Jogurttinen minttukastike maustaa maukkaan ja rennon lammasbagelin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Itämainen lampaanlihabagel
Ainekset
4
bagelia
200
g
lampaan ulkofileetä
2
valkosipulinkynttä
1
tl
garam masala -mausteseosta
2
tl
öljyä + tilkka paistamiseen
1
pieni punasipuli
1/4
pienestä kurkusta
50
g
valkosipulituorejuustoa
pari kourallista viinisuolaheinää
Minttukastike
1
dl
paksua, maustamatonta kreikkalaista jogurttia
1/2
dl
silputtua tuoretta minttua ja lehtipersiljaa
1
rkl
juoksevaa hunajaa
suolaa ja rouhittua mustapippuria
Työvaiheet
- Valmista ensin minttukastike. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nosta peitettynä viileään siksi aikaa, kun valmistat loput täytteet.
- Pyyhi lihan pinta rasvasta. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet kulhoon ja sekoita joukkoon garam masala sekä öljy. Hiero mausteseos lampaanfileepalan pintaan. Paista lihan pintaan kaunis väri öljytilkassa pannulla ja nosta liha sitten uuniin 100 asteeseen noin 5 minuutiksi kypsymään.
- Liha saa olla vielä hieman punertavaa sisältä. Kuori ja viipaloi sillä aikaa punasipuli ohuiksi siivuiksi. Ota juustohöylällä kurkusta ohuita siivuja. Leikkaa liha ohuiksi siivuiksi.
- Halkaise bagelit. Voitele puolikkaat tuorejuustolla ja täytä viinisuolaheinällä, jogurttikastikkeella, sipuli-, kurkku- ja lihasiivuilla. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria ja nauti heti.