Baklavan tyyliin paloiteltu jauhelihapiirakka piilottaa sisäänsä Kreikan maut.
Jauhelihapiirakka valmistuu myös filotaikinasta!
Ainekset
Työvaiheet
- Nosta filoarkit sulamaan. Peitä ne kostealla pyyhkeellä, jotta ne pysyvät notkeina. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
- Tee täyte. Kuori sipuli ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Hie- nonna valkosipulinkynnet. Kuul- lota sipulikuutioita öljyssä 3 minuuttia. Lisää jauheliha ruskistumaan. Hienonna oliivit ja lisää ne valkosipulin kanssa jauhelihan joukkoon. Murusta fetajuusto mukaan.
- Valmistele taikinapohja. Voitele piirasvuoka öljyllä. Lado kolme filoarkkia vuoan pohjalle. Jätä ylimääräinen taikina roikkumaan reunan yli. Sivele taikinalevyt öljyllä ja nosta toiset kolme arkkia edellisten päälle.
- Kaada jauhelihatäyte piirakkapohjalle. Sekoita muna, kermaviili ja mausteet ja kaada seos täytteiden päälle. Nosta taikina- liepeet piiraan kanneksi yksi kerrallaan. Voitele kerrokset öljyllä. Jätä päälle taittuva taikina poimuiseksi. Ei haittaa, vaikka se repeilisi hieman. Voitele myös päällimmäinen kerros öljyllä. Paista piirasta uunissa noin 35 minuuttia.