Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 208 keittokirjaan.
OHJE Anna-Maija Tanttu ja Jyri Muttonen KUVA Lauri Mannermaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali carbonaran tapaan

Ainekset

250
g
kukkakaalia
Kastike
100–150
g
keitto- tai palvikinkkua, pekonia tai pancettaa
1
rkl
ruokaöljyä
1
kananmuna
2
rkl
kuohukermaa
1
rkl
(luomu)sitruunan raastettua kuorta
1
dl
/n. 50 g parmesaaniraastetta
6
kirsikkatomaattia
1
dl
hienonnettua persiljaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paloittele kukkakaali pieniksi, sormenpään kokoisiksi nupuiksi. Leikkaa varsiosat ½–1 sentin paloiksi tai raasta ne karkealla terällä. Keitä kukkakaalinuput ja varsiraaste suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Valmista kastike kukkakaalin kypsyessä. Suikaloi kinkku tai kuutioi pancetta. Ruskista liha kevyesti paistinpannussa öljyssä. Vatkaa muna rikki tarjoilukulhossa. Lisää kerma, sitruunankuori ja puolet parmesaaniraasteesta. Sekoita.
  3. Puolita tomaatit. Hienonna persilja.
  4. Valuta kukkakaali siivilässä. Sekoita kukkakaali kastikkeen sekaan tarjoilukulhoon. Ripottele kinkkusuikaleet tai pancettakuutiot, loppu parmesaani, persilja sekä tomaatinpuolikkaat päälle. Mausta pippurilla. Tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Vaihda väriä! Tee pastan kaveriksi ragu vaaleana versiona sienten, pekonin ja kerman kanssa. Tutut sipuli, porkkana ja selleri löytyvät kastikkeesta kyllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–5
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen sieniragu

Ainekset

400
g
tagliatellea tai spagettia
KASTIKE
1
l
kantarelleja, suppilovahveroita, tatteja tai viljeltyjä sieniä suupaloiksi leikattuna
1
salottisipuli
1
valkosipulinkynsi
1
porkkana
1
lehtisellerinvarsi
4
viipaletta pancettaa tai pekonia
3
rkl
oliiviöljyä
300
g
sika-nautajauhelihaa
½
dl
valkoviiniä
1
dl
kuohukermaa
1
dl
kasvis- tai lihalientä
1
laakerinlehti
muutama oksa timjamia
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
2
dl
parmesaania raastettuna

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele sienet. Paahda sieniä kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes niistä ei irtoa enää nestettä. Laita sienet hetkeksi sivuun.

  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja leikkaa porkkana pieniksi kuutioiksi. Kuutioi lehtiselleri ja pancetta.

  3. Kuullota kasviksia ja pancettaa pannulla öljyssä muutama minuutti sekoitellen. Lisää jauheliha ja paista se kypsäksi.

  4. Kaada viini pannulle ja anna sen kiehahtaa. Sekoita joukkoon kerma, kasvisliemi, laakerinlehti ja timjami. Anna porista miedolla lämmöllä ilman kantta noin 10 minuuttia. Sekoita välillä. Lisää lopuksi sienet.

  5. Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta siivilässä ja kumoa pannulle sienikastikkeen joukkoon. Kääntele sekaisin. Viimeistele raastamalla pinnalle parmesaania.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3033 reseptiä.
Linkitetty 81 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Perinteinen rouskukastike ja täyteläinen lihamureke on upea yhdistelmä. Lihamureke on mausteinen ja mehevä, kiitos raakamakkaroiden, juuston ja päälle kieritettyjen pekoniviipaleiden.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Juustolla täytetty lihamureke

Ainekset

¾
dl
pankojauhoja
1
dl
kermaa
2
valkosipulinkynttä
2
mausteista raakamakkaraa
800
g
jauhelihaa (hirvi tai nauta)
2
kananmunaa
2
rkl
dijoninsinappia
2
tl
kuivattua oreganoa
1
tl
kuivattua timjamia
tl
paprikajauhetta
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
TÄYTE
2
dl
maukasta juustoa raastettuna
1
dl
lehtipersiljaa hienonnettuna
PÄÄLLE
1
pkt (140 g)
pekonia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pankojauhot ja kerma kulhossa, anna turvota hetki. Kuori ja hienonna valkosipulit. Puristele raakamakkara kuorestaan kermapankoseokseen. Lisää valkosipuli, jauheliha, munat, sinappi ja mausteet. Kääntele nopeasti tasaiseksi.

