Kaali-feta-karitsakääryleet
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele kaali ja koverra kanta mahdollisimman syvältä irti. Revi kaalinlehtiä varovasti irti niin pitkälle kerästä kuin saat ne irrotettua ehjinä kokonaisina lehtinä
- Mittaa isoon, noin 3 litran kattilaan vettä puolilleen ja kiehauta. Nosta kaalilehdet ja jäljelle jäänyt kerä kattilaan. Lehtien pitäisi peittyä kokonaan veteen. Keitä kaalin lehtiä muutama minuutti, kunnes ne alkavat muuttua reunoilta tummiksi. Nosta pihdeillä leivinliinan päälle valumaan ja jäähtymään. Nosta myös kerä vedestä ja irrottele siitä kokonaiset lehdet. Hienonna kerästä 3 dl täytettä varten.
- Mittaa kuskus isoon kulhoon. Kiehauta kasvisliemi ja kaada kuskusten päälle. Sekoita joukkoon hienonnettu kaali.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna pari ruokalusikallista aurinkokuivattujen tomaattien öljymarinadia pannulla ja lisää sipulit. Paista pari minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.
- Lisää pannulle jauheliha. Ruskista. Kaada jauhelihaseos kuskusin joukkoon. Mausta suolalla.
- Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Lisää tomaatit, murennettu feta ja minttu muun täytteen joukkoon.
- Levitä kaalinlehdet leikkuulaudalle. Leikkaa paksut lehtiruodit kaaleista pois. Nostele noin ruokalusikallinen täytettä kaalinlehtien keskelle. Taivuta täytteen päälle ensin lehtien sivut ja kiedo rullalle.
- Kuumenna uuni 225-asteeseen. Mittaa voinokareet ja siirappi uunivuokaan. Nosta vuoka uuniin. Anna voin sulaa. Nosta vuoka uunista ja aseta kaalikääryleet uunivuokaan vieriviereen saumapuoli alaspäin. Nosta vuoka uuniin, ja laske uunin lämpötila 175-asteeseen. Kypsennä kääryleitä noin tunti. Valele paistolientä kääryleiden pinnalle muutaman kerran kypsentämisen aikana. Tarjoile kääryleiden kanssa tsatsikia ja puolukoita.