Bulgurpohjaisella pyörykkätaikinalla voi vähentää lihan määrää aterialla.
Lammas-bulgur-pyörykät
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele bulgur siivilässä, laita kulhoon ja sekoita joukkoon kuumaa vettä. Anna turvota 20 minuuttia.
-
Hienonna sipulit, kuumenna 2 rkl öljyä pannulla ja paista hetki. Lisää joukkoon pinjansiemenet ja ruskista kevyesti.
-
Soseuta paprika ja minttu tehosekoittimessa.
-
Laita jauheliha, paprikasose ja paistettu sipuli bulgurin joukkoon kulhoon. Lisää muna ja mausteet ja sekoita tasaiseksi. Anna maustua jääkaapissa 30 minuuttia.
-
Pyöritä taikinasta pyöryköitä ja laita ne kevyesti öljytylle pellille. Sivele öljyä myös pyöryköiden pintaan. Paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
HERNE-FETATAHNA
Ainekset
Työvaiheet
-
Sulata herneet, valuta feta, raasta sitruunan kuori ja purista mehu.
-
Yhdistä kaikki ainekset sauva- tai tehosekoittimen kulhossa ja soseuta. Ohenna tarvittaessa tilkalla vettä.