Lampaanliha kypsyy mehukkaaksi matalassa lämmössä. Pippurinen kastike jalostuu kermalla ja lorauksella konjakkia.
Lampaanviulu rosvopaistin tapaan
Ainekset
Työvaiheet
- Ota liha huoneenlämpöön ainakin pari tuntia ennen paistamista. Irrota rosmariinin lehdet oksista. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota rosmariinia siinä muutama minuutti.
- Lisää hunaja, suola ja pippuri. Leikkaa paistiin terävällä veitsellä viiltoja. Hiero öljyseos lihan pintaan, työnnä sitä myös viiltoihin. Kastele leivinpaperi vedellä ja kääri se lihan ympärille. Kiedo paketti folioon ja siirrä 80–100 asteen uuniin paistumaan.
- Kypsyminen kestää noin 4–5 tuntia. Liha on kypsää, kun luu alkaa törröttää irrallaan lihasta. Kaada lihasta irronnut neste kattilaan. Keitä lientä ja pippureita sen aikaa, että neste vähenee noin puoleen. Lisää kerma ja konjakki, keitä vielä pari minuuttia.