Makaronimössö, pääkallo ja pulisoossi. Rakkaalla sapuskalla on monta nimeä. Yhtä kaikki, jauhelihamakaroni vie makumuistoissa 80-luvulle.
Pehmeäksi keitettyä makaronia, sipulin kanssa paistettua jauhelihaa ja vienosti mausteita. Sellainen oli makaronimössö- tai jauhelihaspesiaali-nimellä kulkenut arjenpelastusruoka 80-luvulla.
Eikä ruoka ole kadonnut minnekään, vaan on käyttökelpoinen edelleen. Tämä monen lapsen suosikkiruoka sopii myös kiireisille vanhemmille, sillä tämä niin sanottu uuniton makaronilaatikko oikaisee kypsennysmutkat mahdollisimman suoriksi.
Tämä jauhelihaspesiaali on uskollinen alkuperäiselle, uskomattoman yksinkertaiselle ruualle. Ainoa poikkeus on, että jauhelihan joukossa kuullotetaan myös pieneksi kuutioitua juuriselleriä ja porkkanaa.
Makaronimössöstä voi hyvin tuunata myös vegaanisen version vaihtamalla jauhelihan härkikseen tai nyhtökauraan ja makaronien keittämiseen käytetyn lihaliemen kasvisliemeen.
Jauhelihaspesiaali
Ainekset
Työvaiheet
- Keitä makaronit liemikuutiolla maustetussa vedessä.
- Kuori ja kuutioi sipuli, juuriselleri ja porkkana pieniksi kuutioiksi.
- Kuumenna öljy pannulla. Ruskista jauhelihaa kuumalla pannulla viitisen minuuttia. Lisää sipuli, selleri ja porkkana. Paista toiset viisi minuuttia. Sekoita joukkoon paprikajauhe ja tomaattipyree.
- Siivilöi makaronit ja kaada ne takaisin kattilaan. Sekoita joukkoon jauhelihapaistos. Mausta suolalla ja pippurilla.