Tomaattiliemessä kypsennetyt lihapullat yhdistettäväksi pastan tai vaikka täytetyn patongin kanssa.
Alkuperäinen resepti K-ruoka sivulla: www.k-ruoka.fi/reseptit/frikadellit-italialaiset-lihapyorykat
Italialaiset lihapyörykät, Frikadellit
Ainekset
Työvaiheet
Sekoita korppujauhot, jauhelihamauste ja vesi. Anna turvota sillä aikaa kun valmistelet kasvikset. Kuori sipuli ja huuhtele paprikat, paloittele ne reiluiksi paloiksi. Lisää korppujauhoon jauheliha ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi ja muotoile siitä 20 tasakokoista pyörykkää.
Kuumenna öljy paistokasarissa, lisää joukkoon sipuli- ja paprikapalat ja murskatut valkosipulinkynnet. Kääntele kasviksia öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää paseerattu tomaatti, liemikuutio murennettuna ja oregano. Anna kiehua pari minuuttia ja nostele lihapyörykät kastikkeeseen tasaisin välein. Kypsennä kannen alla hiljaa kiehuen noin 10 minuuttia.
Mausta kastike ripauksella mustapippuria ja ripottele päälle persiljasilppua. Viimeistele lopuksi raastetulla parmesaanilla kun kasaat annoksen lautaselle.