  2. Levitä pekonit leivinpaperin päälle limittäin suorakaiteen muotoon. Painele murekemassa levyksi pekonien päälle. Lisää keskelle levyä juustoraaste ja yrtit. Rullaa mureke leivinpaperin avulla ja kääri se folioon. Kypsennä mureketta uunin keskitasolla 40 minuuttia. Ota kypsennyksen loppuvaiheessa folio pois murekkeen päältä, jolloin pekonipinta saa väriä. Voit paistaa murekkeeseen lopuksi kauniin värin myös pannulla voi-öljyseoksessa.

  3. Anna murekkeen vetäytyä hetki ennen leikkaamista. Tarjoa rouskukastikkeen kanssa.

Vinkki Voit tarkistaa murekkeen kypsyyden lämpömittarilla: kun mittari osoittaa 70 astetta mureke on valmis. Varo työntämästä mittaria juustotäytteeseen.

Kermainen rouskukastike

Ainekset

2½–3
dl
ryöpättyjä, valutettuja rouskuja (tuoreena noin 1 l )
2
pientä sipulia
30
g
voita
2
rkl
vehnäjauhoja
2
dl
maitoa
2
dl
kermaa
½
tl
suolaa
ripaus valkopippuria
3
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Ryöppää sienet väljässä vedessä, ja huuhdo ne siivilässä kylmällä vedellä. Valuta hyvin.

  2. Hienonna sienet ja sipulit. Sulata voi kattilassa tai paistinpannussa. Kuullota sipulia ja sieniä kohtalaisella lämmöllä 5 minuuttia. Sekoittele välillä. Sipuli ei saa ruskistua, joten vähennä lämpöä tarpeen mukaan.

  3. Siivilöi jauhot sieni-sipulisilpun joukkoon ja kuullota vielä pari minuuttia.

  4. Kaada kylmä maito seokseen vähitellen, ja anna kiehua muutama minuutti ilman kantta välillä sekoitellen, kunnes kastike paksuuntuu. Lisää kerma ja anna hautua miedolla lämmöllä vielä 10–15 minuuttia. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Hienonna pinnalle lopuksi persiljaa.

 

Kommentit (1)

Vierailija

Että ihan 1/2 tl mustapippuria, 1 tl suolaa ja vähän muitakin mausteita + 800 g jauhelihaa.

Helsingin Sanomat on lisännyt 394 reseptiä.
Linkitetty 54 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Runsas kasvismäärä höystää italialaista klassikkoa. Käytä niitä kasviksia mitä sinulla on saatavilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Sadonkorjuun minestrone

Ainekset

1
fenkoli
2
porkkanaa
2
lehtisellerinvartta
1
l
pinaattia- tai mangoldia
1
pieni punasipuli
2–4
valkosipulinkynttä
5
dl
taitepapuja eli vihreitä ohuita papuja
100
g
pekonia
1
dl
pikkupastaa, esimerkiksi risonia
2
tlk (400 g)
säilykekirsikkatomaatteja
2
dl
valkoviiniä
5
dl
kanalientä
ripaus sokeria
3–4
rkl
oliiviöljyä
1
dl
raastettua parmesaania tai pecorinoa
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Halkaise fenkoli, huuhtele ja poista siitä kanta, hienonna fenkoli. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ja viipaloi lehtisellerinvarret sekä pinaatti tai mangoldi.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipulinkynnet. Puhdista pavut, poista kannat ja leikkaa pavut paloiksi. Kuutioi pekoni.

  3. Nosta pekonikuutiot kattilaan, kuumenna ja paista, kunnes pekoneista irtoaa hyvin rasvaa. Lisää pari ruokalusikallista öljyä, sipulit- ja valkosipulit, fenkolit, porkkanat, lehtisellerit ja pasta. Paista sekoitellen viitisen minuuttia.

  4. Kaada joukkoon säilykekirsikkatomaatit, valkoviini ja kanaliemi. Mausta sokerilla. Keitä 10 minuuttia.

  5. Lisää pavut ja pinaatit tai mangoldit. Jatka kypsentämistä vielä 5–10 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

  6. Annostele keittoa lautasille. Kaada päälle hyvää oliiviöljyä. Viimeistele keittoannokset raastetulla parmesaanilla ja tuoreella basilikalla

Vinkki: Riisinmuotoinen pieni risonipasta sopii keittoon parhaiten, sillä se jää rakenteeltaan napakaksi samalla sakeuttaen keittoliemen lusikoitavaksi jopa hieman muhennosmaiseksi. Tavallisista pikkupastoista irtoava tärkkelys tekee liemestä helposti epämiellyttävän ”limaisen”. Jos käytät tavallista pikkupastaa, voit keittää pastan erikseen ja yhdistää sen keittoon vasta lautasella.

