pekonikuorrutuksella.
Lisukkeeksi sopii esim. ruskea kastike ja perunamuusi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6
Valmistusaika
n. 3 tuntia
Vaikeustaso
Helppo

Vähän maukkaampi jauhelihamureke

Ainekset

1200
g
Naudan jauhelihaa
150
g
Mustaleima emmental
1
kpl
Suola kurkku
2
pakettia
Pekonia
2
kpl
Kermaviiliä
1
pussi
Korppuhauhoja
3
kpl
Kananmunaa
3
dl
Coca Colaa
1
tuore
Basilika
1
tuore
Minttu
1
tuore
Timjami

Työvaiheet

1. Laita jauhelihat ja kermaviilit, sekä Kokis kulhoon ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta grillimausteella, savupaprikalla ja mustapippurilla mielesi mukaan. Lisää puolikkaan sitruunan mehu.

2. Lisää korppujauhoja kunnes taikina on riittävän kiinteää. Maista useasti kunnes taikinassa on sopivasti mausteita.

3. Laita leivinpaperi pöydälle ja kaada siihen hieman öljyä (esim. oliiviöljy)

4. Kaada mureketaikina leivinpaperille ja tasoittele levyksi.

5. Sivele pinnalle tomaattimurskaa tai ketsuppia.

6. Levitä seuraavaksi suolakurkun viipaleet ja ripottele pinnalle yrittimaustetta tai tuoreita yrttejä. (basilika, minttu, timjami)

7. Raasta tai höylää pinnalle juustoa (Mustalema emmental) kauttaaltaan.

8. Ota kiinni leivinpaperin yläreunasta ja tee taikinasta tuikka rulla.

9. Nosta mureke voideltuun vuokaan ja levitä pekoni suikaleet päälle kunnes on kauttaaltaan peitossa.

10. Paista 220 asteisessa uunissa niin kauan että pekoni on ruskistunut.

11. Laske uunin lämpötila 120 asteeseen ja anna muhia n. reilu tunti.

12. Tarkista kypsyys ja valmista esim. kastike ja perunamuusi.

13. Nauti hyvästä ruoasta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2155 reseptiä.
Linkitetty 66 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Meksikolainen beef chili on täynnä makua. Kietaise tulista patalihaa tortillan syleilyyn tai tarjoa riisin kanssa. Myös nachot toimivat!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
2 h
Vaikeustaso
Helppo

Meksikolainen beef chili

Ainekset

1
kg
naudanpaistia
2
punaista chilipalkoa
1
vihreä chilipalko
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
korianterinsiemeniä
1
rkl
juustokuminaa
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
paprikajauhetta
1
prk (400 g)
kirsikkatomaatteja
2
dl
lagerolutta tai lihalientä
3
rkl
fariinisokeria
2
tl
limettimehua
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
ranskankermaa, korianteria, cheddarjuustoa, punasipulia, avokadoa ja jalapenoja

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa 2 cm:n kuutioiksi. Viipaloi chilit. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit.
  2. Ruskista lihat muutamassa erässä öljyssä padassa kauniin värisiksi.
  3. Laita ruskistetut lihat takaisin pataan, lisää chilit ja sipulit ja paista muutama minuutti. Murskaa  korianterinsiemenet huhmaressa. Mittaa mausteet pataan ja paista sekoitellen hetki. Lisää kirsikkatomaatit, olut ja sokeri. Jos tarjoat padan tortillojen täytteenä, lisää olutta vain 1 dl. Kuumenna seos kiehuvaksi ja vähennä sitten lämpöä. Peitä kannella ja kypsennä noin 1½ tuntia, kunnes liha on mureaa. Tortillojen kanssa syötävää pataa voit porisuttaa ilman kantta, jotta neste pääsee haihtumaan.
  4. Mausta valmis pata limettimehulla, suolalla ja pippurilla. Viimeistele ranskankermalla, korianterilla, juustoraasteella, hienonnetulla sipulilla, avokadolla ja jalapenoilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2155 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kiireisen patakokin pelastus on tässä! Mausteinen intialaistyylinen curry valmistuu fileestä alle puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Intialainen rogan josh curry

Ainekset

700
g
naudan ulkofileetä
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
n. 3
cm:n pala
inkivääriä
1
punainen chilipalko
2
vihreää chilipalkoa
1
tl
korianterinsiemeniä murskattuna
3
rkl
rypsiöljyä
2
tl
garam masalaa
1
rkl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
4
laakerinlehteä
3
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
lihalientä
Lisäksi
keitettyä riisiä tai naanleipää

Työvaiheet

  1. Ota liha huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen paistamista. Leikkaa se noin 2 cm:n kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulit ja inkivääri. Viipaloi chilit ja murskaa korianterinsiemenet huhmaressa.
  3. Kuumenna öljy vokissa ja paista lihoihin kaunis väri. Lisää sipulit, inkivääri ja chilit ja sekoittele hetki. Sekoita mausteet ja tomaattipyree seokseen ja lisää sitten lihaliemi. Kiehauta ja anna porista miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia, kunnes liha on mureaa. Lisää tarvittaessa lihalientä tai vettä.
  4. Viimeistele pata korianterilla ja tarjoa riisin tai naanleivän kanssa. 

Vinkki! Tarjoa padan kanssa raitaa eli jogurttia, jonka maustat mintulla ja esimerkiksi juustokuminalla, korianterinsiemenillä ja cayennepippurilla.

Kommentit (0)