Mainos
SAGA_3 on lisännyt 41 reseptiä.
Linkitetty 65 keittokirjaan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
neljälle
Vaikeustaso
Helppo

Jauheliha-pekonimakaronilaatikko

Ainekset

1
pkt
pekonia
400
g
tummaa makaronia
400
g
jauhelihaa
1
sipuli hienonnettuna
1
tl
suolaa
1
tl
paprikajauhetta
3
kananmunaa
8
dl
maitoa
1/2
tl
suolaa
mustapippuria

Työvaiheet

Lado pekonit SAGA Leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita pelti kylmään uuniin. Säädä uuni 220-asteeseen ja anna pekonien paistua lämpenevässä uunissa n. 10-15 minuuttia tai kunnes pekonit ovat rapeita.

Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää mausteet.

Valuta pekoneista ylimääräinen rasva pois talouspaperin päällä ja hienonna pekonit veitsellä rouheeksi. Sekoita keskenään rouhittu pekoni, jauheliha ja makaronit. Vuoraa uunivuoka SAGA Leivinpaperilla (Pirskottele vuoan pohjalle ensin hieman vettä, niin arkki asettuu vuokaan hyvin.) Kaada seos vuokaan.

Sekoita kananmunat, maito, suola ja pippuri. Kaada munamaito vuokaan.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.

VINKKI Leikkuulaudan päälle kannattaa laittaa leivinpaperi, niin lauta pysyy siistinä. Uunin alkulämpö kannattaa hyödyntää pekonin tekemiseen. Kun laitat pekonit kylmään uuniin saat niistä varmasti rapeita helposti ja siististi.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Meri Milash ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Lihapannun kanssa nautitaan injeraleipää, jota saa Helsingistä esimerkiksi Addis-ravintolasta. Niter kibbeh -maustevoi säilyy jääkaapissa ja maistuu myös leivänpäällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tibs eli eritrealainen lihapannu

Ainekset

800
g
karitsan paahtopaistia tai naudan ulkofileetä
tl
suolaa
2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
5
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
3
vihreää chiliä
2
tl
juustokuminaa
½–1
dl
vettä
1
ruukku
lehtipersiljaa
½
sitruuna
(suolaa)
PAISTAMISEEN
3
rkl
niter kibbehiä eli maustevoita (ks. ohje)
LISÄKSI
injera-leipää

Työvaiheet

  1. Valmista ensin niter kibbeh.

  2. Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen ruoanvalmistusta. Leikkaa liha kuutioiksi ja mausta suolalla.

  3. Kuori ja hienonna sipulit, valkosipulinkynnet ja inkivääri. Halkaise chilit, poista siemenet ja valkoiset kalvot ja paloittele chilit.

  4. Ruskista lihat muutamassa erässä maustevoissa (2 rkl) laakealla pannulla. Siirrä sivuun odottamaan.

  5. Pyyhi pannu puhtaaksi, kuumenna loput voista (1 rkl) ja lisää sipulit, inkivääri ja chilit. Paista matalalla lämmöllä sekoitellen noin 5 minuuttia. Lisää juustokumina ja paista vielä muutama minuutti.

  6. Lisää vesi pannulle, kiehauta ja sekoita joukkoon ruskistetut lihapalat. Paista sekoittaen 1 minuutti.

  7. Hienonna lehtipersilja joukkoon ja purista päälle sitruunasta mehu. Mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoa injeraleivän kanssa.

Vinkki Lihapannu nautitaan perinteisesti injeraleivän kanssa. Lettua muistuttavaa, voimakkaan hapokasta leipää saa Helsingistä esimerkiksi Addis-ravintolasta. Myös riisi käy lisukkeeksi.

Maustettu kirkastettu voi eli niter kibbeh

Ainekset

500
g
suolatonta voita
3
sipulia
9
valkosipulinkynttä
10
cm:n pala
inkivääriä
1
kanelitanko
4
kokonaista mustan kardemumman kotaa
6
kokonaista neilikkaa
¾
rkl
korianterinsiemeniä
½
rkl
kokonaisia mustapippureita
½
rkl
sarviapilaa
¾
tl
juustokuminansiemeniä
½
rkl
oreganoa
¼
tl
jauhettua muskottipähkinää
½
tl
kurkumaa
1
rosmariinin oksa

Työvaiheet

  1. Paloittele voi reiluiksi kuutioiksi.

  2. Kuori ja leikkaa sipuli kuutioiksi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet sekä inkivääri.

  3. Laita kanelitanko, kardemumma, neilikka, korianteri, mustapippuri, sarviapila ja juustokumina paistinpannulle. Kuumenna matalalla lämmöllä välillä pannua heiluttaen, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Kaada mausteet pataan tai paistokasariin.

  4. Lisää pataan sipulit, inkivääri, voi, oregano, muskottipähkinä, kurkuma sekä rosmariini.

  5. Kuumenna ja anna voin sulaa. Anna seoksen poreilla matalalla lämmöllä 90 minuuttia. Sekoita välillä ja tarkasta, että voi ei kuumene liikaa.

  6. Peitä lasipurkin suuaukko harso- tai juustoliinalla. Siivilöi voisula kauhallinen kerrallaan purkkiin. Tee liinasta nyytti ja purista varovasti, jotta kaikki voi valuu talteen. Voit myös siivilöidä voin tiheäreikäisen siivilän läpi.

