Mainos
klo 18:12 | 29.5.2017
Perinteinen caesarsalaatti muuttuu juhlaruoaksi, kun päälle viipaloidaan herkullisesti glaseerattu pihvi. Inkiväärin maku tuo raikkautta täyteläiseen salaattiin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Inkivääri-valkosipulihunajalla glaseerattu pihvi ja caesarsalaatti
Ainekset
800
g
naudan ulkofileetä
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria rouhittuna
1
rkl
rypsiöljyä (paistamiseen)
Glaseerauskastike
1
rkl
hunajaa
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
tuoretta timjamia
2
tl
inkivääritahnaa
2
tl
tryffeliöljyä
Caesarsalaatti
1
valkosipulinkynsi
2
anjovisfileetä
100
g
majoneesia
1
romainesalaatti
80
g
parmesaanijuustoa
100
g
krutongeja
Työvaiheet
- Ota filee huoneenlämpöön tuntia ennen tarjoilua. Puhdista lihasta kalvot ja leikkaa filee noin 150 grammaisiksi pihveiksi. Mausta pihvit suolalla sekä pippurilla.
- Valmista glaseerauskastike. Lämmitä hunaja. Lisää hunajaan hienonnettu valkosipuli ja timjami. Sekoita kastikkeeseen inkivääritahna ja tryffeliöljy.
- Kuumenna öljy ja paista tai grillaa pihvit halutun kypsyisiksi. Valele paiston aikana pihvejä kastikkeella. Anna lihojen vetäytyä foliossa viisi minuuttia ennen tarjoilua.
- Valmista salaatti. Kuori ja hienonna valkosipuli. Pilko anjovikset. Sekoita keskenään majoneesi, valkosipuli ja anjovisfileet.
- Revi salaatti reiluiksi paloiksi ja sekoita joukkoon kastiketta. Nosta salaatti lautaselle ja viimeistele parmesaanilastuilla ja krutongeilla.
- Leikkaa pihvi viipaleiksi ja nosta salaatin päälle.