
Antti Lukkari valmistaa pääsiäisen rentoa herkkua, karitsan jättilihapullan, Soppa365-ohjelmassa.
Karitsan jättilihapulla ja tomaatti-oliivisalaatti
Ainekset
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 180-asteiseksi.
- Hienonna sipuli, persilja ja anjovis ja yhdistä jauhelihaan. Lisää muna, korppujauhot ja jogurtti. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin, mutta älä vaivaa, niin pullista tulee kuohkeita. Anna tekeytyä jääkaapissa noin vartin ajan.
- Muotoile jauhelihataikinasta 4 isoa pullaa ja paista niihin kuumalla pannulla väri joka puolelle. Kypsennä pullat loppuun uunin keskiosassa noin 15 minuutttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
- Valmista sillä välin oliivi-tomaattisalaatti. Leikkaa terävällä veitsellä tomaatit haluamaasi muotoon. Halkaise oliivit veitsellä. Sekoita tomaatit, rucola ja oliivit. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
- Tarjoa karitsan jättilihapullat salaattipedin kera.