Kodin Kuvalehti on lisännyt 687 reseptiä.
Linkitetty 134 keittokirjaan.
Ohje: Anu Brask Kuva: Anna Huovinen

Mehevä suolainen bostonkakku sopii mainioisti piknik-evääksi tai brunssiherkuksi. Bostonin voi myös leipoa hyvissä ajoin ja pakastaa myöhempää tarjoilua varten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta
Valmistusaika
1 t 30 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jauhelihaboston

Ainekset

Taikina
50
g
tuorehiivaa
5
dl
vettä
1
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
dl
grahamjauhoja
8-10
dl
vehnäjauhoja
Täyte
2
rkl
öljyä
200
g
jauhelihaa
3
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
½
dl
vettä
1
lihaliemikuutio
2
tl
herbes de provence -maustetta
ripaus
suolaa
ripaus
mustapippuria
3
dl
juustoraastetta
150
g
tuoretta pinaattia

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy ja suola. Sekoita joukkoon grahamjauhot. Alusta taikinaan vehnäjauhot vähitellen. Vaivaa kunnes taikina on kimmoisa ja pehmeä. Anna nousta kaksinkertaiseksi liinalla peitettynä.
  2. Ruskista jauhelihat öljyssä pannulla. Lisää tomaattipyre, balsamico, vesi ja liemikuutio. Anna kiehahtaa.
  3. Mausta yrttimausteella, suolalla ja pippurilla. Kypsennä, kunnes neste haihtuu pannulta.
  4. Kuumenna uuni 225 asteiseksi. Kauli taikina levyksi ja levitä päälle jauhelihatäyte, juustoraaste ja tuore pinaatti.
  5. Kääri levy rullalle ja leikkaa viiden senttimetrin siivuiksi.
  6. Nostapalat vieri viereen uunivuokaan (ø 20 cm). Paista bostonkakkua uunissa 35–40 minuuttia.

Kommentit (2)

ellen
Seuraa 
Liittynyt3.6.2015

Aineksissa ei lue grahamjauhoja,paljokohan niitä laitetaan?

Riikka Kaila
Seuraa 
Liittynyt25.8.2014

Hups, grahamjauhot olivat vahingossa pudonneet pois raaka-ainelistasta. Nyt ne löytyvät ohjeesta!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 35 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Rakastettu pizzaklassikko, kinkku ja ananas, maustavat flatbreadin eli litteän leivän mahtavan makuiseksi. Tässä herkussa leipä paistuu ketterästi grillissä valmiista pizzapohjasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Aloha-possua litteällä leivällä

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
rkll
inkivääriä raastettuna
1
dl
ananasmehua
1
dl
ketsuppia
dl
fariinisokeria
1
dl
soijakastiketta
400
g
possun sisäfileetä
1
tuore ananas
1
rkl
rypsiöljyä
LISÄKSI
1
pkt (600 g)
tuorepizzataikinaa
3
rkl
srirachalla maustettua majoneesia
TARJOILUUN
hienonnettua kevätsipulia, parmesaanilastuja, herneenpalkoja, lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä silppu inkiväärin, ananasmehun, ketsupin, sokerin ja soijakastikkeen kanssa. Sekoita tasaiseksi. Ota puolet seoksesta erikseen kastiketta varten. Laita toiseen puolikkaaseen viipaloitu possunfilee ja sekoita.
  2. Laita erilleen ottamasi kastike kattilaan. Keittele miedohkolla lämmöllä välillä sekoitellen noin 30 minuuttia tai siihen asti, kunnes seos on siirappimaista.
  3. Kuori ananas ja leikkaa isohkoiksi paloiksi. Sipaise päälle kevyesti öljyä. Grillaa muutama minuutti. Leikkaa suupaloiksi ja laita sivuun.
  4. Paista possuviipaleet grillissä kypsiksi. Mausteseoksessa on sokeria, joten tarkkaile paloja, etteivät ne pala. Peitä foliolla ja laita odottamaan annoksen kokoamista.
  5. Kauli pizzataikinaa ohuemmaksi levyksi. Leikkaa neljään osaan. Sipaise päälle öljyä. Paista grillissä toiselta puolelta muutama minuutti. Käännä ja lisää päälle ananakset ja possut. Jatka paistamista 1–2 minuuttia, kunnes leipä on kypsää.
  6. Viimeistele kastikkeella, srirachamajoneesilla, kevätsipulilla ja parmesaanilla. Lisää halutessasi herneenpalkoja ja lehtipersiljaa.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 128 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Akseli Herlevi Kuva Elvi Rista

