Jauheliha-pekonimakaronilaatikko
Ainekset
Työvaiheet
Lado pekonit SAGA Leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja laita pelti kylmään uuniin. Säädä uuni 220-asteeseen ja anna pekonien paistua lämpenevässä uunissa n. 10-15 minuuttia tai kunnes pekonit ovat rapeita.
Keitä makaronit pakkauksen ohjeen mukaan. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli. Lisää mausteet.
Valuta pekoneista ylimääräinen rasva pois talouspaperin päällä ja hienonna pekonit veitsellä rouheeksi. Sekoita keskenään rouhittu pekoni, jauheliha ja makaronit. Vuoraa uunivuoka SAGA Leivinpaperilla (Pirskottele vuoan pohjalle ensin hieman vettä, niin arkki asettuu vuokaan hyvin.) Kaada seos vuokaan.
Sekoita kananmunat, maito, suola ja pippuri. Kaada munamaito vuokaan.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa 45-60 minuuttia.
VINKKI Leikkuulaudan päälle kannattaa laittaa leivinpaperi, niin lauta pysyy siistinä. Uunin alkulämpö kannattaa hyödyntää pekonin tekemiseen. Kun laitat pekonit kylmään uuniin saat niistä varmasti rapeita helposti ja siististi.