Kommentit (0)

Jaana tuulee on lisännyt 39 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Kesän hienoihin hetkiin ripaus syksyä pirteällä kesäliemellä muikkua ja keitettyä perunaa
Kesän hienoihin hetkiin ripaus syksyä pirteällä kesäliemellä muikkua ja keitettyä perunaa

Tämän kesän vaihtuessa syksyyn sopii vielä ulos syötäviin ruokiin ripaus sitruunan kirpeää raikasta makua yhdistettynä valkosipuliin laimeilla mauilla muikkua sekä uljaan salaatin eri makujen taatessa aterian hohdokkuuden värikirjon siinä.

muikkuja, keitettyjä perunoita, voita, rypsiöljyä, valkosipulia, tilliä, retiisejä, sitruuna, sitruunamehua, kiinankaalia, punasipuli, kurkku, porkkana, kapris, salvia yrttiä, soijakastiketta, kreikkalainen jogurtti, sinappia, omenaviinietikka, suola, sokeria, juokseva hunaja, mustapippuria,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4-5
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Muikut ja valkosipuliliemi perunoille sekä retiisisalaatti

Ainekset

400
g
muikkuja
4-5
kpl
keitettyä perunaa
1
dl
ruisjauhoja
Salaatin ainekset
2
dl
kreikkalainen maustamaton jogurtti
1
sitruuna
1
ruukku
tilliä
8
retiisiä
160
g
kiinankaalia
1
punasipuli
1/2
kurkku
2-3
rkl
kapris
3
tl
sinappia
3
tl
soijakastiketta
2
porkkanaa
Kurkkumarinadi
2
rkl
omenaviinietikka
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
2
tl
juoksevaa hunajaa
Marinadi muikkuihin ja perunoihin
6
valkosipulinkynttä
3/4
dl
rypsiöljyä
1
dl
sitruunamehua
1
tl
mustapippuri
2
tl
suolaa
2
tl
sokeria
Lisäksi salvia yrttiä jos haluaa

Työvaiheet

Puolita kurkku ja tee ohuen ohuita siivuja juustohöylällä siitä ja mausta kurkkusiivut sen omalla marinadilla, laita jääkaappiin odottamaan. Tee salaatti ja siivuta retiisit kulhoon sekä kuori sitruuna ja tee siivuja siitä ja pilko vielä pienemmäksi, lisää kulhoon myös siitä pirskoutuva liemensä. Kuori ja raasta porkkanat mukaan. Laita myös ruukku tilliä joukkoon hienontamalla se ja myös punasipuli. Revi kiinakaalia ja lisää mukaan, kuten kapriskin. Sekoita kreikkalaisen jogurtin joukkoon sinappia, ja soijakastiketta, lisää salaatin joukkoon. Lisää myös lopuksi juuri ennen syömistä marinoitu kurkkusiivu.
Perkaa muikut ja poista muikusta kaikki sisälmys ja vedä selkäruoti pois kevyesti nostamalla kalan keskiruumiista sitä ilmaan yhdestä kohtaa ja vetämällä pyrstöä kohden se irti. huuhtele hyvin tämän jälkeen kala. Laita perunat kiehumaan 30 minuutiksi. Tällä välin tee muikuille valkosipuliliemi hienontaen valkosipulinkynnet ja sekoittaen kaikki marinadin ainekset hyvin keskenään vispaten. Laita myös leivinpaperin päälle ruisjauhot ja kääntele kalat siinä molemmin puolin että ne jauhottuvat. Siirrä erilliselle lautaselle ja jätä odottamaan niiden kuullottamista pannulla. Laita pannulle voi ja öljyä reippaasti jotta kala rapeutuu kypsyessään siinä. Kun kaikki kalat ovat jo paistettuja, laita salaattikulhoon marinoidut kurkkusiivut ja sekoita hyvin salaatti. Voit myös lisätä vähän sitruunalientä mukaan. Raikasta syyskesän hetkeä muikkuja, pirtsakoita liemiä ja perunoita maistellen.

Kommentit (0)