Kodin Kuvalehti on lisännyt 502 reseptiä.
Linkitetty 101 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Anna Huovinen

Mehevä suolainen bostonkakku sopii mainioisti piknik-evääksi tai brunssiherkuksi. Bostonin voi myös leipoa hyvissä ajoin ja pakastaa myöhempää tarjoilua varten.

Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jauhelihaboston

Ainekset

Taikina
50
g
tuorehiivaa
5
dl
vettä
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
8-10
dl
vehnäjauhoja
Täyte
2
rkl
öljyä
200
g
jauhelihaa
3
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
½
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
2
tl
herbes de provence -maustetta
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
3
dl
juustoraastetta
150
g
tuoretta pinaattia
2
dl
grahamjauhoja

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Sekoita joukkoon grahamjauhot. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisa ja pehmeä. Anna nousta kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.
  2. Ruskista jauhelihat öljyssä pannulla. Lisää tomaattipyre, balsamico, vesi ja liemikuutio. Anna kiehahtaa.
  3. Mausta yrttimausteella, suolalla ja pippurilla. Kypsennä, kunnes neste haihtuu pannulta.
  4. Kuumenna uuni 225 asteiseksi. Kauli taikina levyksi ja levitä päälle jauhelihatäyte, juustoraaste ja tuore pinaatti.
  5. Kääri levy rullalle ja leikkaa viiden senttimetrin siivuiksi.
  6. Nostapalat vieri viereen uunivuokaan (ø 20 cm). Paista bostonkakkua uunissa 35–40 minuuttia.

Kommentit (2)

ellen
Seuraa 
Liittynyt3.6.2015

Aineksissa ei lue grahamjauhoja,paljokohan niitä laitetaan?

Riikka Kaila
Seuraa 
Liittynyt25.8.2014

Hups, grahamjauhot olivat vahingossa pudonneet pois raaka-ainelistasta. Nyt ne löytyvät ohjeesta!

Ketju on lukittu.
Kaupallinen yhteistyö
Atria on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Paahtofilee sopii hyvin sekä lämpimäksi pääruoaksi että kylmäksi alkupalaksi. Pikkelöinti tekee kasviksista raikkaita ja tuo maut paremmin esille.

Valmistusaika
4

Paahtofilee ja pikkelöidyt kasvikset

Ainekset

800
g
Atria Naudan Takuumurea Marmori Ulkofilee
1
dl
majoneesia
1
tl
Dijon-sinappia
Pikkelöidyt vihannekset
200
g
kesäkurpitsaa
200
g
porkkanaa
200
g
varsiselleriä
1
dl
etikkaa
1 1/2
dl
sokeria
3
dl
vettä

Työvaiheet

  • Ruskista liha pannulla. Nosta uuniin ja paista 100 asteessa uunin keskitasolla kunnes sisälämpö on 50 astetta. Anna lihan vetäytyä ja jäähtyä rauhassa.
  • Leikkaa veitsellä ohuita viipaleita ja asettele ne lautasen pohjalle.
  • Sekoita majoneesi ja sinappi keskenään. Laita sinappimajoneesi pursotinpussiin ja purista lihan päälle ohuita raitoja.
  • Valmista pikkelöidyt vihannekset. Viipaloi kesäkurpitsa ja tee porkkanasta ja varsiselleristä lastuja juustohöylällä.
  • Sekoita etikka, sokeri ja vesi kattilassa. Kiehauta liemi kattilassa ja anna jäähtyä. Lisää kasvikset jäähtyneen liemen joukkoon ja anna maustua noin tunnin ajan.
  • Lisää pikkelöidyt kasvikset annoksen päälle ja koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Atria on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Sisäelinruokia pidetään hyvin arkisina herkkuina, mutta liekitys tekee niistä juhlaruokaa. Muista jättää maksa roseeksi, silloin sen maku pysyy raikkaana.

Annoksia
4

Konjakilla liekitettyä naudan maksaa ja bataattipyree

Ainekset

800
g
Atria Naudan Maksa
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
tuoretta rosmariinia
20
g
voita
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria rouhittuna
4
cl
konjakkia
Bataattipyree
800
g
bataatteja
1
l
vettä
6
neilikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
3
dl
ruokakermaa
40
g
voita

Työvaiheet

  • Poista maksasta kalvo - työnnä sormet kalvon ja maksan väliin ja erottele ne. Poista maksasta suuret verisuonet ja leikkaa maksa viipaleiksi.
  • Kuumenna öljy, lisää rosmariini ja paista maksaviipaleita 1-2 minuuttia per puoli. Lisää lopussa pannulle nokare voita. Mausta maksat suolalla ja pippurilla.
  • Kaada pannuun konjakki ja sytytä palamaan, liikuta maksoja pannussa liekittämisen aikana. Tee liekitys turvallisessa paikassa, ilman palovaaraa ja poissa liesituulettimen alta.
  • Kuori bataatti ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Keitä kypsäksi neilikoilla, suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä. Valuta kypsät bataatit.
  • Lisää kerma ja soseuta samettiseksi pyreeksi. Mausta voilla ja suolalla.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Atria on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Liha kypsyy herkullisen aromikkaaksi kolaliemessä ja maistuu ihanalta tumman salviakastikkeen kanssa.

