Kodin Kuvalehti on lisännyt 502 reseptiä.
Linkitetty 19 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Jukka Rapo

Täytetyt ohukaiset ovat kesäkokin suosikkeja.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Jauhelihatäytteiset ohukaiset

Ainekset

Ohukaiset
5
dl
maitoa
3
kpl
kananmunaa
1
dl
sämpyläjauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
2
rkl
voisulaa
Täyte
400
g
jauhelihaa
1
tl
suolaa
pasta rossa -mausteseosta
100
g
maustettua tuorejuustoa
1
prk
raejuustoa
1
dl
ruohosipulia
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Sekoita ohukaistaikinan aineet ja anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia.
  2. Ruskista jauheliha. Mausta suolalla, mausteseoksella tai mustapippurilla ja tuorejuustolla. Jäähdytä hetki ja lisää valutettu raejuusto sekä ruohosipuli täytteeseen.
  3. Paista ohukaistaikinasta muurikalla tai pannulla isoja lettuja. Levitä pari ruokalusikallista täytettä jokaiselle ohukaiselle ja kiedo ohukaiset nyytiksi.
  4. Jos haluat, ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.

Vinkki! Ohukaisten lisukkeeksi voit täyttää jumboherkkusieniä sinihomejuustomuruilla, kietaista sienet pekoniin ja grillata ne muurikalla meheviksi.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Stephanie Izard KUVA Sami Repo

Amerikan Top Chef -voittaja Stephanie Izard kokkaa modernia mummolaruokaa. Sherryssä keitetty porsaankieli muuttuu trendiherkuksi, kun siihen yhdistetään ananasta ja mansikoita.

Annoksia
2-3 annosta
Valmistusaika
1 t + 2 t 30 min
Vaikeustaso
Vaikea

Sherryssä keitetty porsaankieli ja ruusukaalisalaatti

Ainekset

2-3
porsaankieltä
1
keskikokoinen sipuli
2
valkosipulinkynttä
2 1/2
dl
viipaloituja mansikoita
2 1/2
dl
kuutioitua tuoretta ananasta
2
rkl
öljyä
2 1/2
dl
kuivaa sherryä
2 1/2
dl
valkoviiniä
1
l
lihalientä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Viipaloi mansikat. Kuori ja kuutioi ananas.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa. Kuullota sipuleita pari minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Lisää mansikat ja ananaskuutiot ja hauduta 1 minuutti. Lisää sherry ja viini, kiehauta ja vähennä lämpöä. Hauduta 10 minuuttia, kunnes neste on kiehunut puoleen.
  3. Huuhtele kielet kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Lisää kielet ja lihaliemi kattilaan. Kiehauta ja vähennä lämpöä. Hauduta kannen alla 2–2 ½ tuntia. Kun kielet ovat kypsyneet mureaksi, nosta ne kattilasta. Kuori kielet. Parhaiten se käy terävällä veitsellä vetämällä nypyläinen pintakerros pois, kun kielet ovat vielä kuumia.
  4. Keitä padassa olevaa nestettä kokoon noin 20 minuuttia tai kunnes sitä on jäljellä puolet alkuperäisestä. Siivilöi ja poista sattumat. Pidä kastike lämpimänä tarjoamiseen saakka. Tee ruusukaalisalaatti kastikkeen kiehuessa.
  5. Leikkaa jäähtynyt tai lämmin kieli ohuen ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä ja asettele lautasille tai tarjoiluvadille. Pirskottele lämmintä kastiketta päälle. Asettele salaatti annoksen päälle.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 94 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Basilika ja ilmakuivattu kinkku ovat mahtava makupari. Tämä piiras hurmaa myös keveydellään: pohjassa ei ole voita, ja täytekin valmistetaan kevytkermasta.

Paljon vieraita? Vihreän piiraan voi myös valmistaa pelillä. Tuplaa silloin ainekset.

