Kodin Kuvalehti on lisännyt 542 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Jukka Rapo

Täytetyt ohukaiset ovat kesäkokin suosikkeja.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Jauhelihatäytteiset ohukaiset

Ainekset

Ohukaiset
5
dl
maitoa
3
kpl
kananmunaa
1
dl
sämpyläjauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
2
rkl
voisulaa
Täyte
400
g
jauhelihaa
1
tl
suolaa
pasta rossa -mausteseosta
100
g
maustettua tuorejuustoa
1
prk
raejuustoa
1
dl
ruohosipulia
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Sekoita ohukaistaikinan aineet ja anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia.
  2. Ruskista jauheliha. Mausta suolalla, mausteseoksella tai mustapippurilla ja tuorejuustolla. Jäähdytä hetki ja lisää valutettu raejuusto sekä ruohosipuli täytteeseen.
  3. Paista ohukaistaikinasta muurikalla tai pannulla isoja lettuja. Levitä pari ruokalusikallista täytettä jokaiselle ohukaiselle ja kiedo ohukaiset nyytiksi.
  4. Jos haluat, ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.

Vinkki! Ohukaisten lisukkeeksi voit täyttää jumboherkkusieniä sinihomejuustomuruilla, kietaista sienet pekoniin ja grillata ne muurikalla meheviksi.

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1627 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Minuutit minimiin! Mehevä karitsalasagne käy uunissa vain hakemassa värin pintaan, sillä esivalmistelut on hoidettu hellalla. Ricottajuusto korvaa valkokastikkeen, ja tuore minttu viimeistelee alle puolessa tunnissa syntyvän makuelämyksen.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolen tunnin karitsalasagne

Ainekset

1
dl
pakastepinaattia
1–2
rkl
suolaa keitinveteen
2
rkl
minttua hienonnettuna
1
prk
ricottaa
voita vuoan voiteluun
8
lasagnelevyä
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
Kastike
400
g
karitsanjauhelihaa
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
400
g
tomaattimurskaa

Työvaiheet

1. Ota pakastepinaatti siivilään sulamaan. Laita iso kattilallinen (vähintään 4–5 l) vettä kuumenemaan. Mausta suolalla (1–2 rkl).

2. Tee kastike. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannussa. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja lisää ne, tomaattipyree ja mausteet pannuun. Paista muutama minuutti. Lisää tomaattimurska ja kuumenna kunnes kastike kiehahtaa.

3. Hienonna minttu. Sekoita minttu, pinaatti ja ricotta pienessä kulhossa tasaiseksi.

4. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 20 x 30 cm).

5. Keitä lasagnelevyt suolalla maustetussa vedessä kahdessa erässä, noin 3 minuuttia kerrallaan. Siirrä ison siivilän reunalle valumaan.

6. Levitä puolet jauhelihakastikkeesta vuokaan. Laita kastikkeen päälle neljä keitettyä lasagnelevyä. Levitä ricottaseos ja sen päälle loput keitetyt lasagnelevyt. Lusikoi loppu kastike vuokaan ja ripottele kirsikkatomaatit

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1627 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE ja KUVA Sanna Maskulin

Hernekeitto on halpaa, se on helppoa ja älyttömän herkkua, kun teet keiton alusta asti itse.

Annoksia
6-8
Valmistusaika
3 t + herneiden liotus
Vaikeustaso
Helppo

Hernekeitto savupotkasta

Ainekset

500
g
kuivattuja (luomu)herneitä
3
l
vettä
1/2
savustettu sianpotka (500 g)
1
sipuli
1 1/2-2
tl
suolaa
(1 tl kuivattua meiramia)

Työvaiheet

  1. Huuhtaise herneet lävikössä ja jätä ne likoamaan kylmään veteen huoneenlämpöön yön yli (6-24 t).
  2. Laita herneet liotusvesineen kattilaan ja keitä noin 1 tunti. Kuori keittämisen alussa pintaan nouseva vaahto pois.
  3. Kun olet keittänyt herneitä noin tunnin, lisää sianpotka ja silputtu sipuli. Keitä vielä pari tuntia, kunnes herneet ovat pehmenneet ja keitto on paksua ja sakeaa. Mausta suolalla (ja meiramilla) vasta keittämisen loppuvaiheessa. Ota sianpotka pois kattilasta, anna jäähtyä hetki. Irrota lihat ja paloittele ne keittoon.
  4. Tarjoa keitto sinapin ja ruisleivän kanssa.

VINKKI Jos haluat, voit suolan sijaan lisätä keittoon 2 dl vahvaa kanalientä. Lisää liemi, kun keittoaikaa on jäljellä tunti.

Kommentit (5)

Käyttäjä8525
Seuraa 
Liittynyt8.2.2018

Minun mieleiseni nerhekeitto tulee savuluista! Herneille sama liotus, ja seuraavana aamuna keitän savuluut (laitan lipstikkaa mausteeksi). Jahka ovat kypsyneet, perkaan ne luista ja rustoista sekä paloittelen keiton joukkoon. Siis keitto on sipuleineen ja myöskin kuivattuine meirameineen muhinut jo hyvän tovin. Lihat sitten lisään joukkoon ja ellei lipstikan suola-aromi riitä, ripsautan suolaa - useimmiten ei tarvitse.

