Me Naiset on lisännyt 1305 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
Ohje Marja Samuli Kuva Pia Inberg

Kevyen maukkaat kääryleet kruunaa ruokapöydän! Sekoita täytteeksi jauheliha, inkivääri, sipulit ja mausteet. Herkkua!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Kiinankaali-jauhelihakääryleet

Ainekset

250
g
vähärasvaista naudan jauhelihaa
1/2
pienestä makeasta sipulista
1 1/2
tl
tuoretta raastettua inkivääriä
1
pieni valkosipulinkynsi
1 1/2
rkl
soijakastiketta
ripaus
valkopippuria
suolaa
1
ison kiinankaalin päällyslehdet
1
kananmuna
Lisäksi
hammastikkuja kiinnittämiseen
soijakastiketta ja raastettua
inkivääriä tarjoiluun

Työvaiheet

  1. Yhdistä kulhossa jauheliha, hienoksi silputtu makea sipuli, inkivääriraaste, kuorittu ja murskattu valkosipuli, soijakastike ja valkopippuri. Irrottele isommat kiinankaalin lehdet ja kiehauta ne nopeasti pehmeän napakoiksi suolalla maustetussa vedessä.
  2. Valuta hyvin. Ohenna lehtiruodit tarvittaessa veitsellä. Pane lehtien päälle 1–2 ruokalusikallista täytettä ja kiedo lehti täytteen ympärille tiukaksi rullaksi. Kiinnitä liitoskohdat hammastikuilla. Riko kananmuna laakealle lautaselle ja kasta siinä kääryleet molemmin puolin.
  3. Paista pinnoitetulla pannulla kääryleisiin kaunis väri molemmin puolin ja hauduttele kannen alla miedolla lämmöllä, kunnes täyte on kypsää. Mausta soijakastike raastetulla tuoreella inkiväärillä ja tarjoa seosta kääryleiden seurana.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Saammeko esitellä: huijarin kaalilaatikko! Varhaiskaalista valmistuva ruoka syntyy näppärästi paistinpannussa ja sopii kiireiseen arkeen paremmin kuin uunissa hautuva esikuvansa. Tarjoa kaalilaatikon kaverina hölskykurkkuja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaalilaatikko kasarissa

Ainekset

2
l
varhaiskaalia suikaloituna
1
sipuli
400
g
karitsanjauhelihaa
2
dl
pitkäjyväistä riisiä
2
tl
kuivattua meiramia
1
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria jauhettuna
2
rkl
siirappia
2
dl
vettä
1
rkl
lihafondia
2
dl
kermaa
HÖLSKYTETYT HUNAJAKURKUT
3
avomaankurkkua
2
tl
hunajaa
1
rkl
väkiviinaetikkaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Suikaloi kaali. Kuori ja kuutioi sipuli.

  2. Ruskista jauheliha omassa rasvassaan korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää kaali ja sipuli ja jatka paistamista pari minuuttia. Lisää riisi ja mausteet sekä siirappi, vesi, fondi ja kerma. Sekoita tasaiseksi. Laske lämpöä, peitä pannu kannella ja anna kaalilaatikon hautua 10–15 minuuttia tai kunnes riisi on kypsää.

  3. Pese kurkut ja leikkaa ne kapeiksi lohkoiksi kannelliseen kulhoon. Lisää hunaja, etikka ja suola joukkoon. Sulje kansi ja hölskytä kurkkuja vajaa minuutti, jotta maut tasoittuvat. Tarjoa kurkut kaalilaatikon kanssa.

Kommentit (3)

Vierailija

Laatikkoruoka valmistetaan uunissa. Tämä on pataruoka.

Vierailija

Kuinka paljon kaalia tarvitaan kahteen litraan suikaleita?

Milja Soppa365
Seuraa 
Liittynyt10.9.2018

Kiitos kysymyksestä! Varhaiskaalien koko vaihtelee paljon, joten tähän ruokaan tarvitaan 1–2 varhaiskaalia. Jos kaalit ovat pienehköjä, niitä saattaa tarvita kaksi. Jos kaali on iso, yhdelläkin voi pärjätä hyvin.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2563 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Vuohenputki sopii mainiosti munakkaan täytteeksi. Savukinkulla ja villivihreillä täytetty munakas on ihanan rento kesäruoka.

Vuohenputkea pukkaa läpi kesän. Tiivis ja satoisa vuohenputkikasvusto valtaa helposti alaa puutarhoissa, kasvimailla, joutomailla – oikeastaan kaikkialla.