Libanonilainen marinadi antaa makua karitsavartaille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + marinoituminen 3 h
Vaikeustaso
Helppo

Karitsavartaat

Ainekset

600
g
karitsan paahtopaistia
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
2
sitruunan mehu
½
dl
rypsiöljyä
1
ruukku
tuoretta korianteria
2
tl
juustokuminaa
1
tl
korianterinsiemeniä jauhettuna
½
tl
kanelia
suolaa ja pippuria
LISÄKSI
varrastikkuja

Työvaiheet

  1. Kuutioi karitsan paahtopaistit noin 2 cm:n kuutioiksi ja laita kulhoon.
  2. Kuori sipulit ja valkosipulit ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää joukkoon sitruunoiden mehu, rypsiöljy, korianteri ja mausteet. Sekoita tasaiseksi. Kaada mausteseos lihojen päälle ja anna marinoitua jääkaapissa ainakin 3 tuntia.
  3. Tikuta lihat varrastikkuihin ja grillaa kuumassa grillissä 3 minuuttia per puoli. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2226 reseptiä.
Linkitetty 71 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Simppeli, mutta herkullinen! Herne-savukinkkupastaa kelpaa tarjota vaikka vieraille. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Herne-savukinkkupasta

Ainekset

2
ps (à 200 g)
herneitä (pakaste)
100
g
savustettua ilmakuivattua kinkkua
400
g
tagliatellepastaa
2
valkosipulinkynttä
1
pieni sitruuna
5
mintunoksaa
1
rkl
oliiviöljyä
dl
vettä
¼
tl
suolaa
1
dl
pastan keitinvettä
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota herneet huoneenlämpöön. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

  2. Levitä kinkkuviipaleet foliolle uunipellille ja paahda uunissa rapeaksi, 5–8 minuuttia.

  3. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Viipaloi valkosipuli. Pese ja raasta sitruunan kuori. Purista 2 tl mehua. Hienonna minttu. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa pari minuuttia. Lisää vesi, suola, herneet, sitruunankuori ja mehu. Kuumenna muutama minuutti, kunnes herneet sulavat.

  5. Säästä 1 dl pastan keitinvettä ja valuta pasta. Sekoita herneet liemineen ja osa vedestä pastaan. Lisää tarvittaessa nestettä.

  6. Murenna kinkku pastaan ja lisää minttu. Sekoita ja mausta pippurilla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1156 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Grilli tuoksuu intialaiselle keittiölle! Valmis tandooritahna ja ripaus juustokuminaa riittävät karitsanjauhelihan maustajaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Tandoorilammashampurilaiset ja punajuuritsatsiki

Ainekset

400
g
karitsanjauhelihaa
2
rkl
tandooritahnaa
1
tl
jeeraa
PUNAJUURITSATSIKI
1
vakuumiin (ei etikkaliemeen) pakattu kypsä punajuuri
1
pkt (noin 200 g)
kaupan valmista tsatsikia
2
rkl
hienonnettua minttua
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
½
punasipuli
4
rkl
mangochutneytä
4
salaatinlehteä

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista.

  2. Tee ensin punajuuri-tsatsiki. Raasta punajuuri hienoksi ja anna ylimääräisen nesteen valua siivilässä, kun teet purilaisten muut työvaiheet.

  3. Sekoita jauheliha, tandooritahna ja jeera keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  4. Sekoita valutettu punajuuri tsatsikin kanssa. Hienonna minttu joukkoon.

  5. Grillaa pihvit kuumassa grillissä ja pidä grillin kansi kiinni. Käännä pihvit lastalla, kun niiden pinta pisaroi reilusti. Jauhelihapihvi on valmis, kun pinta pisaroi jälleen reilusti (noin 3 minuuttia per puoli). Pihvin voi antaa vetäytyä hetken folion alla.

  6. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat. Kuori ja leikkaa punasipuli renkaiksi. Täytä hampurilaiset niin, että laitat pohjalle mango-chutneytä, salaattia ja sipulia ja pihvin päälle punajuuritsatsikia.

Kommentit (0)