Kukkakaali carbonaran tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Paloittele kukkakaali pieniksi, sormenpään kokoisiksi nupuiksi. Leikkaa varsiosat ½–1 sentin paloiksi tai raasta ne karkealla terällä. Keitä kukkakaalinuput ja varsiraaste suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 10 minuuttia.
- Valmista kastike kukkakaalin kypsyessä. Suikaloi kinkku tai kuutioi pancetta. Ruskista liha kevyesti paistinpannussa öljyssä. Vatkaa muna rikki tarjoilukulhossa. Lisää kerma, sitruunankuori ja puolet parmesaaniraasteesta. Sekoita.
- Puolita tomaatit. Hienonna persilja.
- Valuta kukkakaali siivilässä. Sekoita kukkakaali kastikkeen sekaan tarjoilukulhoon. Ripottele kinkkusuikaleet tai pancettakuutiot, loppu parmesaani, persilja sekä tomaatinpuolikkaat päälle. Mausta pippurilla. Tarjoa heti.