Dumplingit eli mykyt ovat kiinalainen versio italialaisista tortellineista tai venäläisistä pelmeneistä. Kiinalaisille ne ovat paljon muutakin kuin ruokaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Kohtalainen
Katkarapu-possudumplingit
Ainekset
24 kpl
valmiita dumpling-taikinakuoria
Täyte
100
g
katkarapuja (pakaste)
3
kevätsipulinvartta
2
valkosipulinkynttä
200
g
porsaanjauhelihaa
2
rkl
soijakastiketta
1
rkl
hoisin-kastiketta
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Työvaiheet
- Ota taikinakuoret hyvissä ajoin jääkaappiin sulamaan, esimerkiksi jo edellisenä päivänä.
- Sulata katkaravut ja purista niistä ylimääräinen vesi huolellisesti pois. Täytteestä ei saa tulla liian kosteaa. Hienonna kevätsipulinvarret. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Sekoita täytteen aineet kulhossa yhteen.
- Levitä taikinakuoret työtasolle. Nosta noin teelusikallinen täytettä taikinakuoren päälle. Sipaise taikinan reunoihin sormella kylmää vettä. Purista dumplingin reunat yhteen ja nipistä kiinni. Täytä loput taikinakuoret samalla tavalla.
- Kuumenna vesi höyrykattilassa kiehuvaksi ja höyrytä nyyttejä noin 5 minuuttia. Jos käytät metallista höyrykattilaa, vuoraa sen pohja leivinpaperilla, jotta dumplingit eivät tartu pohjaan kiinni.