Karamellisoidun possun vieno makeus viipyilee mukavasti.
Karamellipossu
Ainekset
Työvaiheet
1. Keitä riisi pakkausohjeen mukaisesti.
2. Leikkaa liha pieniksi kuutioiksi. Poista tarvittaessa luut. Silppua sipulit, valkosipulinkynnet ja chilit.
3. Pane kevätsipuleita lukuunottamatta kaikki ainekset wok-pannulle. Kuumenna ensin hyvällä lämmöllä sekoitellen. Kun ruoka on kuumaa, alenna lämpöä.
4. Paista niin kauan, että paistinneste haihtuu, ja liha saa kauniin paistopinnan, johon pannulle sulanut sokeri on tarttunut kiinni.
5. Koristele kevätsipulilla. Tarjoile riisin kanssa.
Ruokaohje on kahdelle hengelle tarkoitettu ja lihaa menee 800g. Tuntuu paljolta.
Pienemmillä annoksilla ruokaa riittää hyvin kolmelle. Meillä tämä meni kahdestaan niin, ettei edes huomannut: https://www.lily.fi/blogit/herkkumies/herkullinen-karamellipossu/