Mainos
klo 18:57 | 29.5.2017
Sisäelinruokia pidetään hyvin arkisina herkkuina, mutta liekitys tekee niistä juhlaruokaa. Muista jättää maksa roseeksi, silloin sen maku pysyy raikkaana.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Konjakilla liekitetty naudan maksa ja bataattipyree
Ainekset
800
g
Atria Naudan Maksa
2
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
tuoretta rosmariinia
20
g
voita
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria rouhittuna
4
cl
konjakkia
Bataattipyree
800
g
bataatteja
1
l
vettä
6
neilikkaa
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
3
dl
ruokakermaa
40
g
voita
Työvaiheet
- Poista maksasta kalvo - työnnä sormet kalvon ja maksan väliin ja erottele ne. Poista maksasta suuret verisuonet ja leikkaa maksa viipaleiksi.
- Kuumenna öljy, lisää rosmariini ja paista maksaviipaleita 1-2 minuuttia per puoli. Lisää lopussa pannulle nokare voita. Mausta maksat suolalla ja pippurilla.
- Kaada pannuun konjakki ja sytytä palamaan, liikuta maksoja pannussa liekittämisen aikana. Tee liekitys turvallisessa paikassa, ilman palovaaraa ja poissa liesituulettimen alta.
- Kuori bataatti ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Keitä kypsäksi neilikoilla, suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä. Valuta kypsät bataatit.
- Lisää kerma ja soseuta samettiseksi pyreeksi. Mausta voilla ja suolalla.