Mehevän moussakan uumenissa on reilusti kesäkurpitsaa.
Kesäkurpitsamoussaka
Ainekset
Työvaiheet
- Valmista ensin kastikkeet. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä paistinpannussa. Laita karitsanjauheliha mukaan ruskistumaan. Lisää tomaattipyre, sitruunanmehu sekä hienonnetut yrtit sekä suola. Hauduta 10 minuuttia. Lorauta tarvittaessa vettä.
- Tee juustokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää mukaan vehnäjauhot ja hauduta seosta muutama minuutti. Lorauta seokseen maito vähitellen samalla sekoittaen. Hauduta 20 minuuttia. Lopuksi lisää juustoraaste, hyvin pestytn sitruunan kuoriraaste ja suola.
- Käsittele kasvikset. Pese ja viipaloi perunat sekä kesäkurpitsat.
- Lado ainekset uunivuokaan kerroksittain. Levitä päällimmäiseksi juustokastiketta, koristeeksi kesäkurpitsaviipaleita ja päälle ripaus korppujauhoja.
- Kypsennä moussakaa 200-asteisessa uunissa 1 tunti. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tummuu paiston aikana liikaa.