Annoksia
8 palaa
Valmistusaika
35 + paistaminen 30 min

Basilikapiiras

Ainekset

1 1/2
dl
vettä
1/4
pala hiivaa
1/2
tl
suolaa
1
dl
kaurahiutaleita
2 1/2
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
oliiviöljyä
Täyte
1
ruukku
basilikaa
2
dl
ruokakermaa, 10 %
1
dl
maitoa
3
kananmunaa
1
tl
suolaa
1/2
tl
valkopippuria rouhittuna
Päälle
6
retiisiä
4
viipaletta ilmakuivattua kinkkua
2
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
öljyä
3
dl
salaattisekoitusta
pari oksaa basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Tee pohja. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää suola ja kaurahiutaleet. Alusta taikinaan jauhot ja lisää öljy. Painele taikina piirakkavuoan (ø n. 27 cm) pohjalle ja reunoille.
  2. Valmista täyte. Lisää basilika, kerma, maito ja munat monitoimikoneeseen. Soseuta seos tasaiseksi. Lisää suola ja valkopippuri. Kaada täyte piirakkavuokaan.
  3. Kypsennä piirakkaa noin 30 minuuttia.
  4. Viipaloi pestyt retiisit. Viipaloi ilmakuivattu kinkku. Sekoita valkoviinietikka ja öljy. Lisää retiisit, basilika ja kastike salaattisekoituksen joukkoon. Asettele salaatti ja kinkkuviipaleet jäähtyneen piirakan päälle.

Kommentit (1)

Gonzalez Andres

Hei,
Oletko liikemies tai nainen? Jos jokin taloudellinen sotku tai tarvitset

rahaa aloittaaksesi oman yrityksen? Tarvitsetko hyvitystä maksamaan

velkaa? Jos sinulla on alhainen luottopiste ja pankkien / muiden

paikallisten rahoituslaitosten vaikeudet saada lainaa? Henkilökohtainen

laina, liiketoiminnan laajentaminen, yrittäjyys ja koulutus, velan

vakauttaminen, kovan rahan lainat. Tarvitset lainaa tai rahoitusta mistä

tahansa syystä. Tarjoamme lainoja, joiden korkotaso on alhainen 2%, ota

meihin yhteyttä jatkuvaan luotonantajaan tämän kautta.

Gonzalez Andres Financial Company
Sähköposti: gonzalezandresloan@gmail.com
Verkkosivusto: gonzalezandresblog.wordpress.com

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 34 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Bulgogi beef, eli tulta ja lihaa! Tuli tosin viittaa tämän korealaisen herkkuruuan nimessä grillin kuumuuteen, ei maun voimakkuuteen. Hapatettu kiinanakaali eli kimchi kannattaa laittaa tekeytymään jo muutamia päiviä aiemmin. Seesamimajoneesi ja vihannekset mehevöittävät hodareita vielä...

Vinkki: Voit myös oikaista ostamalla valmiit sämpylät. Lämmitä niitä 120-asteisessa uunissa kostean liinan alla 10 minuuttia. Poista liina ja paista vielä 2 minuuttia, niin saat sämpylöihin rapean pinnan.

Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
3 t + 30 min + väh. 3,5 vrk
Vaikeustaso
Kohtalainen

Korealaiset hodarit, kimchi ja seesamimajoneesi

Ainekset

12
hotdog-sämpylää (ks. ohje)
600
g
bulgogi beef -lihaa (ks. ohje)
6
dl
kimchiä
2 1/2
dl
seesamimajoneesia (ks. ohje)
Lisäksi
1/2
dl
seesaminsiemeniä
2
punaista chiliä
2
punaista chiliä
6
kevätsipulia
2
porkkanaa
1
kurkkua
1
amerikansalaatti

Työvaiheet

  1. Valmista kimchi vähintään 2 päivää ja mielellään 1 viikko ennen herkuttelua (ks. ohje). Kimchin maku paranee ajan myötä, ja se säilyy jopa kuukausia.
  2. Laita bulgogi beef -liha marinadiin vähintään 2 1/2 tuntia ennen ruuan valmistamista.
  3. Leivo hot dog-sämpylät.
  4. Ota marinadissa oleva liha huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen grillaamista.
  5. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa koko ajan siemeniä liikutellen noin 1 minuutti. Kuori ja suikaloi vihannekset. Kata pöytä ja laita kaikki ainekset tarjolle omiin tarjoiluastioihinsa.
  6. Grillaa bulgogi beef, ja kutsu porukka kokoamaan mieleisensä hodarit.