Annoksia
6

Kolassa kypsennetty porsaan kylki ja tumma salviakastike

Ainekset

800
g
Atria Sian Kylki Luuton Nahaton Rustoton
60
g
merisuolaa
1
rkl
kuivattua timjamia
1
rkl
kuivattua rosmariinia
1
rkl
mustapippuria
Kolaliemi
2
rkl
rypsiöljyä
1 1/2
l
cola-juomaa
2
rkl
2
rkl
tuoretta timjamia
2
rkl
tuoretta rosmariinia
2
kanelitankoa
2
dl
ketsuppia
Salviakastike
2
rkl
balsamiviinietikkaa
1
l
punaviinikastiketta
3
valkosipulinkynttä
1
rkl
tuoretta timjamia
1
rkl
fariinisokeria
1
rkl
mustapippuria rouhittuna
2
tl
suolaa
1
rkl
tuoretta salviaa

Työvaiheet

  • Hiero suola, kuivatut yrtit ja rouhittu mustapippuri lihan pintaan. Anna maustua jääkaapissa kahdeksan tuntia.
  • Pese pois suola ja kuivaa lihan pinta.
  • Paista lihaan kaunis väri kuumassa öljyssä ja siirrä se uuniastiaan. Lisää joukkoon kola. Hienonna timjami ja rosmariini ja sekoita liemeen. Lisää mukaan kanelitangot ja ketsuppi.
  • Hauduta lihaa uunissa 4 tuntia tai kunnes liha on täysin mureaa. Jos näyttää, että liha kuivuu, lisää joukkoon loraus kolaa tai vettä paistamisen aikana.
  • Anna lihan jäähtyä hieman. Peitä se kelmulla, laita päälle pieni paino ja nosta jääkaappiin yöksi.
  • Leikkaa kylmä liha viipaleiksi ja laita viipaleet kylmälle paistinpannulle.
  • Nosta lämpöä hitaasti, jotta kyljen rasva lähtee sulamaan ja paista lihoihin kaunis ruskea pinta.
  • Valmista kastike. Kuori ja viipaloi valkosipuli.
  • Kuumenna tyhjä kattila ja kaada kattilaan etikka. Anna kiehua, kunnes kastikkeesta on jäljellä 1/3.
  • Lisää punaviinikastike, valkosipulit, timjami ja fariinisokeri.
  • Hauduta miedolla lämmöllä noin puoli tuntia tai kunnes maut ovat tasaantuneet.
  • Tarkista maku ja lisää mustapippuri sekä suola. Siivilöi kastike ja lisää salviat juuri ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Kaupallinen yhteistyö
Atria on lisännyt 6 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.

Entrecote on pihvien kuningas. Lakritsijauhe mausteena tekee siitä vielä persoonallisempaa. Superfoodina tunnettu lehtikaali taittuu mukavasti myös lämpimäksi lisukkeeksi.

Annoksia
4

Lakritsilla maustettu naudan entrecote-pihvi ja sinappinen lehtikaali

Ainekset

1.2
kg
Atria Takuumurea Naturell Naudan Entrecote
1
tl
lakritsijauhetta
2
tl
suolaa
Sinappinen kaali
50
g
voita
300
g
lehtikaalia
1
sipuli
1
rkl
Dijon-sinappia
2
dl
ruokakermaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  • Ota liha huoneenlämpöön tuntia ennen paistamista ja leikkaa reiluiksi pihveiksi.
  • Sekoita lakritsijauhe ja suola. Mausta pihvit seoksella. Paista tai grillaa pihvit haluttuun kypsyyteen. Muista antaa lihan vetäytyä folion alla viisi minuuttia ennen tarjoilua.
  • Sulata voi pannulla ja lisää joukkoon revitty lehtikaali. Kuullota miedolla lämmöllä viisi minuuttia välillä käännellen. Lisää sinappi ja ruokakerma.
  • Hauduta kaalia hetki kunnes kerma on hieman saostunut. Mausta suolalla.

Kommentit (0)