Kodin Kuvalehti on lisännyt 510 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Kiia Renko KUVA Jukka Rapo

Täytetyt ohukaiset ovat kesäkokin suosikkeja.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Jauhelihatäytteiset ohukaiset

Ainekset

Ohukaiset
5
dl
maitoa
3
kpl
kananmunaa
1
dl
sämpyläjauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
2
rkl
voisulaa
Täyte
400
g
jauhelihaa
1
tl
suolaa
pasta rossa -mausteseosta
100
g
maustettua tuorejuustoa
1
prk
raejuustoa
1
dl
ruohosipulia
juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Sekoita ohukaistaikinan aineet ja anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia.
  2. Ruskista jauheliha. Mausta suolalla, mausteseoksella tai mustapippurilla ja tuorejuustolla. Jäähdytä hetki ja lisää valutettu raejuusto sekä ruohosipuli täytteeseen.
  3. Paista ohukaistaikinasta muurikalla tai pannulla isoja lettuja. Levitä pari ruokalusikallista täytettä jokaiselle ohukaiselle ja kiedo ohukaiset nyytiksi.
  4. Jos haluat, ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.

Vinkki! Ohukaisten lisukkeeksi voit täyttää jumboherkkusieniä sinihomejuustomuruilla, kietaista sienet pekoniin ja grillata ne muurikalla meheviksi.

 

Vain elämää on lisännyt 47 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Ohje Roope Rask Kuva Petri Aho

Jari Sillanpää luottaa perinteisiin: hän halusi oman Vain elämää -päivänsä illalliselle Wallenbergin pihvejä. Tässä ohjeessa ne on valmistettu alkuperäiseen tapaan vasikanlihasta. Hyviä lisukkeita ovat esimerkiksi puolukkasurvos, herneet ja perunapyree.

Annoksia
4
Valmistusaika
1,5 h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Jari Sillanpään Wallenbergit

Ainekset

350
g
vasikanpaistia
2
dl
kuohukermaa
2
tl
suolaa
1
valkuainen
mustapippuria myllystä
korppujauhoja leivittämiseen ja voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Hienonna vasikanpaisti veitsellä suikaleiksi. Laita liha, suola ja mustapippuri tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi. Lisää kerma ohuena nauhana koneen käydessä. Lisää lopuksi valkuainen. Anna massan levätä jääkaapissa vähintään tunti.
  2. Muotoile rengasmuotilla tai käsin pyöreitä pihvejä ja pyörittele ne korppujauhossa. Paista pihvit voissa kauniin ruskeiksi. Voit halutessasi myös kypsentää ne uunissa, mutta paista ensin pinnat nopeasti pannulla ruskeiksi. 
  3. Tarjoile esimerkiksi perunapyreen, herneiden ja puolukkasurvoksen kanssa.

Kommentit (0)

Kokkaavan isin ruokablogi on lisännyt 4 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Rapeaksi paistetut paneroidut sisäfilepihvit syntyvät käden käänteessä.
Rapeaksi paistetut paneroidut sisäfilepihvit syntyvät käden käänteessä.

Minulla sattui olemaan pakkasessa suomalaista härän sisäfilettä ja ajattelin tehdä niistä pihvejä. Tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin ja kehittelin tämän reseptin. Ohueksi leikattu liha paneroidaan munassa sekä korppujauhoseoksessa ja paistetaan kuumalla pannulla voissa.
Vaikka lihasta...

Annoksia
4 hlö
Valmistusaika
n. 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Italialaisella yrttiseoksella paneroitua härän sisäfilettä & timjami-mummonkurkkuja

Ainekset

500
g
härän rotukarjan sisäfilettä
100
g
korppujauhoja
100
g
voita
50
g
vehnäjauhoja
1
rkl
suolaa
1/2
rkl
valkopippuria
3
rkl
Italialainen kuivayrttiseos
Timjami-mummonkurkut
1
kpl
kurkku
3
rkl
omenaviinietikkaa
3
rkl
vettä
1
rkl
sokeria
1/2
rkl
suolaa
1/2
pnt
tuoretta timjamia

