
Klassinen lihamureke kiedotaan tällä kertaa rullalle. Samalla uunipellillä kypsyvät mehevät kasvikset.
Lihamureke karpalotäytteellä ja uunikasvikset
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista murekemassa. Mittaa vesi kulhoon ja lisää korppujauhot turpoamaan. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita muutama minuutti paistinpannussa öljyssä. Lisää sipulit korppujauhoseokseen. Kääntele mukaan pippuri ja suola.
- Levitä murekemassa suorakaiteen muotoiseksi, tasaiseksi levyksi (30 x 35 cm) uunipellille leivinpaperin päälle. Kostuta kädet vedellä, niin mureketaikinaa on helpompi muotoilla.
-
Ripottele levyn pinnalle tasaiseksi kerrokseksi murennettua fetaa, karpaloita ja hienonnettua persiljaa ja timjamia. Kiedo levy kääretortun tapaan rullaksi. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Uunikasvikset
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja leikkaa porkkanat reiluiksi tikuiksi. Huuhtele parsakaali ja pitkittäin niin, että saat leikattua kukinnot ja varret samaan palaan. Pese appelsiini ja halkaise se. Leikkaa toinen puoli appelsiinista lohkoiksi ja purista toisesta mehu.
- Yhdistä mehu ja öljy.
- Nosta kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Lisää joukkoon mantelit ja lohkottu appelsiini. Lorauta pinnalle appelsiiniöljy. Rouhi päälle mustapippuria ja suolaa.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.