Lampaanliha kypsyy mehukkaaksi matalassa lämmössä. Pippurinen kastike jalostuu kermalla ja lorauksella konjakkia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 annos
Valmistusaika
5 t
Vaikeustaso
Kohtalainen
Lampaanviulu rosvopaistin tapaan
Ainekset
1
(noin 2 kg) lampaanviulu
2
oksaa rosmariinia
3
rkl
öljyä
3
rkl
hunajaa
1
rkl
suolaa
1
rkl
mustapippuria
leivinpaperia ja foliota
Kastike
lihan paistoliemi
1/2
rkl
mustapippureita
1/2
rkl
viherpippureita
2
dl
kermaa
2
rkl
konjakkia
Työvaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön ainakin pari tuntia ennen paistamista. Irrota rosmariinin lehdet oksista. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota rosmariinia siinä muutama minuutti.
- Lisää hunaja, suola ja pippuri. Leikkaa paistiin terävällä veitsellä viiltoja. Hiero öljyseos lihan pintaan, työnnä sitä myös viiltoihin. Kastele leivinpaperi vedellä ja kääri se lihan ympärille. Kiedo paketti folioon ja siirrä 80–100 asteen uuniin paistumaan.
- Kypsyminen kestää noin 4–5 tuntia. Liha on kypsää, kun luu alkaa törröttää irrallaan lihasta. Kaada lihasta irronnut neste kattilaan. Keitä lientä ja pippureita sen aikaa, että neste vähenee noin puoleen. Lisää kerma ja konjakki, keitä vielä pari minuuttia.