Nuoret varret muistuttavat maultaan varhaisporkkanoita, ja lehdissä on vihannesmainen maku. Kesäkuussa kannattaa maistaa hentoisia...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Vuohenputki-savukinkkumunakas

Ainekset

2
dl
vuohenputkea
½–1
ruukkua
ruohosipulia
3
kananmunaa
3
rkl
kermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
oliiviöljyä
4
viipaletta saunapalvikinkkua
25
g
voita

Työvaiheet

  1. Huuhtele ja kuivaa vuohenputket. Hienonna ruohosipuli.
  2. Riko munat kulhoon, lisää kerma, suola ja pippuri. Sekoita munien rakenne kevy­esti rikki, älä vispaa.
  3. Paista vuohenputkia öljyssä pannussa 1–2 minuuttia, siirrä pois pannusta. Käy­tä kinkkusiivut nopeasti pannussa ja siirrä sivuun odottamaan.
  4. Sulata voi pannussa ja kun voin kiehu­minen loppuu, kaada munaseos pannuun. Sekoita puuhaarukalla, kunnes seos on melkein hyytynyt. Anna sitten munakkaan hyytyä miedolla lämmöllä sekoittamatta. Liikuta pannua edestakaisin muutaman kerran, ettei munakas tartu pannuun.
  5. Laita kinkut, vuohenputket ja ruohosipu­li munakkaan toiselle laidalle ja käännä toinen reuna päälle.

Vinkki Voit myös sekoittaa vuohenputket hienonnettuina munakasseokseen.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1305 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Parsakeitto saa samettisen makunsa savuporosulatejuustosta. Helppo ja tyylikäs keitto sopii pääruoaksi kahdelle tai alkuruoaksi neljälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-savuporokeitto

Ainekset

300
g
valkoista parsaa
200
g + 50 g
vihreää parsaa
1
sipuli
1
rkl
voita
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviiniä
4
dl
vettä
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
2
dl
kuohukermaa
125
g
savuporo-sulatejuustoa
Päälle
2
poron kylmäsavupaistiviipaletta

Työvaiheet

  1. Katkaise parsoista kovat päät. Kuori valkoiset parsat ja tarvittaessa myös paksuja vihreitä. Siirrä 50 g vihreitä parsanuppuja sivuun koristelua varten. Paloittele parsat. Kuori ja hienonna sipuli.

  2. Kuumenna voi ja öljy kattilassa ja paista parsapaloja ja sipulisilppua keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää viini ja keitä kokoon toiset 5 minuuttia. Lisää vesi ja mausteet ja anna kiehua noin 15 minuuttia, kunnes parsa on pehmeää. Soseuta keitto (tehosekoittimessa) ja kaada takaisin kattilaan.

  3. Lisää kerma ja sulatejuusto ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes juusto sulaa.

  4. Keitä jäljellä olevia vihreitä parsanuppuja noin minuutti kiehuvassa vedessä. Hienonna kylmäsavuporoviipaleet. Koristele keitto parsalla ja porolla.

Kommentit (2)

Vierailija

Sipulisilppu varmaankin paistetaan yhdessä parsan kanssa? Sitä ei tekstissä enää mainita.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiosta, näin tehdään! Lisään tiedon tekstiin.

Me Naiset on lisännyt 1305 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Korealaisen porsaanlihakeiton umamisuus perustuu kimchiin, kalakastikkeeseen ja soijaan. Makua riittää joka lusikalliseen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen porsaanlihakeitto

Ainekset

250
g (noin 4 dl)
kimchiä
300
g
porsaankylkeä
1
rkl + 1 rkl
seesamiöljyä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
tl
raastettua inkivääriä
1
l
kanalientä
1
rkl
kalakastiketta
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
(ruoko)sokeria
1
pkt (noin 300 g)
maustamatonta tofua
Päälle
tuoretta kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Valuta kimchi, mutta säästä liemi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele liha ja ruskista padassa ruokalusikallisessa seesamiöljyä. Lisää sipulit ja raastettu inkivääri ja jatka paistamista 2 minuutin ajan.

  2. Sekoita joukkoon toinen lusikallinen seesamiöljyä, kimchi, kanaliemi, kalakastike, soijakastike, sokeri ja noin ½ dl kimchin lientä. Tarkista tulisuus ja lisää kimchilientä tarvittaessa. Hauduta 15 minuuttia kannen alla.

  3. Kuutioi tofu keittoon ja jatka keittämistä 10 minuuttia. Viipaloi kevätsipulia valmiin keiton päälle.

Kommentit (0)