Hot dog-sämpylät

Ainekset

2 1/2
dl
maitoa
35
g
hiivaa
2
rkl
huoneenlämpöistä voita
1
tl
suolaa
6
dl
vehnäjauhoa
1
rkl
seesaminsiemeniä
Lisäksi
1
kananmuna

Työvaiheet

  1. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva maitoon. Lisää voi ja suola. Sekoita vehnäjauhot pienissä erissä taikinaan. Vaivaa 10 minuuttia.
  2. Jaa taikina 12 osaan. Muotoile sämpylät pitkulaisiksi. Kohota sämpylöitä liinan alla noin 45 minuuttia.
  3. Voitele sämpylät kananmunalla. Ripottele seesaminsiemeniä sämpylöiden päälle. Paista uunissa 220 asteessa noin 8 minuuttia.

Bulgogi beef

Ainekset

600
g
naudan marmori- tai sisäfileetä tai muuta mureaa osaa
Marinadi
1/2
dl
korealaista tai japanilaista soijaa
2
rkl
seesamiöljyä
2
rkl
sokeria
2
rkl
hienonnettua valkosipulia
1
rkl
raastettua inkivääriä
3-5
kierrosta mustapippuria myllystä
Lisäksi
1
rkl
vaaleita seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Lisää liha marinadiin, peitä kulho ja nosta jääkaappiin vähintään 2 tunniksi.
  3. Ota lihat huoneenlämpöön noin 30 minuuttia ennen grillaamista.
  4. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa koko ajan siemeniä liikutellen noin 1 minuutti.
  5. Kuumenna grilli, grillipannu tai bulgogipannu täydellä teholla. Grillaa lihat nopeasti kuumassa pannussa ja laita tarjoiluastiaan. Ripottele seesaminsiemenet lihojen päälle.

Kimchi

Ainekset

1
kiinankaali
1
l
vettä
1
rkl
sokeria
4
rkl
suolaa
Marinadi
4
kevätsipulia
3
rkl
raastettua inkivääriä
3
rkl
hienonnettua valkosipulia
1
rkl
jauhettua chiliä
3
rkl
kalakastiketta

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi, sokeri ja suola. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi. Leikkaa kiinankaali reilun sentin levyisiksi suikaleiksi. Laita kaalisuikaleet kulhoon. Kaada liemi kaalin päälle ja nosta esimerkiksi lautanen painoksi. Jätä huoneenlämpöön 12 tunniksi.
  2. Valmista marinadi. Suikaloi kevätsipulit. Sekoita muut ainekset tahnaksi.
  3. Siivilöi liemi pois kaalista. Huuhtele kaali kylmällä vedellä. Purista kuivaksi. Sekoita marinadi ja sipuli huolellisesti kaalin joukkoon.
  4. Laita kimchi kulhoon, peitä tuorekelmulla ja laita paino päälle. Anna kimchin käydä huoneenlämmössä 24 tuntia. Siirrä kimchi jääkaappiin. Se on valmista 48 tunnin kuluttua, mutta paranee vanhetessaan. Tarjoa kulhosta.

