klo 15:36 | 9.3.2016

Antti Lukkari valmistaa pääsiäisen rentoa herkkua, karitsan jättilihapullan, Soppa365-ohjelmassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo
Karitsan jättilihapulla ja tomaatti-oliivisalaatti
Ainekset
400
g
karitsan jauhelihaa
1
ruukku
lehtipersiljaa
2-4
anjovisfilettä ( maun mukaan)
1
keltasipuli
1
kananmuna
1/2
dl
korppujauhoja
1
dl
turkkilaista jogurttia
suolaa
mustapippuria
rypsiöljyä paistamiseen
Saalaatti tomaateista ja oliiveista
500
g
erilaisia ja erivärisiä tomaatteja
1/2
prk
kivettömiä kalamataoliiveja
1/2
prk
kivettömiä vihreitä oliiveja
1/2
rasiaa
rucolaa
oliiviöljyä
suolaa
sokeria
mustapippuria
Työvaiheet
- Lämmitä uuni 180-asteiseksi.
- Hienonna sipuli, persilja ja anjovis ja yhdistä jauhelihaan. Lisää muna, korppujauhot ja jogurtti. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita hyvin, mutta älä vaivaa, niin pullista tulee kuohkeita. Anna tekeytyä jääkaapissa noin vartin ajan.
- Muotoile jauhelihataikinasta 4 isoa pullaa ja paista niihin kuumalla pannulla väri joka puolelle. Kypsennä pullat loppuun uunin keskiosassa noin 15 minuutttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
- Valmista sillä välin oliivi-tomaattisalaatti. Leikkaa terävällä veitsellä tomaatit haluamaasi muotoon. Halkaise oliivit veitsellä. Sekoita tomaatit, rucola ja oliivit. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.
- Tarjoa karitsan jättilihapullat salaattipedin kera.