Kun rapeaksi paahdettu leipä kohtaa grillatun, jälkimarinoidun munakoison, sinihomejuuston ja hieman roseeksi paistetun lampaanfileen, tulos on mitä ylellisin burgeri.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 t 15 min + 4 t
Vaikea
Grillatut lampaanfileet
Ainesosat
400
g
lampaan ulkofileetä
Yrttimarinadi
1
valkosipulinkynsi
1
dl
hienonnettua rosmariinia, lehtipersiljaa ja/tai ruohosipulia
1 1/2
dl
oliiviöljyä
1
rkl
sitruunan mehua
1
tl
(sormi)suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Vaiheet
- Kuori ja viipaloi valkosipuli. Hienonna yrtit. Sekoita kaikki marinadin ainekset kulhossa.
- Laita lampaanfileet marinadiin ja anna maustua viileässä vähintään 4 tuntia. Kääntele muutaman kerran marinoitumisen aikana.
- Ota fileet vähintään 30 minuuttia ennen paistamista huoneenlämpöön. Pyyhi enin marinadi talouspaperilla. Paista fileet puolikypsiksi keskilämpöisessä grillissä, noin 4 minuuttia molemmilta puolilta. Parhaan tuloksen saat lihalämpömittarin avulla. Työnnä mittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista, kunnes mittari osoittaa 58 astetta.
- Kääri fileet noin 5 minuutiksi folioon vetäytymään ja leikkaa viipaleiksi.
Lampaanfileeburgerille sopii tumma, mahonginruskea vehnäolut, kuten kypsän hedelmäinen ja yrttinenFranziskaner Weissbier Dunkel, 3,73 e/0,5 e.
Juomasuositus: Oluessa maistuvat juureva maltaisuus ja vehnän kepeä hedelmäisyys. Se on mainio yhdistelmä lammaseburgerille. (Mikko Salmi)