Mainos
klo 11:06 | 30.5.2017
Täyteläistä possunposkea raikastaa inkivääri ja chili. Hauduta lihaa pitkään miedossa lämmössä ja nauti vaikkapa gnocchien kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Inkiväärillä ja chilillä maustettu possun poski
Ainekset
Marinadi
1
tl
kuivattua timjamia
1
rkl
tuoretta persiljaa
1
rkl
hunajaa
1
dl
vettä
Liha
2
kg
Atria Sian Poskiliha
2
rkl
suolaa
1
rkl
mustapippuria rouhittuna
1/2
dl
oliiviöljyä
10
g
voita
1
sipuli
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
5
cm
pala tuoretta inkivääriä
2
porkkanaa
3
laakerinlehteä
5
dl
lihalientä
1
omena
Työvaiheet
- Valmista ensin marinadi sekoittamalla kaikki aineet yhteen morttelissa.
- Kuivaa porsaan posket talouspaperilla ja hiero tahna lihan pintaan. Lisää suolaa ja pippuria ja anna marinoitua ennen paistoa.
- Kuumenna valurautapannu ja lisää oliiviöljyä sekä voita. Ruskista porsaan posket.
- Kuutioi sipuli, salottisipulit ja siivuta valkosipulinkynnet. Hienonna chili. Kuori inkivääri ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi. Kuutioi porkkanat. Laita isoon pataan porsaiden paistinliemi ja lisää öljyä niin, että padan pohja peittyy reilusti.
- Kuullota vihanneksia miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia.
- Lisää pataan laakerinlehti ja keitä miedolla lämmöllä kunnes neste on tiivistynyt puoleen.
- Lisää pataan lihaliemi ja ruskistetut porsaan posket, sekoita hieman ja laita pata uuniin. Hauduta uunissa ensimmäinen tunti 125 asteessa, jonka jälkeen vähennä lämpötila 95 asteeseen ja hauduta vielä noin 10 tuntia.
- Pilko omena kuutioiksi. Lisää omenat pataan 20 minuuttia ennen kuin posket ovat valmiita. Ota pata uunista ja syö esimerkiksi gnocchien kera.