Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Liha
15:06 | 24.4.2015

Lammaspyörykät kurkuma-yrttiliemessä

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Itämaisesti maustetut pyörykät kypsyvät yrttiliemessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
45 min
Keskivaikea

Lammaspyörykät kurkuma-yrttiliemessä

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1/2
dl
tuoretta minttua
400
g
lampaan- tai karitsanjauhelihaa
1
tl
juustokuminaa
1
tl
kurkumaa
1/4
tl
mustapippuria
1
tl
suolaa
1
rkl
oliiviöljyä
Liemi
1
salottisipuli
1
punainen chili
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kurkumaa
1
l
kanalientä
1
laakerinlehti
Tarjoiluun
2
dl
hienonnettua korianteria
3
kevätsipulin vartta
1
limetin mehu
ripaus suolaa

Vaiheet

  • Valmista ensin lihapullataikina. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja raasta ne kulhoon. Hienonna minttu joukkoon. Lisää jauheliha, mausteet, suola ja oliiviöljy. Vaivaa taikina käsin tasaiseksi ja tahnamaiseksi, noin 5 min. Anna vetäytyä 15 min. Voit valmistaa taikinan myös monitoimikoneessa.
  • Tee liemi. Kuori ja pilko sipuli pieniksi kuutioiksi. Hienonnna chili. Lämmitä oliiviöljy kattilassa. Lisää sipulit ja kuullota pehmeiksi, 5 min. Laske lämpöä, lisää chili ja kurkuma. Kuullota 2 min. Lisää kanaliemi, laakerinlehti ja kuumenna kiehuvaksi. Hauduta 10 min.
  • Muotoile taikinasta kostutetuin käsin pyöryköitä (halkaisija 2–3 cm). Lisää pyörykät kiehuvaan liemeen muutamassa erässä. Kysennä miedolla lämmöllä 12 min. Sekoita muutaman kerran haudutuksen aikana. Kypsät pyörykät nousevat pintaan. Hienonna korianteri ja kevätsipulit, purista limetistä mehu. Lisää ne ruokaan. Mausta suolalla.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Lammas
lammaspyörykät
kofta
kurkuma
Pihvi & BBQ
Pääsiäinen

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Maailman paras riisipuuro

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini