Tavallisesta murekkeesta saa juhlaruokaa, kun sen täytteeksi rullataan italialaisen keittiön makuja: parmesaania, pinjansiemeniä, rusinoita ja kapriksia. Koko ateria syntyy alle tunnissa, sillä peruna-hernehöystö kypsyy uunissa murekkeen kanssa.
Italialainen jauhelihamureke
Ainekset
Työvaiheet
- Ota jauheliha huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
- Mittaa korppujauhot ja neste kulhoon, sekoita ja anna turvota 5-10 minuuttia.
- Lisää jauheliha ja kananmunat ja sekoita tasaiseksi massaksi. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Voit tarkastaa mausteiden määrän paistamalla nokareen taikinaa pannussa.
- Raasta parmesaani ja hienonna valkosipulinkynnet ja basilika kulhoon. Sekoita rusinat, pinjansiemenet ja kaprikset joukkoon.
- Muotoile mureketaikina kostutetuin käsin leivinpaperin päälle litteäksi levyksi (n. 30 x 30 cm) välillä käsiä kostuttaen. Levitä täyte keskelle, jätä reunoilta 5 cm vajaaksi. Nosta sivut täytteen päälle ja ummista sauma hyvin. Kiepsauta saumapuoli alaspäin varovasti, paperia apuna käyttäen. Nosta uunipellille ja kypsennä uunin keskitasossa 30-40 minuuttia, murekkeen paksuudesta riippuen.
- Valmista peruna-hernehöystö (ks. ohje) ja tarjoa heti.
Peruna-hernehöystö
Ainekset
Työvaiheet
- Pese perunat ja halkaise ne kahtia tai 4 osaan. Levitä perunat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai vuokaan. Pirskottele öljyä päälle. Mausta suolalla ja pippurilla. Käännä perunat leikkuupinta alaspäin. Kypsennä 200-asteisessa uunissa kauniin ruskeiksi, noin 20-30 minuuttia. Kokeile kypsyys haarukalla.
- Soseuta yrttiöljyn ainekset teho- tai sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku.
- Ripottele sulaneet herneet perunoiden joukkoon ja jatka kypsentämistä 2-3 minuuttia. Ota perunat uunista ja sekoita yrttiöljy joukkoon.