Käyttäjä7766 on lisännyt 111 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

KAPPALEITA
12
VALMISTUSAIKA
30 min
UUNIN LÄMPÖTILA
225°C
Perinteiset jauhelihapihvit valmistuvat nopeasti uunissa. Tarjoa jauhelihapihvi esimerkiksi perunan tai kasvisten kanssa

Ainekset
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä tai kermaviiliä
1 kpl sipuli
1 kpl kananmuna
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
(valkosipulinkynsi)1 tl
paprikajauhetta 500 g
jauhelihaa

Näin teet
1
Sekoita korppujauho ja neste kulhossa. Hienonna sipuli ja lisää joukkoon. Jos haluat pehmeää ja mietoa sipulia, hauduta sitä hetki pannulla öljyssä tai sellaisenaan mikroaaltouunissa. Lisää kanamuna, mausteet ja jauheliha. Sekoita taikina tasaiseksi.
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä tai kermaviiliä
1 kpl sipuli
1 kpl kananmuna
500 gnjauhelihaa
1 tl
suolaa (valkosipulinkynsi)
1/2 tl mustapippuria
1 tl paprikajauhetta

2
Muotoile taikinasta pihvejä. Tee 8 suurta tai 14 keskikokoista pihviä uunipellille. Kypsennä pihvit 225 asteessa 15 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Helsingin Sanomat on lisännyt 142 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Katja Bäcksbacka KUVA Elvi Rista

Borssikeiton tavallista nopeampi versio syntyy mureasta lihasta, vaikkapa naudan paahtopaistista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Borssikeitto

Ainekset

400
g
mureaa naudanlihaa, esimerkiksi paahtopaistia
75
g
voita
l
vettä
2
lihafondikuutiota
1
laakerinlehti
1
sipuli
1
iso porkkana
50
g
selleriä
450
g (3–4 kpl)
punajuuria
200
g
kaalia
½
rkl
sokeria
½
tl
suolaa
mustapippuria
1
rkl
tomaattipyreetä
1
rkl
valkoviinietikkaa
3
perunaa
lehtipersiljaa hienonnettuna
LISÄKSI
smetanaa

Työvaiheet

  1.  Pyyhi liha talouspaperilla kuivaksi. Pilko liha 2½ cm x 2½ cm:n kuutioiksi (poista mahdolliset kalvot ja jänteet).

  2.  Käytä voista puolet lihan ruskistamiseen. Kuumenna ison kattilan pohjalla voita. Ruskista lihapalat parissa erässä joka puolelta niin, että niissä on hyvä ruskea pinta.

  3.  Kaada lihapalojen päälle kattilaan vesi ja lisää fondikuutiot sekä laakerinlehti. Laita kiehumaan miedolle lämmölle (noin 35–40 minuutiksi) kannen alle ja jatka muiden ainesten käsittelyä.

  4.  Kuori sipuli, porkkana ja selleri. Hienonna sipuli, pilko selleri pieniksi ja porkkana hieman isommiksi paloiksi.

  5.  Suojaa työlauta muutamalla kelmukerroksella. Kuori punajuuret. Raasta ne kartioraastimen isokoloisella terällä tai monitoimikoneessa (Raastetta tulee noin 350 g). Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi.

  6.  Kuumenna jäljelle jäänyt osa voista isossa paistinpannussa tai kattilassa. Laita sipulit voihin ja kuullota muutaman minuutin ajan.

  7.  Lisää selleri ja porkkana, paistele taas muutaman minuutin ajan. Lisää punajuuri ja kaali, paista vielä noin 10 minuuttia eli siihen asti, kunnes kasvisraaste on hieman kypsynyt ja sen tilavuus on pienentynyt. Mausta sokerilla, suolalla ja mustapippurilla, sekoittele pannulla vielä minuutin ajan.

  8.  Kuori lihakattilan liemestä tarvittaessa vaahtoa pois. Kaada pannussa olevat kasvikset lihakattilaan. Yhdistä tomaattipyree ja viinietikka ja lisää seos kattilaan. Keitä noin 20 minuuttia.

  9.  Kuori ja pilko perunat. Lisää ne keittoon ja keitä noin 15 minuuttia, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.

  10.  Viimeistele keitto lehtipersiljalla. Tarjoa smetanan kera.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 142 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Henri Alén KUVA Panu Pälviä

Hirvenjauhenlihasta valmistettavat pihvit muistuttavat lindströminpihvejä. Tarjoa maukkaiden hirvi-punajuuripihvien kanssa perunamuusia ja kaprisvoissa paistettua pinaattia, tai sujauta pihvit vaikka hampurilaisten täytteeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h
Vaikeustaso
Helppo

Hirvi-punajuuripihvit, kaprisvoita ja pinaattia

Ainekset

1
sipuli
4
viipaletta pekonia
4
dl
etikkapunajuurikuutioita
dl
etikkapunajuurten lientä
1
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
600
g
hirvenjauhelihaa
1
tl
kuivattua rosmariinia
suolaa, mustapippuria
Ruskistettu kaprisvoi ja pinaattia
50
g
voita
2
tl
kapriksia
1
rkl
sitruunamehua
1
rasia pientä pinaattia

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna myös pekoni. Laita silput paistinpannuun ja kuullota kevyesti.

  2. Siirrä pekoni-sipuliseos kulhoon. Lisää punajuurikuutiot, punajuurten liemi, korppujauhot ja kananmuna. Sekoita ainekset keskenään ja anna korppujauhojen turvota hetki.

