Mehevän moussakan uumenissa on reilusti kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-6 annosta
Valmistusaika
30 min + 1 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Kesäkurpitsamoussaka
Ainekset
Jauhelihakastike
1-2
sipulia
4
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
400
g
karitsanjauhelihaa
3
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
sitruunanmehua
½
dl
hienonnettua persiljaa
½
dl
hienonnettua timjamia
1 ½
tl
suolaa
(1
dl
vettä)
Juustokastike
50
g
voita
½
dl
vehnäjauhoja
6
dl
maitoa
2
dl
juustoraastetta
2
tl
sitruunan raastettua kuorta
½
tl
suolaa
Lisäksi
3-4
kpl
jauhoista perunaa
400
g
kesäkurpitsaa
Pinnalle
kesäkurpitsaviipaleita
2
rkl
korppujauhoja
Työvaiheet
- Valmista ensin kastikkeet. Hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota sipuleita oliiviöljyssä paistinpannussa. Laita karitsanjauheliha mukaan ruskistumaan. Lisää tomaattipyre, sitruunanmehu sekä hienonnetut yrtit sekä suola. Hauduta 10 minuuttia. Lorauta tarvittaessa vettä.
- Tee juustokastike. Sulata voi kattilassa. Lisää mukaan vehnäjauhot ja hauduta seosta muutama minuutti. Lorauta seokseen maito vähitellen samalla sekoittaen. Hauduta 20 minuuttia. Lopuksi lisää juustoraaste, hyvin pestytn sitruunan kuoriraaste ja suola.
- Käsittele kasvikset. Pese ja viipaloi perunat sekä kesäkurpitsat.
- Lado ainekset uunivuokaan kerroksittain. Levitä päällimmäiseksi juustokastiketta, koristeeksi kesäkurpitsaviipaleita ja päälle ripaus korppujauhoja.
- Kypsennä moussakaa 200-asteisessa uunissa 1 tunti. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos pinta tummuu paiston aikana liikaa.