Keiton jälkkäriksi pitää ehdottomasti olla "plättyjä" ja vadelma-/mustikka-/mansikkahillova

Tämä on siis meidän perinneruokaa varsinkin helmikuun pakkasissa

Erbsensuppe

Ei muuten ole. Paras hernekeitto on saksalaistyylinen ja sisältää herneitten lisäksi porkkanaa ja perunaa. Sekaan voi heittää lisäksi jotain parempaa makkaraakin. Jollei itse viitsi valmistaa, sitä saa purkissa tietystä saksalaisesta ruokakaupasta.

Vierailija

Miksi ette kuori keiton pinnalle herneiden kypsyessä nousevia herneen kuoria? Äiti opetti aikanaan, että kuoret pitää myös kuoria keiton päältä. Lisäksi hän heitti sekaan myös muutaman kokonaisen maustepippurin. Niin ja yleensä paahtoi leivinuunissa luiset lihat. Ja hyvää oli, ihan varmasti!

herkkua koteihin

Tukevan täyttävä hernekeitto syntyy kuivatuista herneistä ja vanhasta joulukuusesta, tämä on myös ympäristöystävällinen  vaihtoehto. Muutaman oksan voi savustaa, miksei hiillostaakin, siitä  tulee lisäjengaa. Muista säästää osa neulasista keiton päälle siroteltaviksi, muistuttavatkin rosmariinia. Koristeet tulee ottaa etukäteen pois, paitsi omena. 

Asko_T

Kyllä tuossa herne kaveriaan ettii. Omaan keittooni tulee tuohon hernemäärään kaksi litraa nestettä. Hiukka palvikylkeä mukaan, kun hernarissaa kuuluu olla sellaisia läskiklönttejä mukana.

Me Naiset on lisännyt 827 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Tarjoa punakaalin ja ankankoipien seurana ranskankermaa, johon on silputtu tuoretta timjamia.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min + 3 t uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Ankankoivet ja punakaali

Ainekset

4
ankankoipea
1
tl
suolaa
1/2
punakaali
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
öljyä
2
dl
punaviiniä
1/2
dl
punaviinietikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippureita

Työvaiheet

  1. Nosta ankankoivet pöydälle lämpenemään ja ripottele niiden pintaan suolaa. Kuumenna uuni 120-asteiseksi. Silppua

    punakaali ohueksi silpuksi. Kuori sipulit ja valkosipulin kynnet. Siivuta sipulit karkeasti ja leikkaa valkosipulinkynnet muutamaan osaan.

  2. Kaada öljy uuninkestävään pataan ja kuumenna. Kuullota öljyssä sipuleita, valkosipuleita ja kaalia, kunnes vihannekset alkavat pehmetä. Lisää punaviini, punaviinietikka ja mausteet. Laske lämpötilaa ja anna porista sillä välin, kun ruskistat ankankoivet.

  3. Nosta koivet kaksi kerrallaan viileälle pannulle nahkapuoli alaspäin. Kuumenna pannu ja anna koipien ruskistua. Nosta koivet kaalipedin päälle. Laita padan kansi kiinni ja kypsennä uunissa kolme tuntia.

Kommentit (1)

Mailen

Laittaisitteko kalorit näihin?
Olen valmistanut monia laittamianne leivonnaisia ja ruokia.
Kiitos!

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1627 reseptiä.
Linkitetty 63 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Siskonmakkarat mehevöittävät pikaborssin. Klassikkokeitto syntyy sukkelasti, kun valmistat sen säilykepunajuurista ja raastetuista kasviksista.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Siskonmakkaraborssi

Ainekset

8
dl
lihalientä
200
g
valkokaalia
2
porkkanaa
1
sipuli
1
rkl öljyä
1
prk (380 g)
etikkapunajuurikuutioita
2
timjaminoksaa
1
laakerinlehti
300
g
siskonmakkaroita
½
tl
mustapippuria myllystä
½–1
dl
etikkapunajuurien lientä
(½ tl suolaa)
Kurkkusmetana
5
cm:n pala
tuoretta kurkkua
1
pieni suolakurkku
120
g
smetanaa
(lehtipersiljaa)

Työvaiheet

  1. Tee lihaliemi fondista tai kuutioista.
  2. Raasta kaali ja porkkanat karkeaksi raasteeksi tai suikaloi ne ohuiksi tikuiksi vihannesleikkurilla. Kuori ja hienonna sipuli. Paista kasviksia öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia.
  3. Valuta etikkapunajuuret siivilässä kulhon päällä. Säästä lientä keiton maustamiseen.
  4. Lisää punajuuret, lihaliemi, timjaminoksat ja laakerinlehti kattilaan. Anna kypsyä kannen alla keskilämmöllä poristen noin 15 minuuttia.
  5. Tee kurkkusmetana keiton kiehuessa. Kuutioi kurkut ja yhdistä ne smetanan kanssa pienessä kulhossa. Lisää halutessasi hienonnettua lehtipersiljaa.
  6. Purista siskonmakkarat kuorestaan pieniksi palloiksi suoraan keittoon. Nosta lämpöä ja anna keiton kiehahtaa niin, että makkarat kypsyvät. Mausta keitto pippurilla ja etikkapunajuurien liemellä. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoa kurkkusmetana keiton kanssa.

Kommentit (0)