  3. Lisää kulhoon liha ja mausteet. Sekoita. Taputtele massasta pihvejä ja paista pannulla kauniin ruskeiksi molemmin puolin.

  4. Tee lisäke. Anna voin ruskistua pannulla. Lisää ruskistuneen voin joukkoon kaprikset ja ­sitruunamehu. Lisää lopuksi ­mukaan huuhdeltu ja kuivattu pinaatti. Sekoita ­kevyesti.

  5. Lusikoi kapris-pinattiseosta pihvien päälle. Tarjoa lisänä esimerkiksi perunasosetta.

Kommentit (2)

Leijonamerkki

Moi! Kuulostaa hyvältä! Mitä tarkoittaa "4 etikkapunajuurikuutiota"?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiosta, reseptissä pitäisi lukea 4 dl. Korjaan virheen!

Helsingin Sanomat on lisännyt 142 reseptiä.
Linkitetty 36 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Muhkean makuinen juureskeitto saa kypsyä uunissa pitkään, jolloin juuresten makeus nousee esille. Savukasslerin savuisuus ja suolaisuus täydentävät makua, ja olut tuo liemeen hapokkuutta.

Jos liemi haihtuu pitkän kypsentämisen aikana liikaa, lisää joukkoon lihalientä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
110 min
Vaikeustaso
Helppo

Maalaiskeitto uunissa

Ainekset

500
g
punajuuria
300
g
porkkanoita
200
g
juuriselleriä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
200
g
savukassleria
2
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1,2
l
lihalientä
3
dl
lager-olutta
1
laakerinlehti
2
tl
kuivattua timjamia
(suolaa)
Piparjuurismetana
1
prk (120 g)
smetanaa
2
rkl
piparjuurta raastettuna
ripaus suolaa ja sokeria

Työvaiheet

  1. Kuori punajuuret, porkkanat ja juuriselleri ja raasta ne raastimen isolla terällä tai vihannesleikkurilla.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi savukassler.
  3. Kuumenna öljy uuninkestävässä kattilassa. Lisää tomaattipyree, juuresraaste, sipuli- ja valkosipulinkynnet sekä savukasslerkuutiot. Kuullota sekoitellen pari minuuttia. Lisää joukkoon lihaliemi ja olut. Lisää laakerinlehti ja timjami. Kiehauta kuumaksi.
  4. Nosta kattila 175-asteisen uunin alatasolle ja anna hautua 1½ tuntia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  5. Sekoita smetanan joukkoon piparjuuriraaste, ripaus suolaa ja sokeria. Tarjoa keiton kanssa piparjuurismetanaa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2286 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kääri täytetty porsaanfilee ilmakuivattuun kinkkuun ja pilkuta linssimuhennos raakamakkaralla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1½ h
Vaikeustaso
Kohtalainen

Korsikalainen possurulla

Ainekset

1
porsaan sisäfilee
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
salottisipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
öljyä
100
g
kuivattuja viikunoita
1
rkl
öljyä
1
ruukku
lehtipersiljaa
150
g
vuohenjuustoa
n. 100
g
ilmakuivattua kinkkua
1
rkl
voita ja 1 rkl öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Leikkaa filee pitkältä sivulta auki niin, että siitä tulee parin sen paksuinen tasainen levy. Nuiji kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Leikkaa viikunat pieniksi. Kuullota sipuleita öljyssä pannussa muutama minuutti. Sekoita viikunat joukkoon ja anna jäähtyä.

  3. Hienonna lehtipersilja ja murustele juusto. Levitä viikuna-sipuliseos, lehtipersilja ja juusto fileelle. Kääri filee rullalle ja kiedo ilmakuivattua kinkkua tiiviisti ympärille.

  4. Sulata voi paistinpannussa ja lisää öljy. Paista fileerullaan voi-öljyseoksessa kaunis väri. Laita filee uunivuokaan ja paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan niin että mittarin kärki on lihassa, ei täytteessä. Kypsennä uunissa, kunnes mittari osoittaa 70 astetta. Aikaa kuluu noin puoli tuntia. Peitä foliolla ja anna vetäytyä 10 minuuttia. Viipaloi ja tarjoa linssimuhennoksen kanssa.

Korsikalainen linssimuhennos

Ainekset

dl
vihreitä linssejä
2
punasipulia
2
valkosipulinkynttä
1
porkkana
2
salsicciaa tai muuta raakamakkaraa
2
rkl
oliiviöljyä
n. 5
dl
kasvislientä
1
rkl
tomaattipyreetä
2
laakerinlehteä
4
timjaminoksaa
100
g
lehtikaalia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja valuta linssit.

  2. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulit. Kuori ja kuutioi porkkana. Mittaa öljy korkeareunaiseen pannuun, lisää kasvikset ja purista makkarat kuoristaan joukkoon. Kuullota noin 5 minuuttia.

  3. Tarkista linssien kypsentämiseen tarvittava nesteen määrä pakkauksesta, laita linssit ja kasvisliemi pannuun. Lisää tomaattipyree, laakerinlehdet ja timjami. Keitä muhennosta kannen alla miedolla lämmöllä pakkauksen ohjeen mukaan (noin 25 minuuttia).

  4. Huuhdo lehtikaali ja revi pieniksi paloiksi. Kääntele linssiseokseen ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna muhennoksen lämmetä.

Kommentit (1)

Corse

Oikeaa laatua oleva juusto!!!ei löydy Suomesta.