Tiesitkö, että laupan pakastealtaasta hienonnettua lehtikaalia saa ympäri vuoden, ja sen kilohinta on kolmanneksen tuoreesta. Tässä se yhdistyy jauhelihaan ja paistettuihin ateriajyviin.
Jyvä-jauhelihapaistos ja uunibataatit
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita kuumentamalla uuni 200 asteeseen. Keitä myös ateriajyvät kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan ja jätä jäähtymään.
-
Halkaise bataatit pituussuunnassa ja valele öljyllä. Ripottele päälle sokeria, suolaa ja kanelia. Paahda uunissa, kunnes bataatit ovat läpipehmeitä.
-
Kuori ja hienonna valkosipuli. Poista lehtikaalista kovat keskiruodit ja hienonna lehdet.
-
Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista jauheliha. Lisää loppuvaiheessa kypsät ateriajyvät ja soijakastike ja jatka hetki paistamista. Lisää valkosipuli ja lehtikaali ja paista vielä seosta, kunnes lehtikaali on pehmeää.
-
Tarjoa jauhelihajyväpaistos joko sellaisenaan puolukkahillon kanssa tai uunibataattien päällä.