Seesamimajoneesi

Ainekset

3
kananmunankeltuaista
1
rkl
dijoninsinappia
1
rkl
soijaa
ripaus chilijauhetta
2
dl
rypsiöljyä
1
rkl
seesamiöljyä
3
rkl
mustia seesaminsiemeniä

Työvaiheet

  1. Sekoita huoneenlämpöiset keltuaiset, sinappi, soija ja chilijauhe kulhossa. Kaada öljyt ohuena nauhana keltuaisseokseen koko ajan sekoittaen.
  2. Paahda seesaminsiemeniä kuivassa kuumassa pannussa koko ajan liikutellen noin 1 minuutti. Murskaa siemenet morttelissa ja lisää majoneesiin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1482 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
Ohje Jouni Toivanen KUVA Sami Repo

Korkkaa stout-olut ja kaada se possunfileelle, jonka pintaan olet ensin hieronut timjamin- ja rosmariininlehtiä. Muutama tunti ja filee on valmis grilliin. Sivele kypsä liha vielä olutsiirapilla, ennen kuin viipaloit sen pähkinäisen pottusalaatin rinnalle. Vau, mitä makuja!

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 min + 4 t
Vaikeustaso
Kohtalainen

Olutmarinoitu grillipossu ja juuriselleri-perunasalaatti

Ainekset

1
(n. 600 g) possun sisäfilee
5
timjaminoksaa
2
rosmariininoksaa
1
plo
(0,33 l) stout-tyyppistä olutta (esim. Teerenpelin Mokkamatti)
5
kierrosta
mustapippuria myllystä
2
tl
suolaa
Lisäksi
olutsiirappia

Työvaiheet

  1. Tee juuriselleri-perunasalaatti mielellään jo edellisenä päivänä (ks. ohje).
  2. Puhdista possunfileestä kalvot. Laita filee kapeaan suorakaiteen muotoiseen astiaan. Irrota yrttien lehdet ja hiero ne fileen pintaan. Kaada olut astiaan ja anna fileen marinoitua vähintään 4 tuntia, viimeinen tunti huoneenlämmössä.
  3. Keitä olutsiirappi (ks. ohje).
  4. Kuivaa ja puhdista yrtit fileestä. Jos käytät paistolämpömittaria, työnnä sen kärki fileen paksuimpaan kohtaan. Kuumenna grilli todella kuumaksi ja grillaa filee kauttaaltaan, kunnes se tuntuu kimmoisalta tai mittari näyttää 59 astetta. Tähän menee noin 8–12 minuuttia.
  5. Mausta kypsä filee suolalla ja pippurilla. Anna sen vetäytyä 10 minuuttia suojaisassa paikassa.
  6. Voitele filee olutsiirapilla ennen tarjoamista.

Olutsiirappi

Ainekset

2
plo
stout-tyyppistä olutta (esim. Teerenpelin Mokkamatti)
1
timjaminoksa
4
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Yhdistä ainekset kattilassa. Keitä kasaan siirapiksi, noin 10–15 min. Jos käytät paistolämpömittaria, siirappi on valmista kun sen lämpötila on 106 astetta.

Juuriselleri-perunasalaatti

Ainekset

2
salottisipulia
2
dl
oliiviöljyä
2
rkl
omenaviinietikkaa
8
uutta perunaa
1
pieni juuriselleri
vettä keittämiseen
1-2
tl
suolaa
n. 1
dl
saksanpähkinöitä
2
rkl
kapriksia
1/2
pnt
kevätsipulinvarsia
5
rakuunanoksaa
100
g
mustaleimaista emmentalia

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele salottisipulit ja kuullota niitä oliiviöljyssä 10 minuuttia. Lisää etikka ja kiehauta. Laita sivuun.
  2. Pese ja puolita perunat. Kuori ja paloittele juuriselleri perunanpuolikkaiden kanssa samankokoisiksi paloiksi. Laita vesi kiehumaan ja lisää suola. Keitä peruna- ja juuriselleripaloja kiehuvassa suolavedessä 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat al dente. Kaada vesi pois.
  3. Lisää oliiviöljy-salottisipuli-etikka juuresten joukkoon. Anna jäähtyä.
  4. Paahda saksanpähkinöitä hetki grillissä tai uunissa ja lisää ne salaattiin. Hienonna kaprikset, sipulinvarret ja rakuuna joukkoon. Kuutioi juusto salaattiin. Mausta salaatti mustapippurilla. Anna maustua jääkaapissa mielellään yön yli.

Kommentit (0)