  7. Laita kansi päälle, anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita voi jääkaappiin. Voit käyttää maustevoita ruoanvalmistuksessa, pastan joukossa tai tarjota sitä sellaisenaan levitteenä. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön ajoissa ennen tarjoamista.

Vinkki Mustaa kardemummaa ja sarviapilaa saa aasialaisista ruokakaupoista ja samojen kauppojen verkkokaupoista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3143 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Piia Arnould

Pyttipannu on selkeä valinta, jos jääkaapissa on keitettyjä perunoita. Chorizon rasvassa perunat paistuvat herkullisen mausteisiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Chorizopyttipannu

Ainekset

1
pkt (200 g)
raakamakkara-chorizoa
5–6
valmiiksi keitettyä perunaa
1
punainen paprika
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
savupaprikajauhetta
4
kananmunaa
2–3
kevätsipulia
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele chorizot. Laita ne kuumalle pannulle paistumaan.

  2. Lohko keitetyt perunat ja paloittele paprika.

  3. Lisää pannulle öljy, savupaprika- jauhe, perunat sekä paprikat. Paista sekoittaen muutama minuutti, kunnes perunat ovat saaneet hieman väriä.

  4. Riko kananmunat pannulle, peitä kannella ja paista keskilämmöllä noin 5 minuuttia tai kunnes kananmunat ovat hyytyneet.

  5. Hienonna kevätsipulit. Mausta pyttipannu suolalla ja pippurilla. Viimeistele kevätsipulilla.

Kommentit (1)

Ukkiko

Ei pyttipannuun chorizkoja paras valinta on lenkkimakkara, väkevä chili ei sovi pyttipannuille

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ribsit ovat monelle kesään kuuluvaa grilliruokaa, mutta tummassa ja mausteisessa glasyyrissä ne maistuvat taivaalliselta myös keskellä talvea.

Granaattiomenasiirappia eli -melassia ei Suomessa löydy peruskaupoista. Kätevä emäntä pyöräyttää siirapin itse. Perusraaka-aineet ovat granaattiomenamehu, sokeri ja sitruunamehu, mutta yhtä hyvä, simppeli versio syntyy pelkästä mehusta. Keitä granaattiomenamehua...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
3 t 30 min + marinointi yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Granaattiomenaribsit

Ainekset

kg–2 kg
ribsejä eli porsaan kylkiluita rivinä
1
l
granaattiomenatäysmehua
vettä
KASTIKE
1
dl
granaattiomenasiirappia
1
dl
fariinisokeria
1
dl
ketsuppia
2
rkl
punaviinietikkaa
4
tl
worcesterkastiketta
4
tl
inkivääritahnaa (tai raastettua inkivääriä)
4
tl
garam masalaa
GRANAATTIOMENASALSA
2
granaattiomenan siemenet
1
iso punasipuli
2
punaista chiliä
2
limetin mehu
1
ruukku korianteria
ripaus suolaa ja pippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 160 asteeseen. Laita ribsit uunivuokaan ja kaada päälle granaattiomenamehu ja sen verran vettä, että ribsit peittyvät. Peitä foliolla ja kypsennä 3 tuntia, puolivälissä ribsit kääntäen.

  2. Mittaa kaikki kastikkeen ainekset kattilaan ja kiehauta. Keitä muutaman minuutin ajan. Kaada sillä aikaa ribseistä kaikki neste pois. Kaada kastike ribsien päälle ja siirrä jääkaappiin vähintään pariksi tunniksi, mielellään yön yli.

  3. Ota ribsit huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paista noin 25 minuuttia, sudi silloin tällöin kastikkeella.

  4. Tee sillä aikaa granaattiomenasalsa. Kuori ja hienonna punasipuli, hienonna chili ja korianteri, purista limetin mehu. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

VINKKI! Keitetyt ribsit voi pakastaa kastikkeessaan tulevaa käyttöä varten. Sulata ennen lopullista kypsennystä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1582 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Tuomas Kolehmainen

Kun blinihimo iskee, saattaa ensimmäinen ajatus olla, että ei ole mitään tehtävissä. Mutta! Nämä pikablinit kuohkeutuvat ja kohoavat leivinjauheen ja soodan avulla, joten ei muuta kuin taikina-ainekset sekaisin ja pannu heti kuumaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikablinit, poroa ja sinappi-ranskankermaa

Ainekset

1
prk (200 g)
kermaviiliä
1
kananmuna
1
rkl
voisulaa
dl
vehnäjauhoja
½
dl
tattarijauhoja
1
tl
leivinjauhetta
½
tl
sokeria
½
tl
soodaa
½
tl
suolaa
PAISTAMISEEN
kirkastettua voita
SINAPPIRANSKANKERMA
1
dl
ranskankermaa
rkl
täysjyväistä dijoninsinappia
LISÄKSI
100
g
poron kylmäsavupaistia tai 200 g paahto- paistia
minikurkkuja

Työvaiheet

  1. Sekoita keskenään kermaviili, muna ja voisula. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää taikinaan.

  2. Paista blinit kirkastetussa voissa keskilämmöllä molemmin puolin kullanruskeiksi.

  3. Sekoita sinappiranskankerman ainekset keskenään. Suikaloi poronpaisti ja minikurkut. Tarjoa blinien kanssa.

Kommentit (0)