
Perinteinen caesarsalaatti muuttuu juhlaruoaksi, kun päälle viipaloidaan herkullisesti glaseerattu pihvi. Inkiväärin maku tuo raikkautta täyteläiseen salaattiin.
Inkivääri-valkosipulihunajalla glaseerattu pihvi ja caesarsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Ota filee huoneenlämpöön tuntia ennen tarjoilua. Puhdista lihasta kalvot ja leikkaa filee noin 150 grammaisiksi pihveiksi. Mausta pihvit suolalla sekä pippurilla.
- Valmista glaseerauskastike. Lämmitä hunaja. Lisää hunajaan hienonnettu valkosipuli ja timjami. Sekoita kastikkeeseen inkivääritahna ja tryffeliöljy.
- Kuumenna öljy ja paista tai grillaa pihvit halutun kypsyisiksi. Valele paiston aikana pihvejä kastikkeella. Anna lihojen vetäytyä foliossa viisi minuuttia ennen tarjoilua.
- Valmista salaatti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pilko anjovikset. Sekoita keskenään majoneesi, valkosipuli ja anjovisfileet.
- Revi salaatti reiluiksi paloiksi ja sekoita joukkoon kastiketta. Nosta salaatti lautaselle ja viimeistele parmesaanilastuilla ja krutongeilla.
- Leikkaa pihvi viipaleiksi ja nosta salaatin päälle.