Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2211 reseptiä.
Linkitetty 205 keittokirjaan.
OHJE Anna-Maija Tanttu ja Jyri Muttonen KUVA Lauri Mannermaa
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 annosta
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali carbonaran tapaan

Ainekset

250
g
kukkakaalia
Kastike
100–150
g
keitto- tai palvikinkkua, pekonia tai pancettaa
1
rkl
ruokaöljyä
1
kananmuna
2
rkl
kuohukermaa
1
rkl
(luomu)sitruunan raastettua kuorta
1
dl
/n. 50 g parmesaaniraastetta
6
kirsikkatomaattia
1
dl
hienonnettua persiljaa
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Paloittele kukkakaali pieniksi, sormenpään kokoisiksi nupuiksi. Leikkaa varsiosat ½–1 sentin paloiksi tai raasta ne karkealla terällä. Keitä kukkakaalinuput ja varsiraaste suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 10 minuuttia.
  2. Valmista kastike kukkakaalin kypsyessä. Suikaloi kinkku tai kuutioi pancetta. Ruskista liha kevyesti paistinpannussa öljyssä. Vatkaa muna rikki tarjoilukulhossa. Lisää kerma, sitruunankuori ja puolet parmesaaniraasteesta. Sekoita.
  3. Puolita tomaatit. Hienonna persilja.
  4. Valuta kukkakaali siivilässä. Sekoita kukkakaali kastikkeen sekaan tarjoilukulhoon. Ripottele kinkkusuikaleet tai pancettakuutiot, loppu parmesaani, persilja sekä tomaatinpuolikkaat päälle. Mausta pippurilla. Tarjoa heti.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aasialaiset höyrysämpylät tuovat kansainvälisen vivahteen Suomi-kesään! Täytä sämpylät teriyakikastikkeella ja inkiväärillä maustetulla nyhtöpossulla, wasabimajoneesilla ja kasviksilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bao Bun teriyakipossulla ja wasabimajoneesilla

Ainekset

1
pkt (noin 250 g)
valmista nyhtöpossua (esim. Kivikylän pulled pork)
3
rkl
teriyakikastiketta
1
tl
raastettua inkivääriä tai inkivääritahnaa
WASABIMAJONEESI
1
dl
majoneesia
2
tl
wasabitahnaa
1
valkosipulinkynsi
LISÄKSI
2
pkt
valmiita bao bun -höyrysämpylöitä (esim. Vaasan)
pätkä kurkkua, ituja

Työvaiheet

  1. Lämmitä pulled pork paistinpannulla ja sekoita joukkoon teriyakikastike
    ja raastettu inkivääri. (Säästä nyhtöpossupakkauksen barbequekastike tuleviin grillailuihin.)

  2. Tee wasabimajoneesi. Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Viipaloi kurkku.

  3. Lämmitä höyrysämpylät pakkauksen ohjeen mukaan. Täytä ne teriyakipossulla, wasabimajoneesilla, kurkulla ja iduilla.

Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ihana rouskuva lisä! Nachot sopivat huippuhyvin hampurilaisen väliin. Muut texmex -täytteet kruunaavat kokonaisuuden: burgerin välistä löytyy muun muassa guacamolea ja hedelmäsalsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Nachoburgerit

Ainekset

400
g
naudan jauhelihaa (rasvaa 17 %)
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
PÄÄLLE
4
viipaletta
cheddarjuustoa
LISÄKSI
4
hampurilaissämpylää
1
avokado
4
rkl
guacamolea
4
rkl
majoneesia
4
rkl
hedelmäsalsaa (esim. Tropical)
1
dl
murskattuja maissilastuja
tuoretta korianteria

Työvaiheet

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen grillaamista. Sekoita jauheliha ja mausteet keskenään. Muotoile neljäksi hieman sämpylää suuremmaksi litteäksi pihviksi. Paina sen jälkeen pihvien keskelle kuoppa niin, että pihvi on selvästi ohuempi keskeltä kuin reunoilta. Tällä tavalla pihvistä tulee litteämpi, sillä grillatessa pihvi pullistuu keskeltä ja pienenee halkaisijaltaan.

  2. Grillaa pihvejä kuumassa grillissä noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes ne ovat kypsyneet roseeksi. Lisää juustoviipaleet pihvien päälle, kun käännät pihvit, ja anna sulaa. Grillaa myös sämpylänpuolikkaat.

  3. Kuori ja viipaloi avokado. Täytä hampurilaiset niin, että laitat guacamolea ja majoneesia sämpylän pohjalle. Nosta pihvi ja avokadoviipaleita päälle. Lusikoi päälle hedelmäsal- saa ja maissilastuja. Laita ”kansi” päälle.

Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Aurinkokuivatut tomaatit, hummus ja halloumi sopivat yllättävän hyvin yhteen kotoisen ruisreissarin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 kpl
Valmistusaika
15 min (+ halloumin liotus 1 h)
Vaikeustaso
Helppo

Reissarit tomaattihummuksella ja halloumilla

Ainekset

1
pkt (noin 200 g)
halloumia
5
aurinkokuivattua tomaattia
1
pkt (noin 150 g)
kaupan valmista hummusta
PAISTAMISEEN
2
tl
öljyä
LISÄKSI
8
viipaletta ruisleipää
4
salaatinlehteä
(8
viipaletta
ohutta meetvurstia)

Työvaiheet

  1. Liota halloumista halutessasi ylimääräinen suola pois. Tämä kestää vähintään tunnin.

  2. Valuta aurinkokuivatut tomaatit liemestä. Soseuta hummuksen kanssa sauvasekoittimella.

  3. Viipaloi halloumi ja paista viipaleet nopeasti pannulla tilkassa öljyä.

  4. Voitele ruisleivät tomaattihummuksella ja täytä halloumilla ja salaatilla ja halutessasi myös meetvurstilla.

Me Naiset on lisännyt 1125 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Varhaiskaali kypsyy talvikaalia nopeammin – oikeastaan ihan hetkessä! Siitä huolimatta keitto paranee muhittelemalla, ja aivan parasta soppa on seuraavana päivänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Varhaiskaali-makkarakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
sellerin varsi
2
rkl
öljyä
6
perunaa
1
rs (noin 300 g)
raakamakkaraa
1 ½
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
2
rkl
soijakastiketta
2
rkl
sokeria
1
rkl
(valko-tai omena) viinietikkaa
1
tl
paprikajauhetta
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
kg
varhaiskaalia
(PÄÄLLE)
(harissalla maustettua ranskankermaa)

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Hienonna selleri. Kuullota öljyssä kattilan pohjalla minuutin ajan. Paloittele makkara joukkoon jatka muutama minuutti.

  2. Kuori ja paloittele perunat joukkoon. Paista käännelleen vielä 5 minuuttia. Lisää vesi, liemikuutiot, soijakastike, sokeri, etikka ja mausteet. Suikaloi kaali joukkoon. Keitä noin 20 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmeitä.