Täytetyt ohukaiset ovat kesäkokin suosikkeja.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo
Jauhelihatäytteiset ohukaiset
Ainekset
Ohukaiset
5
dl
maitoa
3
kpl
kananmunaa
1
dl
sämpyläjauhoja
1
dl
vehnäjauhoja
1
tl
suolaa
2
rkl
voisulaa
Täyte
400
g
jauhelihaa
1
tl
suolaa
pasta rossa -mausteseosta
100
g
maustettua tuorejuustoa
1
prk
raejuustoa
1
dl
ruohosipulia
juustoraastetta
Työvaiheet
- Sekoita ohukaistaikinan aineet ja anna levätä jääkaapissa 15 minuuttia.
- Ruskista jauheliha. Mausta suolalla, mausteseoksella tai mustapippurilla ja tuorejuustolla. Jäähdytä hetki ja lisää valutettu raejuusto sekä ruohosipuli täytteeseen.
- Paista ohukaistaikinasta muurikalla tai pannulla isoja lettuja. Levitä pari ruokalusikallista täytettä jokaiselle ohukaiselle ja kiedo ohukaiset nyytiksi.
- Jos haluat, ripottele pinnalle vielä juustoraastetta.
Vinkki! Ohukaisten lisukkeeksi voit täyttää jumboherkkusieniä sinihomejuustomuruilla, kietaista sienet pekoniin ja grillata ne muurikalla meheviksi.