Työvaiheet

VALMISTUS:
Leikkaa sisäfile noin 0,5 cm siivuiksi.
Anna lihaviipaleiden olla huoneenlämmössä noin puolituntia. Niitä ei erikseen tarvitse maustaa.
Tee sillä aikaa timjami-mummonkurkut.
Kuori kokonainen kurkku ja leikkaa se ohuiksi siivuiksi, juustohöylällä tai mandoliinilla.
Laita siivut astiaan ja lisää kaikki muut raaka-aineet sekaan. Sekoita hieman ja laita jääkaappiin maustumaan.
Riko kananmunat astiaan ja riko niiden rakenne. Sekoita korppujauhot, vehnäjauhot, suola, valkopippuri ja Italian yrttiseos.
Kuumenna pannu ja lisää voi siihen. Paneroi sisäfile siivut, kastamalla ensin munaan ja pyöräyttämällä sen jälkeen korppujauhoseoksessa.
Paista voissa 1/2 minuuttia per puoli. Niin että pinta on rapea ja kullanruskea.
Nosta talouspaperin päälle että saat ylimääräisen rasvan pois.
Tarjoile sisäfilesiivut mummonkurkkujen kera.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1524 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Espanjalainen pa'amb eli tomaattinen kinkku-juustoleipä selättää vähän isommankin hiukopalatarpeen.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattinen kinkkujuustoleipä pa’amb

Ainekset

4
isoa viipaletta
maalaisleipää
2
valkosipulinkynttä
1
kypsä iso tomaatti
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
manchegoa raastettuna
4
viipaletta
serranokinkkua
Lisäksi
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Viipaloi leipä. Kuori ja halkaise valkosipulit. Halkaise tomaatti. Hiero leipiin valkosipulia ja tomaattia. Valuta öljyä päälle.
  2. Raasta manchego. Puolita leipäviipaleet. Laita neljälle puolikkaalle kinkkua ja juustoa. Nosta toiset puolikkaat päälle.
  3. Paista leipiin molemmille puolille kaunis väri grillissä tai öljyssä pannussa.

 

Kommentit (1)

Katalaani

Pa amb ei tarkoita yhtään mitään. Pa amb tomaquet tarkoittaa tomaattileipää, pa amb oli tarkoittaa leipää jossa oliiviöljyä, pa amb chocolata tarkoittaa suklaaleipää jne

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1524 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Aasialainen congee on kulhoruoka, jossa puuromaisen pehmeäksi keitetylle riisille lasketaan kasviksia, broileria ja kananmunaa.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen riisipuuro eli congee

Ainekset

4
dl
jasmiiniriisiä
1
l
mietoa kana- tai kasvislientä
4
broilerin rintafileetä
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
rypsiöljyä
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
4
kananmunaa
2
kevätsipulia
1
dl
korianteria hienonnettuna
1
dl
rouhittuja suolapähkinöitä
Lisäksi
sushi-inkivääriä
riisiviinietikkaa
soijakastiketta
seesamiöljyä
sriracha-chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Keitä riisi kana- tai kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan, kuitenkin niin, että riisi jää tavallista lisäkeriisiä löysemmäksi. Jos haluat todella löysää puuroa, lisää nesteen määrää.
  2. Viipaloi rintafileet. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuullota valkosipulia öljyssä pannussa 2−3 minuuttia. Lisää broilerit ja paista kypsiksi, fileen paksuudesta riippuen 5−10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Laita kananmunat veteen kattilaan. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä munia noin 6 minuuttia. Tällöin keltuaiset jäävät hieman löysiksi. Jäähdytä, kuori ja puolita munat.
  4. Hienonna kevätsipulit ja korianterit. Rouhi suolapähkinät.
  5. Lusikoi riisi annoskulhoihin. Asettele broileria, kevätsipulia, korianteria ja kananmunanpuolikkaat riisin päälle. Lisää suolapähkinät. Kata pöytään sushi-inkivääriä, etikkaa, soijakastiketta, seesamiöljyä ja chilikastiketta.

 

Kommentit (0)